A szeretetegység és tisztaság továbbra is fő üzenet. Emellett a hét elején a halandó és halhatatlan minőségek témája aktív, utána pedig átkerül a hangsúly a befogadás-táplálás-elengedés hármasságára.

A Nap péntek estig még a Rák zodiákusban halad, majd átlép az Oroszlán állatövi jegyébe. Csillagképi értelemben szerda reggelig az Ikrek csillagai alatt vándorol, innen érkezik meg a Rák csillagaihoz, s mindvégig az Egyszarvú alatt jár.
Vagyis: először megtanulunk különbséget tenni a mulandó és örök értékek között, majd ezután alkalmunk lesz szemügyre venni, mit engedünk be életünkbe, mit/kit táplálunk, növelünk, s majdan mitől, kitől veszünk búcsút szeretettel. Péntekig mindez még a család, a külső-belső otthon és múltunk tekintetében mutatkozik meg leginkább, innentől pedig a sorsuralás, önmagunk legnemesebb értelemben vett kiteljesítése válik időszerűvé az Oroszlán idején.

Heti Holdnaptár

A héten a Hold csökkenőben van, a mérgek kivezetése, fölöslegektől való szabadulás aktuális. A hét a Halakban indul, misztikus és érzelmes hangulatban.
Hétfőn ebédidőben a Hold a Kosba lép, új elindulások napjait hozva.
Most nagy energiát tehetünk abba, hogy új útra lépjünk, elsősorban az átalakító tűz erejét használva megszabaduljunk hátráltató hitrendszereinktől, dolgainktól.
Szerdán este érkezik meg a Bikába, itt már stabilizálhatjuk az új minőségeket, az élet élvezetének, a biztonság megteremtésének napjai jönnek.
Szombat reggel az Ikrekbe lép, így a hétvége ideális kisebb utazásokra, mozgásra, sportra, illetve nagy beszélgetésekre, társainkkal való kapcsolódásra és az intellektuális megértésre, tanulásra.

Csillagüzenetek, bolygó fényszögek

HÉTFŐN még az éjszaka folyamán a Nap trigonnal kapcsolódik a Neptunuszhoz – már álmainkban is mély lelki tartalmak mutatkozhatnak meg, ma az egység megélésére törekszünk. A magas művészettel, meditációval, szellemtudománnyal foglalkozás most nagyon áldásos lehet.
Ebédidő tájban a Hold a Kosba lép.
Kora délután pedig a Vénusz éri el a Rák zodiákust. E jegyváltás elmélyültebbé, érzelmesebbé, család centrikusabbá teszi a szerelem istennőt, habos-babos, esküvős vágyakat ébresztve az arra fogékonyakban, előtérbe helyezve az otthon, a közvetlen környezet szépítését, dekorálását, a konyhaművészetet. Ilyenkor érdeklődve merülhetünk el például a régi korok divatját, esztétikáját tárgyaló szakirodalomban is. Mindeközben a mögöttes szellemi mozgatók megéléseinkben továbbra is az isteni minőségek felvállalása (csütörtökig), valamint halandó és halhatatlan minőségek megismerése szerelemben, művészetben, vagy épp a biztonság terén (keddtől).
A hátráló Szaturnusz ma eléri a Bak farkán lévő Deneb Algedi csillagot, önmagunk, mélyen fekvő ösztönerőink tisztítása zajlik a jövő érdekében.

KEDDEN a Merkúr is jegyet vált, s megérkezik az Oroszlánba. Mostantól a szellemi kiteljesedés idejét éljük az évkörön. Kommunikációnkban, beszélgetéseinkben, gondolkodásunkban is nagyvonalúbbak lehetünk, miközben ideje van uralkodói magabiztossággal megnyilvánulni.

Aki uralkodói módon nyilvánul meg: saját sorsának, gondolkodásának ura.

Nem másoké. E jegyváltás most alkalmat ad rá, hogy gyökeresen változtassunk eddigi gondolkodásunkon, kommunikációnkon. A tudatosság fényét veti minderre. Abban is segít, hogy lelkünk mélyéről, igaz érzéseinkkel összhangban nyilvánuljunk meg.

SZERDÁN kora hajnalban a Nap és a Plútó szembenállása teljesedik ki. Gyökeres átalakulás ideje van, elsősorban a tekintetben: mit fogadunk be életünkbe. Eközben már egyre közeledik a Nap-Merkúr együttállás is, így sorsfordító beszélgetéseknek, a dolgok kimondásának napja is ez s a környező napok.
Este a Hold a Bikába lép.

CSÜTÖRTÖKÖN tovább folyik a múlt megtisztítása, a korlátokból való kilépés, ahogyan Szaturnusz a Vízöntő múltba ömlő vizének Sadalsuud csillagához ér.
A Merkúr vacsoraidőben az Altarfot éri el, az Oroszlán Napútra hajló fejénél, s ezzel az önmagunkra való rálátás idejét hozza.

Hétvégi csillagüzenetek

PÉNTEKEN a Merkúr a Rák csillagkép Preasepe csillaghalmazát éri el. Kiemelt ideje van ma a meditációnak, szellemi munkának. A tápláló, megtartó szeretet napja van, megváltó gondolatok születhetnek.
Késő este a Nap átlép az Oroszlán állatövi jegyébe. Elérkeztünk az évkörön a sorsuralás kiemelt idejéhez. Önmagunk legkiteljesedettebb verziójává válni, megszeretni magunkat úgy igazán, szívből, a nagyvonalú szeretetet működtetni társaink felé is, kezünkbe venni sorsunkat – ennek van itt az ideje. Ilyen jellegű törekvéseink most nagy fordulatot hozhatnak.

SZOMBAT reggel a Hold az Ikrekbe lép.
Délelőtt a Nap és az Uránusz kvintil fényszöge aktiválódik, varázslatos lehetőségeket teremtve a gyors változtatásra, valami különlegesre és szokatlanra, ami akár katarzist is hozhat. Érdemes ma minden érzékünket kihegyezni a világra.
A Merkúr ma trigont ad a Jupiternek, lelkesítve minket a szellemi korlátok ledöntésére. Ma alkalmunk lesz kimondani az igazságot, képviselni, amiben igazán hiszünk.

Áldott nyári napokat kívánok!

Csillag Enikő, spirituális konzulens

További írások a szerzőtől: https://magikusno.wordpress.com/blog-2/
Facebook: https://www.facebook.com/magikusnoutja
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UChR9wCpkH_hwlAbWzDRTucQ

banner

Photo by: pixabay.com