Az egész hetet meghatározza a Nap és Plútó együttállása, s a szombat esti újhold, mely a január 7-i különleges erejű telihold folyamatainak méltó és erőteljes folytatása. Van mit tenni, komoly átalakulás zajlik. Hangsúlyosak a tisztítás, tisztulás, karmaletétel lehetőségei is.

Napunk a hét nagyobbik részében még a Bak zodiákusban halad, a lépésről lépésre végzett, komoly munka és sorsfeladataink felvállalásának szent idejét hozva hétköznapjainkban. Kedd estig még a magas, égi tudás lehozatalán és kiárasztásán van a hangsúly, majd fő világítónk elhagyja a Nyilas csillagterét. Pénteken a Bakból a Vízöntő zodiákusba lép át, s ez már a felvállalás nyomán beinduló tisztulás ideje a hétköznapok szintjén. Egyrészt a méregtelenítés, a környezet tisztítása, másrészt a különféle élethelyzetek tisztázása, a tehermentesítés időszerű. Vasárnap érkezik meg a Bak csillagkép alá, s innentől már szellemi értelemben lesz hangsúlyos a fényőrzés, a felvállalás, miközben továbbra is helye van a szárnyalásnak, a magasabb nézőpontok érvényesülésének.

Heti Holdnaptár

A Hold hét végéig csökken. A fölöslegek eltávolításának van ideje. A hetet a Skorpióban kezdi, szenvedélyes hangulatban, a mögöttes mozgatókat keresve. Megfelelő időszak ez némi belső nyomozásra, de akupunktúrás kezelésekre is. Kedden este a Nyilasba lép át, célkitűzések (főleg vízió alkotás) ideje van – most érdemes akár az évtervezés egy részét is elvégezni. Csütörtök este a Bakba érkezik, aprólékos odafigyelést és kitartást igénylő munkáknak kedvezve. Kristályokkal foglalkozni, csontjaink és fogaink egészségéért tenni, de körömápolásra is alkalmas az idő. Az évtervezés konkrét, dátumokkal és teendőkkel foglalkozó része lehet aktuális. Szombat este lép át a Hold a Vízöntőbe, s ugyanitt újholdat is ünnepelhetünk, együttállásban a Plútóval. E sok mindent átformáló eseményről alább bővebben is írok. Egyelőre csak annyit: erőteljes elengedéseket, felszabadulást élhetünk meg.

Csillagüzenetek, bolygó fényszögek

HÉTFŐN némi nemű csillagközi csend uralkodik, relaxáljunk.

KEDDEN este a Hold a Nyilasba lép, úgyhogy a bögre habos kakaóval és egy szép grafikájú füzettel ideje indítani az évtervezést, egyelőre vágy és vízió szinten.

SZERDÁN kora délután lehorgonyoz a Merkúr, hogy hamarosan előre induljon újra. Még 2022. december 29-én kezdett ácsorgásba, hogy aztán megkezdje látszólagos hátráló mozgását. Azzal a céllal, hogy mielőtt szellemi értelemben (akár tanulmányaink, akár a szélesebb beavató tudás tekintetében) tovább lépnénk, ismételjünk át néhány fontos dolgot.

Az elmúlt időszakban a lelki-szellemi harmónia megteremtése zajlott; s a lélek mélyéről származó valódi vágyak felvállalása történhetett meg. Új megvilágításba kerülhettek meggyőződéseink, újfajta gondolkodásmódra tehettünk szert.

Ösztönerőink kézben tartásának képességét csiszolgattuk, a gondolat teremtő-gyógyító erejét tanultuk. Szent, beavató tudás birtokába jutottunk. Most pedig ideje van annak, hogy ismét előre induljunk, felvértezve mindezen tudással, a rálátás ajándékával és felfrissült szellemi erőinkkel.
Kora délután pontosodik be Nap és Plútó együttállása a Bak zodiákusban, a Sas csillagai alatt. A konjunkció több fényszöget is alkot a tengelyekkel és bolygókkal.

A kulcsszó a megértés. Megértjük, hogy életünk gyökeres átalakításához szükséges sorsunk kézbe vétele, a cselekvés, a szenvedély. Fény derül mind lélekmély hívásainkra, mind arra, miben hiszünk, mit van ideje gyarapítani életünkben, s arra is, mi felé tarunk, mi a hivatásunk, merre menjünk, hogy egységbe kerüljünk magunkkal!

CSÜTÖRTÖKÖN este a Hold a Bakba lép. Ha vannak kristályaink, ma este hatékonyan tisztíthatjuk és programozhatjuk őket (töltésre nem túl alkalmas az idő, tekintettel az erőteljesen fogyatkozó holdsarlóra). Ha folytatjuk az évtervezést, ma jöhetnek a konkrétumok.

PÉNTEKEN délelőtt a Nap a Bak zodiákusából a Vízöntőbe lép át. Azon dolgok mentén, amelyeket a fizikai síkon már felvállaltunk, most beindulhat a tisztulás.

Érdemes az évnek ebben a szakaszában fokozott figyelmet fordítani önmagunk és környezetünk megtisztítására, a tér teremtésre, mert a tiszta térbe tudnak beáramlani az új és örömteli megélések, dolgok, lehetőségek.

