Napunk a Bak zodiákusban, a Nyilas és a Sas csillagai alatt halad. Ideje van a lépésről lépésre végzett kitartó munkának, az igazi értékek megőrzésének, átmentésének, a sorsfeladatok felvállalásának. Mindez most a szárnyalásért, a szellem felszabadulásáért történik, azzal a céllal, hogy az isteni minőségeket tanuljuk működtetni földi életünkben. Ebben nagy szerepe lesz ösztöneink megdolgozásának.

Heti Holdnaptár

A héten a Hold csökkenőben van. Ideje a fölöslegektől való szabadulásnak, a salakanyagok kivezetésének. A hetet az Oroszlánban indítja, így kedd délutánig a nagyvonalú szeretetet gyakorolhatjuk. Fodrászhoz is most érdemes menni. Kedd délután a Hold a Szűzbe érkezik. Ekkortól a rendrakásban és a nemes szolgálat terén lehetünk hatékonyak elsősorban. Péntek hajnalban a Mérleg zodiákusba lép, a művészetek, a szépség, a harmónia és kapcsolataink kerülnek előtérbe. Vasárnap déltájban a Skorpióba érkezik – misztikum, szenvedély és belső biztonságunk megteremtésének ideje van.

Csillagüzenetek, bolygó fényszögek

HÉTFŐN kora hajnalban a Nap a Deneb el Okab alá ér, a szárnyalás, a szellemi emelkedés, életünk felemelésének üzenetét hozva el.
A Merkúr még éjjel az Uránusszal kerül trigon fényszögbe, így már álmaink is a megtisztulás üzeneteit hozhatják, de a hétfői nap kitűnő a (múltat) tisztázó beszélgetésekre, vagy újdonságok tanulására is.

Kora délután a Vénusz és a Mars szintén trigonnal kapcsolódik, így erőnk és szerelmes szenvedélyünk ma kitűnően működtethető együtt.

A lelkesedés adott, csak rajtunk múlik, követi-e már cselekvés – vagy ma még a (jövővel kapcsolatos) tervezgetés, a vágyakozás állapotában maradunk kicsit. (Február elején jön majd el a két égitest kvadrát fényszöge, amely már mindenképpen arra hív, hogy e lelkesedést, mostani ötleteinket, vágyainkat a gyakorlatba is átültessük.)

KEDDEN délután a Hold a Szűzbe lép.
A Szaturnusz az esti órákban a Kitalpha csillag alá érkezik. Ma játszva haladhatjuk meg önhatárainkat, koncentrációs képességünket használva magasba emelkedhetünk szellemi erőink hátán. Felvállalás ideje van.

SZERDÁN kora hajnalban a Nap kapcsolódik kvintillel a Jupiterhez: már álmainkban is érezhetjük a varázslatot, azt a csodát, ahogyan életünk kiteljesedik, ha a cselekvést és sorsunk uralását kezünkbe vesszük – miközben hittel haladunk előre.

CSÜTÖRTÖKÖN délelőtt a Merkúr ad kvadrátot a Neptunusznak. Lelkünk mélyéről beszélhetünk, írhatunk, kommunikálhatunk ma.

Az Egységről szóló tudás beavatásának napja van.

A magas, ihletett művészet szintén könnyedén megnyilatkozik. Akár még olyan tudás is feltárulhat előttünk saját mélységeinkből, melyen magunk is meglepődünk!
Késő este lehorgonyoz a Mars, hogy hamarosan előre induljon majd.

Hétvégi csillagüzenetek

PÉNTEKEN kora hajnalban a Mérleg zodiákusba ér a Hold.
A délelőtt folyamán a Szaturnusz a Sadalsuud csillag alá érkezik, a Vízöntő múltba ömlő vize alatt – ideje meghaladni saját határainkat és kilépni a komfortzónából, megtisztítva a múltat, s így szellemi szabadságra tenni szert.
Kora délután a Jupiter éri el a Cet csillagkép Diphda csillagát. Ösztönerőinkkel van ideje dolgozni, illetve ma ösztönösen érezzük, mi az igazság!
Délután a Nap és Neptunusz szextilje segíti önmagunk megértését, mélységeinkre fény vetül.

SZOMBATON a Szaturnusz a Deneb Algedit éri el.

Sorsunk megtisztítása és a karmaletétel érdekében továbbra is ösztönerőinkkel dolgozunk, ezek felemelésén, határaink meghaladásán munkálkodunk.

Ebben segít a sorsfeladatok felvállalása is.

VASÁRNAP utolsó negyed napja van.
Kora hajnalban a Vénusz ad kvadrátot az Uránusznak. Gyors változtatásokat hozhatunk ma meg, elsősorban szerelem, biztonság, anyagiak terén. Fontos lesz az eddig tanultak gyakorlatban működtetése. A felszabadító megértés, rálátás napja is ez.
Kora délután a Hold a Skorpióba lép.

Csillag Enikő, holisztikus életmód tanácsadó

banner

Photo by: pixabay.com