Elérkezett a naptári év első hónapja: január. A karácsonyi készülődés és családi ünnepségek, a szilveszteri party, na meg az újévi lakomák után végre elcsendesedünk kicsit. Persze azért nem túl sokáig: január 6-án, Vízkeresztkor megkezdődik a farsangi időszak. Én mégis az év elejét használom ki arra, hogy szusszanjak egyet, és felkészüljek 2023 kihívásaira. Ha velem tartanál, neked ajánlom szeretettel az alábbiakat!

Pihenés

Januárban adj teret a relaxációnak, a könnyed jógának, a laza sétáknak és a flow-nak! Az év első egy-két hetét rendszerint felszabadítom a magam számára. Ilyenkor csak azzal foglalkozom, amihez kedvem van. Megengedem magamnak a semmittevés, vagy épp az átszellemült alkotómunka luxusát. Az ünnepek után jól esik szusszanni egyet, ilyenkor végre tényleg magammal lehetek. És pont erre van szükségem az új tervek születése előtt!

Összegzés

Pihenés közben eljön az évösszegzés ideje is. Szeretek megállni egy pillanatra (pár órára), és végiggondolni, papírra vetni, melyik életterületemmel mire jutottam az elmúlt évben. Ilyenkor először is hálát adok a lehetőségekért, és ünneplem a sikereimet. Ezenfelül azt is élesen látni fogom, mi az, amit idén másként szeretnék csinálni, sőt azt is, mit szeretnék elhagyni inkább, hogy teret teremtsek az újnak. Emlékeznem kell, honnan jöttem – mielőtt továbbindulok az új célok felé. Erre általában január első két hetét szánom.

TIPP: Készíts dicsőségtáblát! Fogj egy kartont, és ragaszd rá kedvenc fotóidat az évből, írd fel a számodra kedves dátumokat, ünnepeld az évet! Ugyanezt digitálisan is megteheted. Így egész hónapban láthatod, milyen sok nagyszerű élményt gyűjtöttél 2022-ben.

Tervezés

A következő lépés. Január második felében szoktam rá sort keríteni. Azért is olyan jó a hó elején a pihenés, mert elmém fellazult talajából könnyebben előbújnak az új ötletek. Én pedig választhatok, melyikkel szeretnék foglalkozni! Szintén életterületenként tervet készítek, hová szeretnék eljutni, mit szeretnék megvalósítani ebben az évben.

  • Felidézem magamban, mire vágyom?
  • Vágyamból létrehozok egy víziót…
  • És megfogalmazom, mi a célom!
  • Így már elkezdhetek dolgozni a célomhoz vezető úton.

Erről a témáról a hazai mentorok közül Gál Beáta is sokat beszél, érdemes őt meghallgatni.

TIPP: Készíts kívánságtáblát! Ez elsősorban a vágyaid megfogalmazásában és a víziód létrehozásában segít. Ismét segítségül hívhatsz egy nagy kartonpapírt és néhány újságkivágást, vagy éppen a számítógépedet! Az elkészült táblát aztán tedd olyan helyre, ahol időről időre láthatod.

Vegetáriánus ételek

Szeretek teret engedni a könnyű vegetáriánus és vegán ételeknek január és február folyamán. Arra is figyelni szoktam ilyenkor, hogy kevesebb alkoholt, zsírt, cukrot fogyasszak. Egyszerűen jól esik az év végi lakomák után, ha kímélőbb az étrend – és összpontosítani is segít.

TIPP: vegetáriánus receptjeimet itt, néhány vegán ételem leírását pedig itt találod meg (ne ijedj meg, a címkézés miatt van némi átfedés).

Boldog új évet kívánok!

Csillag Enikő, spirituális konzulens

A Mágikus Nő Útja Facebook
A Mágikus Nő Útja YouTube
Csillag Enikő írásai a Mum Park Magazinban

banner

Photo by: magikusno.wordpress.com