A következő egy hónapban engedjünk be tudatosan újdonságokat az életünkbe, éljünk közösségi életet, és bolondozzunk kedvünkre – úgyis éppen farsang van, micsoda véletlen… 🙂
Este a Vénusz (a Szaturnusszal együtt állásban) eléri a Nashira csillagot, a Bak csillagkép sárkányfarkán. Szerelmi és egyéb vénuszi témákban most van itt az ideje az ösztönökkel való munkának.

Az újhold erejével a teljes átalakulásért

SZOMBATON este a Vénusz a Csikó csillagkép legfényesebb csillaga, a Kitalpha alá ér. Ha jól dolgoztunk pénteken az ösztönerőkkel, ma táltosunkra ülhetünk, s azon utazhatunk kedvünkre.

Szerelem, anyagiak, biztonság vagy épp a művészetek terén kitűnő alkalom adódik arra, hogy erőinket megsarkantyúzva emelkedjünk. Ehhez jól fog jönni a koncentráció, az összpontosítás – hiszen ennek hiányában bizony rombolva ugrándozhat a csikó.

Szintén jó, ha megvan a hajlandóság arra, hogy meghaladjuk eddigi határainkat – mert az emelkedés néha félelmetesnek tűnhet…
Este a Hold a Vízöntő zodiákusába érkezik.
Késő este (21:53) újholdat ünnepelhetünk a Vízöntő zodiákusában, a Sas csillagai alatt – együttállásban a Plútóval, az Altair csillag terében. Az újhold kapcsolódik az Ascendens-Descendens tengellyel és a Jupiterrel is.
Új fejezet indul.

Cselekvő énünk és lelkünk egységbe kerül, s így, egységben transzformálódik, alakul át lényegileg. Az új én szenvedélyben fogan, s a folyamat erőteljes tisztítással, tisztulással, karmaletétellel jár.

Megújulnak kreatív energiáink, amelyekkel megajándékozhatjuk közösségeinket.
Ösztönzést kapunk, hogy új utakra induljunk, új sorskört kezdjünk. Mostantól a harmóniát élhetjük, méghozzá tiszta csatornaként ég és föld között, az örök élet italával szánkban – vagyis az örök értékek mentén (komolyabb, misztikus átalakulás kezdődik most meg, illetve az erre való ösztönzést érezzük).

Megértés születik a külvilággal, a társakkal kapcsolatosan. Ráláthatunk hitrendszereinkre, és felül is írhatjuk azokat.

Megérthetjük, milyen falakat van ideje ledöntenünk, hogy egészen új irányba indulhassunk el „odakinn”.
Végső soron e transzformáció a magasba emel, hiszen a Nap-Hold-Plútó stellium az Altair alatt jön létre – így valódi felszárnyalást élhetünk most meg.

VASÁRNAP továbbra is az újholdas energiákban fürdőzhetünk.
A Vénusz (Szaturnusszal karöltve) kora hajnalban eléri a Vízöntő Sadalsuud csillagát, amely a hagyomány szerint a világ szerencse csillaga.
Kora reggel a Deneb Algedi alá ér a szerelemistennő, ismét ösztönerőinkkel dolgozhatunk.
A Nap is eléri ma az Altairt, a felszárnyalás üzenete él.
Késő este teljesedik ki Vénusz és Szaturnusz együttállása a Vízöntő zodiákusban, a Bak farka (Nashira, Deneb Algedi), a Csikó (Kitalpha), s a Vízöntő múltba ömlő vize (Sadalsuud) alatt.
Ez a nap a szerelemé, és a harmóniáé. Mire vagyunk hajlandóak, hogy megkapjuk ennek ajándékait? Szép, szerelmes, harmonikus energiának adhatunk teret, mely ugyanakkor felhívja figyelmünket a fejlődésre, a határok meghaladására és arra, minek van itt az ideje.

A felvállalás napja ez, az igazi értékek őrzéséé. Olyan idő, amely megszenteli mindazt, ami arra érdemes. Csak az maradhat, ami igaz, ami szerelemből, szeretetből fakadó.

Karmatisztítás, karmaletétel, a múlt megtisztítása és a szabadulás időszerű. Ösztönerőinken van ideje dolgozni, felülemelkedni. A táltos energia most is rendelkezésünkre áll mindehhez.
S mindehhez még hozzátehetjük, hogy éjfél előtt néhány perccel hosszú idő után lehorgonyoz az Uránusz is. Augusztus végén váltott retrográdba, azóta araszol visszafelé, hogy a Cet orránál ismételten aláhúzza a rendkívül fontos üzenetet: önmagunk kidolgozását. Ennek kiemelt ideje van tehát, s mivel az Uránusz úgynevezett transzcendens bolygó, jelentősége a hétköznapi életen túlmutat. A magas szellemiség felé törekvés, a felszabadító megértések ideje jön el, mely testi-lelki-szellemi szinten hoz átalakulásokat, s új utakra indulni segít – az anyag világában is.

Áldott napokat nekünk!

Csillag Enikő, holisztikus életmód tanácsadó


Photo by: pixabay.com