A Nap a Mérleg zodiákusban a Szűz csillagkép jövőbe lépő lába, a Holló és a Hydra csillagai alatt halad. Továbbra is kapcsolataink és a harmóniateremtés vannak fókuszban. Mostanra átszűrhettük a múlt tapasztalatait, s tisztázódik bennünk, mik azok az örök értékek, amelyeket tovább viszünk, miközben már a jövő felé fordulunk.

A Hold a hét első felében fogyóban van, ideje a fölöslegek eltávolításának, kivezetésének. A szerdai Újholddal új holdhónap indul, s innentől már a beépítés, felépítés ideje jön el.

HÉTFŐN a Hold még a Szűzben jár, s csökkenőben van. Másnap délutánig ideje van a rendrakásnak, szanálásnak.
Kora hajnalban a (retrográd) Merkúr trigont ad a Jupiternek. Ösztönözve érezhetjük magunkat, hogy kimondjuk az igazságot, akár régi, múltbéli dolgokkal kapcsolatban is. Mai beszélgetéseinkkel első sorban kapcsolatainkat tisztázhatjuk.

KEDDEN kora délután a Hold a Mérlegbe lép. Ideje szépségünkkel és a művészetekkel foglalkoznunk! Menjünk színházba, végezzünk szellemi alkotómunkát, merüljünk el a formavilág szépségében. Beszélgetéseinkben most erőteljesebben ráérezhetünk társunk lelkére. Mérleg Holdkor fontos, hogy ne legyünk túlsággal konfliktuskerülőek.

SZERDÁN Újhold a Mérleg zodiákusban, a Szűz jövőbe lépő lába s a Holló csillagai alatt, együttállásban a Marssal s a Merkúrral, fényszállal kötődve a Vénuszhoz és az Uránuszhoz is. Mindez a Vindemiatrix csillagterében.
Sokat segít, nagy tisztulást hoz ismét az igazság kimondása.
Ha már megtanultuk, hogy biztonságunk és szabadságunk belül lakozik, akkor ezt a tudást most ideje van működtetni az anyagban. Vagyis: ez az Újhold valóban lehetőséget teremt rá, hogy bátran és radikálisan változtassunk, nem keresve közben a kapaszkodókat: ugorjunk.
Továbbá szabadon választható, de esélyt kapunk megoldani valamit, ami legmélyebb érzéseinkkel, szerelmi életünkkel kapcsolatos. Itt is az elengedés fog megoldást nyújtani. A kérdés mindig az, mit, vagy kit engedünk el – viszonyulást, kapcsolatot, viselkedésmintát…
Az egész folyamat lényege a jövő felé való elmozdulás, az átszűrt tudással, a valódi értékek továbbvitelével, s a súlyok elengedésével.

Most lelkünkből cselekedhetünk. Lelki erő, cselekvő erő, mágikus erő van jelen a térben. Levághatunk magunkról (első sorban kapcsolatainkon keresztül) minden méltatlan minőséget. Egyetlen, erőteljes suhintással vethetünk véget annak, aminek szeretnénk, elengedve az elhalt dolgokat.

CSÜTÖRTÖKÖN kora délután a Vénusz jegyet vált, s átlép a Nyilas zodiákusba. Mostantól szerelmi téren lelkesebbek, idealistábbak lehetünk, alkotásainkban, harmóniateremtő szándékunkban is ez érződik. Elköteleződünk a magas minőségek felé. Szombatig a jövő méretik meg, hangsúlyos a tudatosság. Továbbra is a méltatlan minőségek levágása zajlik.
A Hold délután a Skorpióba lép, s innentől már növekedni kezd. Ismét a beépítés, felépítés, gyarapítás időszaka következik, egyelőre misztikus alaphangulatban, mély érzésekkel, a felszín alatti titkok kutatásának igényével. Este tizenegy óra tájban a Szűz csillagkép angyali részének legfényesebb csillaga alatt halad el – jó időpont ez az angyalokkal való kommunikációra.
Direktbe fordul a Plútó – látszólagos hátrálása után ismét előre indul. Ezzel a lélek mély transzformációs folyamatai kapnak óriási energiát. Regenerálódás ideje van, méghozzá a szárnyalás üzenetével. Sámántechnikák, álmodás, meditáció segíthetnek minket előre. Ismét kiemelt jelentőségű a legfényesebb égi minőségek lehozatala, működtetése az anyagban.

PÉNTEKEN a Vénusz eléri a Skorpió csillagterét, s mostantól a mély, szenvedélyes, titokzatos szerelem dominál. Ilyenkor Aphrodité az alvilágba tesz kirándulást, hogy kincseit felkutassa. Félelmei e beavató utazáson át nemesednek erőforrássá.
A Nap ma áll együtt egzaktul a Marssal, tehát a fentebb említett cselekvőerő rendelkezésünkre áll. Első sorban kapcsolataink érintettek továbbra is.

SZOMBATON a Vénusz eléri a Kígyótartó csillagait, s innentől hangsúlyos lesz a gyógyítás – a szerelem erejével. Szerelmi, szexuális téren mély folyamatok zajlanak.
A Hold a Nyilasba lép, új célok meghatározásának napjait hozva.

VASÁRNAP kora hajnalban a Mars és a Merkúr együttállása teljesedik ki – ezen a hétvégén nagy erőt kapunk kimondani a szükséges dolgokat.
Szintén hajnalban a Vénusz a Skorpió homlokát éri el, így akár álmainkban, akár napközben a tisztánlátás ajándékát tapasztalhatjuk szerelemmel, termékenységgel, alkotással, szépséggel kapcsolatos témákban.
Délelőtt a Hold az Antarest éri el, mély szeretet áramlik a szívtérbe.

Áldott hetet kívánok mindannyiunknak:

Csillag Enikő, spirituális konzulens

A szerző weboldala: https://magikusno.wordpress.com/

Facebook: https://www.facebook.com/magikusnoutja

Photo by pixabay.com