Kedden este a Nap a Csikó alá érkezik, innentől a sorsuralás fontos eszköze szellemi erőink, táltoserőnk felismerése, megfelelő táplálása, céljaink megfogalmazása (Mit parancsolsz, kedves gazdám…?). Fontos erőinket a célok szolgálatába állítani, megfelelően irányítani. A táltoserő pedig ott lakozik, ahol senki se várná – épp, mint népmeséink ganédombra vetett, csonttá fogyott csikajában. Szerda délutánig a Delfin üzenetei is érvényesek játékosságról, szeretetről, magas szellemiségről mesélve.

Napunk a héten a Vízöntő zodiákusban tartózkodik. Megfelelő időszak ez arra, hogy káros szenvedélyeinktől, rossz szokásainktól szabaduljunk, különféle életterületeinket tisztítsuk meg minden értelemben. Különösen igaz ez most a múlttal kapcsolatosan – vizsgáljuk felül mindazt, ami régi, s döntsünk róla tudatosan, érték, vagy kacat – így válhatunk most életünk uraivá.
A Bak csillagkép továbbra is értékőrzésre, a sors iránti felelősségvállalásra, a magas szellemiség gyakorlati működtetésére hív.

Heti Holdüzenetek

A héten a Hold csökkenőben van. A fölöslegektől való szabadulás időszerű. Hétfőn még a vasárnapi Oroszlán telihold erőteljes energetikáját érezhetjük, erről bővebben itt olvashatsz. Késő este a Hold a Szűzbe lép, rendrakás és nemes szolgálatok idejét hozva. Kedden már egyértelműen a fogyó hold energiája érvényesül. Csütörtök délelőtt a Mérlegbe lép át, harmóniateremtéssel, szépségápolással, művészetekkel, kapcsolatainkkal van ideje foglalkozni. Szombat estétől a Skorpió zodiákusában jár – misztikus és szexi hangulatot hoz most, de mély érzelmek is megmutatkoznak.

Csillagüzenetek, bolygó fényszögek

HÉTFŐN tehát még érezhetjük a múlt vasárnapi telihold elképesztő energiáit, most még ezeknek adhatunk teret – ahogyan azt előző heti írásomban olvashattad.
Vacsoraidőben a Merkúr szextilt ad a Neptunusznak.

A lélek mélyének titkaiba és az Unio Mysticába nyerhetünk ma beavatást, melynek nyomán sok minden világossá válik – szintézis napja van.

A késő esti órákban a Hold a Szűz zodiákusába érkezik.

KEDDEN már a fogyó hold energiái érvényesülnek.
Ma estétől a Nap a Csikó csillagterében halad – mostantól táltoserőnk működtetését tanuljuk.

SZERDÁN kora hajnalban a Merkúr a Jupiterrel alkot kvintilt, így álmainkban is megmutatkozhat a hit és magas tudás ereje. Szépséges beavatásokat, akár visszatérő varázserőt is kaphatunk. Ha álomban üzenet érkezik, mindenképpen érdemes leírni!
Reggel a Vénusz Uránusszal alkotott szextilje pontosodik be. Szerelemmel és egyéb vénuszi témákkal kapcsolatban sok minden kitisztulhat, világossá válhat most. Megérthetjük, mit várunk mi valójában érzelmileg, mi jelenti számunkra az egységet – és a jövő érdekében tisztázhatjuk dolgainkat. Ugyanakkor most a harmónia iránti vágy késztet arra, hogy változtatásokat tegyünk az anyagban.
Ma délután a Nap elhagyja a Delfin csillagterét.
A Vénusz eléri az Eridanus égi csillagfolyóját, amikor az Achernar csillag alá ér. Szerelem, harmónia, biztonság, anyagiak terén újabb szintre léphetünk, új beavató kör indul, mely április közepéig tart.
Szintén délutántól a Mars Nimród (Orion) csillagai alá érkezik meg.

Mostantól intenzíven érezzük, mi jelenti az önmeghaladás útját számunkra az anyagi s a lelki-szellemi világban. Ideje felvállalnunk a fejlődést, a növekedést.

CSÜTÖRTÖKÖN délelőtt a Hold a Mérleg zodiákusba lép.
Ma délig a Merkúr még a Nyilas alatt halad, így a délelőtt még kitűnő alkalmat teremt a magas tudás kiárasztására.

Hétvégi csillagüzenetek

PÉNTEKEN a hét legerőteljesebb napja van, hiszen ma pontosodik be a Merkúr és a Plútó együttállása az égen, a Bak zodiákusban, a Sas csillagai alatt. Nagy erejű szellemi fordulat következhet be, mely a felvállalás nyomán emelkedést hoz magával, s arra hív, hogy az anyagban működtessük mindazt, amit eddig szellemi utunkon elsajátítottunk. A tudat, hogy sorsunk urai (s így felelősei) magunk vagyunk, magasra repíthet, s ez a rálátás és éberség állapotát hozza.

SZOMBATON kora hajnalban a Nap a Bak farkán fénylő Nashira csillagot éri el. Most ösztönerőink tudatosítása, felemelése aktuális.
Délelőtt a Vénusz a Fum al Samakah alá ér, mely a Halak csillagkép visszafelé úszó halának száját jelöli az égen – ennek csillagterébe lép tehát a szerelemistennő. Mostantól harmónia, biztonság és szerelem terén egyrészt visszatérő helyzetekkel, akár személyekkel találkozhatunk, másrészt oly erők, oly tudás is visszaáramolhat hozzánk a múltból, mely segítségével ezek megoldhatóak.
Dél körül a Merkúr a Vízöntőbe lép.

Ideje a szellemi tisztításnak, a tisztázó beszélgetéseknek, kommunikációnak. A következő hetekben bátran kimondjuk majd az igazat, forradalmi gondolataink érkeznek, s ékesszólásunkat a közösségért is kamatoztathatjuk.

Este a Hold a Skorpió zodiákusába érkezik.

VASÁRNAP késő délután a Nap a Kitalpha, a Csikó legfényesebb csillaga alá ér – amit a táltoserőről fentebb írtam, ma fokozottan aktuális.
Délután a Nap a Sadalsuud alá érkezik, mely a világ szerencsecsillaga a hagyomány szerint, legyen ma nekünk is szerencsénk!
Ugyancsak ma délutánig halad a Vénusz a Vízöntő jövőbe ömlő vize alatt, így szerelmi és egyéb vénuszi témákban még most van ideje a jövőnek tiszta teret készíteni.
Késő este fő világítónk a Bak farka, a Deneb Algedi alatt halad – ismét ösztöneink felemelésének idejét hozva.

Ma este a Merkúr is eléri a Bak csillagterét, így mostantól igen hangsúlyos lesz a magas szellemi tudást működtetni az anyagban, illetve kitartóan járni a szellemi úton. A szentség hívását követve, őrizve a valódi értékeket, szellemi küldetésünk felvállalásának ideje érkezett el.

Már a hétfőre virradó éjszaka folyamán a Plútóval továbbra is szorosan együtt álló Merkúr eléri az Altairt, mely a Sas legfényesebb, alfa csillaga. Fontos üzenetek érkezhetnek álmunkban, melyek akár sorsfordító jelentőséggel is bírnak.

Áldott napokat nekünk!

Csillag Enikő, holisztikus életmód tanácsadó

Facebook Instagram YouTube MumPark Magazin


Photo by: pixabay.com