A Nap tovább halad a Skorpió zodiákusában, ami mély megélésekre, a látható mögötti láthatatlan, rejtett igazságok kutatására hív. Ha a csillagos égre tekintünk, láthatjuk: szombat délelőttig még a múlt igazságai mérettetnek meg, innentől fogva már a jövő kerül a Mérleg serpenyőjébe. Vagyis: ideje átgondolni, honnan jöttünk, merre tartunk, s mely elveink bizonyultak valóban követendőnek. Azoktól, amelyek már nem szolgálnak minket, most jó határozottan elbúcsúzni. Ösztönerőink tudatos működtetését tanuljuk.

A Hold a héten növekvőben van, a tápanyagok beépülése, a gyarapítás hangsúlyos minden szinten.

Hétfőn kora hajnalban a Bakba lép, az idő megszentelésére hívja fel figyelmünket. Ideje csontjaink, fogaink egészségével foglalkozni. Masszázsra, gerinctornára, körömápolásra, koncentrációs gyakorlatok végzésére jó időszak. Ásványokkal való munkára, kristályaink feltöltésére alkalmas napok ezek.

Szerdán hajnalban az ég gyors járású vándora a Vízöntőbe lép, s ezzel idejét hozza a tisztító, tisztázó cselekedeteknek, beszélgetéseknek, az újdonságok kipróbálásának és a bolondozásnak. Vegyünk egy jó fürdőt, találkozzunk a barátainkkal, támogassunk valamilyen nemes ügyet!

Péntek reggel a Hold a Halakba érkezik. Mély érzelmek, az egység érzékelésének napjai jönnek. Ennek engedjünk teret, ne a függőségeknek! Érzékeink fokozottan működnek, foglalkozzunk művészetekkel, vizualitással, használjunk illóolajakat, és adjunk magunknak egy kellemes, langyos szezámolajos masszázst (ellenjavallat: menstruáció, cukorbetegség, aktív endometriózis – ezekben az esetekben szárazon masszírozzunk).

Vasárnap délután már a Kos állatövi jegyébe lép a Hold: tüzes, lendületes napunk lehet, ma hit és akarat együttesével bármire képesek vagyunk – tegyünk céljainkért!

HÉTFŐN délben a Merkúr eléri a Szűz csillagkép angyali részének legfényesebb csillagát, a Syrmát. Eközben már együtt áll a Marssal, de kapcsolódik a Vénuszhoz és a Holdhoz is. Erőteljes angyali sugallatokkal találkozhatunk, s ezek segítenek minket az önmeghaladásban, a szeretet nyílt kimutatásában is. Bátran, önazonosan, egy magasabb szellemiség vezérlőelvei szerint van ideje dolgainkat kinyilvánítani, útjára indítani. Erő és szellemiség, szerelmes szenvedélyünk és lélekből fakadó késztetéseink találkoznak ma, hogy segítségükkel szintézist alkothassunk, megértésre jussunk. Mélység és magasság, férfi és nő, szellem és lélek találkozása ez a nap.

SZERDÁN kora délután pontosodik be a Merkúr és Mars együttállása a Skorpióban, az Angyal csillagai alatt. Ahogy a hétfői üzenetben már írtam: szellem és erő szövetkezik most, s ráadásul csak e kettő együttes működtetésével tudjuk letenni a fényvizsgát, melyet a Szaturnusszal alkotott kvadrát képvisel.

Működtessük a gyakorlatban a tanult bölcsességeket, győzzük le önmagunkat, megnyilvánulásaink legyenek tiszták és egyértelműek, békések és erőteljesek. Azt tegyük, amit mondunk, amit valóban igaznak gondolunk.

Ha mindez sikerül, erőteljes lelki tisztulást, felszabadulást élhetünk meg.

CSÜTÖRTÖKÖN egzakt Mars és Szaturnusz negyedfénye – önmeghaladás kiemelt ideje van, lásd, mint fent.

PÉNTEKEN a Jupiter a Csikó csillagkép legfényesebb csillagával, a Kitalphával kapcsolódik. Az energiák megsokszorozódnak. Magunk is népmesei hősökké változhatunk, ha követjük játékos kedvünk, bátran és igazságosan viselkedünk, és mindenek fölött hiszünk a jóban.

SZOMBATON délelőtt a Nap eléri a Mérleg nyelvét, így most a szokottnál is erősebben érezzük, mi igaz – azt kell lehozni, működtetni itt a földi síkon!
Délután a Merkúr pontosan szembe kerül az Uránusszal, s ehhez kapcsolódik a Szaturnusz és a Plútó is. Nagy erejű szellemi tisztulás valósulhat meg bennünk, főként anyaggal, biztonsággal, termékenységgel kapcsolatosan. Érdemes kiterjeszteni érzékelésünket, segítségül hívni a művészeteket, mert ebben a folyamatban nagy hasznukat vehetjük. Fontos lesz a tiszta igazság kimondása, a felvállalás is.
Kicsivel később a Nap harmadfénnyel kapcsolódik a Neptunuszhoz. Lelkünk legmélyebb rétegeiből érkezik most az ösztönző erő, mely teremtésre hív. Ha most belső konfliktust élünk meg, fontos, hogy rávilágítsunk, megvizsgáljuk, napfényre hozzuk – mert elfojtásainkban, félelmeinkben, láthatatlan tudattartalmainkban rejlik az erőnk, melyet most felszabadíthatunk! Lélekrészek visszahívása, integrálása időszerű.

Csillag Enikő, spirituális konzulens

További írások itt olvashatók: https://magikusno.wordpress.com/blog-2/

Facebook: https://www.facebook.com/magikusnoutja

banner

Photo by pixabay.com