Ezekben a napokban nagyot léphetünk előre. A héten első sorban anyagiakkal, termékenységgel, biztonsággal, szerelemmel kapcsolatban indulhatunk el a szabadság felé az illatos tavaszban. Csak bátran! Miért várnánk…?

A Nap a héten a Bikában vándorol. Termékeny, szerelmes, illatos, dús tavaszi napokat élünk. Ideje az élet élvezetének, a biztonságteremtésnek, szerelemnek, anyagba öntésnek. Vasárnapig fő világítónk a Kos csillagai alatt halad. Épp ezért ez a hét még nagyszerű lehetőségeket kínál önkorlátozó hitrendszereink lebontására, s arra, hogy bátran saját utunkra lépjünk. Csütörtökön eléri a Bika csillagterét, s innentől középpontba kerül szellemünk teremtő ereje. A stabilizálás és a termékennyé varázslás most a feladat, méghozzá az isteni elveknek megfelelően.(Paksi Zoltán)

Heti Holdnaptár

A Hold a héten növekvőben van. Ennek megfelelően a növekedés, gyarapodás, beépítés, felépítés erői hatnak. A hét az Oroszlánban indul, életünk uralása s a nagylelkű szeretet áradása hangsúlyos. Kedden kora hajnalban a Hold a Szűzbe lép. Itt az ideje a rendrakásnak, rendszerezésnek, nemes szolgálatoknak. Csütörtök reggel érkezik meg a Mérlegbe, s innentől a kapcsolatok lesznek középpontban. Harmóniára és szépségre törekszünk, előtérbe kerülnek a művészetek. Szombaton, a déli órákban a Skorpióba ér a Hold: minőségi átalakulás, szenvedélyesség, misztikus hangulat ideje érkezik el.

Csillagüzenetek, bolygó fényszögek

HÉTFŐN az Oroszlánban vándorló, növekvő Hold az első negyedbe érkezik.

KEDDEN a nap kezdetén a Hold a Szűz jelébe ér.
Kora hajnalban a Mars eléri a Fum al Samakah csillagot, a Halak csillagkép visszafelé úszó halának száját. A múltból visszatérő lehetőségek most bátorsággal itatódnak át.

Az ismételten megjelenő feladatok egyenességgel, nyíltsággal, őszinteséggel, önmagunk (romboló tendenciáink) legyőzése által oldhatóak meg. Erő, tűz áll rendelkezésünkre ezekhez.

Anyagiakkal, anyaggal, biztonsággal kapcsolatos megértések is születhetnek, akár egészen hirtelen, váratlanul is.
A mai napon lehorgonyoz a Merkúr, hogy hamarosan megkezdje a retrográd mozgást, vagyis a Földről nézve, látszólag hátrálni kezdjen. Egészen június 4-ig tart ez az időszak. A Merkúr az Ikrekből a Bikába érkezik ez alatt az idő alatt, s eléri az Algol csillagot. Azért igyekszik visszafelé, hogy mielőtt élethosszig tartó szellemi beavató utunkat folytatnánk, alkalmunk legyen ránézni legnagyobb, tudással, tanulással, kommunikációval stb. kapcsolatos félelmeinkre, s ezzel egyszersmind megsemmisíteni azokat. Felmerülhetnek dolgok, melyeket meg kell beszélnünk, le kell írnunk, el kell intéznünk az anyagiak, a biztonság, a termékenység kapcsán ahhoz, hogy júniustól tovább tudjunk lépni.

SZERDÁN ismét jelentőségteljes esemény történik az égen: jegyet vált a Jupiter, s megérkezik a Kos zodiákusába. A hit és igazság bolygója innentől tüzes jegyben jár. A Kos az erő, a bátorság, a kezdeményező készség minőségeit jelöli. A kezdet erejét, az áldozathozatalt, a szellemi emelkedést. Ez az az égszelet, amelyben a vándorló bolygók szeretet és félelem közti különbségtételre hívnak.

Hitünk tehát most tűzzel, erővel telítődik, és abban segít, hogy áldozatot hozzunk a számunkra igazán fontos dolgokért. Hogy ne a félelem, hanem a szeretet vezéreljen. Fontos üzenet ez.

Hétvégi csillagüzenetek

CSÜTÖRTÖKÖN kora hajnalban a Nap eléri a Kos Botein csillagát. E csillag nevének jelentése: „anyaméh”.

PÉNTEKEN a Botein alatt haladó Nap mindemellett szoros együttállásba kerül a retrográd Sárkányfejjel, azaz a Felszálló Holdcsomóponttal. Mindez a Bika zodiákusában történik. E két nap üzenete abban foglalható össze, hogy ismételt lehetőséget kapunk a foganásra, a kihordásra, a világra hozatalra. Méghozzá a fény által megtermékenyülve. Válaszúthoz érkezünk önmagunkkal kapcsolatban. Minek nyílunk meg? Megnyílunk-e? Akarjuk-e ezt a foganást? Most ezekben a kérdésekben dönthetünk, ezekre látunk rá. Biztonság, anyag, termékenység, élvezetek, szerelem egyaránt érintett témák.

SZOMBATON a Hold a Skorpióba lép.

VASÁRNAP a Nap kvadráttal kapcsolódik a Szaturnuszhoz. Most meghaladható a komfortzóna, átléphetőek korlátaink. Elérkezett a felszabadulás, karma letétel ideje, első sorban szintén anyagiak, biztonság, szerelem tekintetében. Itt a lehetőség a múlt megtisztítására. De tenni kell érte, elfogadva, hogy csak az igaz és szent, szeretetből fakadó dolgoknak van helye egy szabadabb életben.

Addig érezzük magunkat bárhová bezárva, amíg meg nem értjük, hogy ragaszkodásaink feleslegesek és együgyűek, hiszen sokkal szebb és jobb, magasabb rendű és szabadabb dolgok vannak előkészítve számunkra, mint amit eddig el tudtunk képzelni. Ehhez meg kell haladnunk félelmeinket, melyek ragaszkodásunkat táplálják.

Azt a ragaszkodást, amely megakadályozza, hogy tekintetünket felemelve továbbmenjünk végre, átlépjük a sorompót, kisétáljunk a kapun, és mélyet lélegezve a friss levegőből, élvezzük a létezés határtalan gyönyörűségét.

Áldott napokat kívánok!

További írások a szerzőtől: https://magikusno.wordpress.com/blog-2/
Facebook: https://www.facebook.com/magikusnoutja
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UChR9wCpkH_hwlAbWzDRTucQ


Photo by: pixabay.com