Fordulatok és felvállalás napjait éljük, miközben már dolgaink anyagba öntése is zajlik.

A Nap a Rák zodiákusban halad, az Ikrek és az Egyszarvú csillagai alatt. Ebben az időszakban hangsúlyosak a család, a múlt és az otthon témái. Szellemi értelemben a halandó és halhatatlan minőségek összeegyeztetése zajlik, a kettősség mögötti egység üzenetével.

Heti Holdnaptár

A Hold növekvőben van, így a tápanyagok beépülésének, a gyarapodásnak van ideje. A hét a Szűz zodiákusban indul, szerdáig külső-belső rendrakás, nemes szolgálatok ideje van. Szerdán a Mérlegben folytatja útját, harmóniateremtés napjai jönnek. Érdemes teret engedni a művészeteknek, szépségápolásnak, kapcsolataink építésének. Pénteken kora reggel a Skorpióba lép a Hold, misztikusabb időszakot, a belső munka napjait hozva. Vasárnap délelőtt a Nyilasba ér, célkitűzések ideje van, optimizmus járja át a levegőt.

Csillagüzenetek, bolygófényszögek

HÉTFŐN a Mars eléri a Halak csillagkép Al Rischa csillagát: belső erőink tekintetében az összegzés, számvetés ideje jön el. Hogyan használtuk ezen erőket? Sikerült-e meghaladni önmagunkat? Sikerült-e legyőzni múltból hozott (családi) hiedelmeket, önkorlátozásokat, s új útra lépni? Le tudtunk-e nyúlni hozott képességeinkért, tehetségeinkért, hogy azokat magunkhoz emelve kamatoztassuk? Sikerült-e nyíltan, egyenesen kimutatni érzéseinket, meg mertük-e mutatni a szeretetet? Ezek a kérdések merülhetnek most fel, és sok mindent meg is érthetünk ma általuk, különösen a külvilággal, kapcsolatainkkal s a párkapcsolattal összefüggésben.

Ugyanakkor fordulatok ideje is van, amikor bizony az anyagban is megmutatkozik mindaz, amit elindítottunk, amit teremtettünk az elmúlt időszakban.

Ez hozzájárulhat önállóvá válásunkhoz, termékeny erőink kiteljesítéséhez, anyagi biztonságunkhoz. (Mert az égen és a földön ugye, minden mindennel összefügg.) Ha pedig a válasz a fenti kérdésekre kedvező, akkor nem kell már visszafordulnunk: indulhat az új sorskör!
Este a Merkúr a Betelgeuse csillagot éri el Nimród, az égi vadász nyilat elengedő karjának vállán. Ez az isteni minőségek felvállalásának kiemelt ideje. Egyrészt felvállalhatjuk most önmagunk előtt szellemi utunkat, annak aktuális kanyarjait, másrészt ideje kimondanunk a Világ számára is, mit képviselünk.

KEDDEN reggel a Mars a Bikába érkezik. Erőnket mostantól dolgaink stabilizálásának szentelhetjük.
A Merkúr szintén a reggeli órákban megérkezik a Rák jegyébe. A következő hetekben ideje van megbeszélni a múlt dolgait, tanulmányozni a történelmet, megérteni egymást és megértetni magunkat a családban. Ugyancsak nagyon jó időszak ez arra, hogy az otthon és a család témájában rejlő mély szellemi tudásba beavatást kapjunk.
Ezzel együtt a Mars és Merkúr szextilje épp a jegyváltáskor arra hív, hogy megértsük: a család, az otthon, az anyagiak bár mind hordozhatnak korlátokat, ezeket meghaladva az egyik legfontosabb erőforrássá is lehetnek – egyedül rajtunk múlik, hogyan működtetjük erőinket ezzel kapcsolatban!

SZERDÁN még az éjszaka a Hold a Mérleg zodiákusba lép át.

Déltájban a Nap a Sirius csillagot éri el: a mai nap (s a környező napok) hangsúlyos tanításai a szeretetről és a magyarság ősi, szakrális erejéről, a mag-őrségről szólnak.

CSÜTÖRTÖKÖN a Vénusz a Rigelt éri el – szerelemmel, biztonsággal kapcsolatban most a belső elindulás ideje van.

Hétvégi csillagüzenetek

PÉNTEK reggel a Hold a Skorpióba lép.

SZOMBAT reggel a Merkúr a Jupiterrel alkot kvadrátot, amely az anyagba hívás fényszöge. Itt az ideje kimondani igazságunkat, hitünkről beszélni, jogunkat érvényesíteni. Mindeközben hangsúlyos a Tejút szellemiségének működtetése, cél a szeretetegység létrehozása.

VASÁRNAP délelőtt a Hold a Nyilas zodiákusba lép át.
Szinte ugyanekkor a Nap szextilt alkot az Uránusszal: erőteljes megértések ideje van, a rálátás szabaddá tesz. Önmagunkkal, sorsunk uralásával, az élet örömeinek megélésével kapcsolatban jöhetünk most rá sok mindenre.
Délután a Vénusz a Bellatrixot éri el: a szerelem istennője most harcos, önálló és önérvényesítő, figyeljünk, hol szeretne nagyobb teret kapni életünkben.

Csillag Enikő, spirituális konzulens

További írások a szerzőtől: https://magikusno.wordpress.com/blog-2/
Facebook: https://www.facebook.com/magikusnoutja
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UChR9wCpkH_hwlAbWzDRTucQ

banner

Photo by: pixabay.com