Napunk a héten a Vízöntő zodiákusában halad. Ideje új dolgokat kipróbálni, és tenni valamit másokért. Mostantól a karmatisztítás lehetősége fokozottan jelen van a térben, elbúcsúzhatunk mindattól, amit már megértettünk, kitisztítottunk, ami nem szolgál tovább. Szenvedésprogramok hullanak le rólunk, miközben egészen új módon tanuljuk látni a dolgokat. Ideje van a megcsontosodott rendszerek lebontásának, s helyükbe olyan új megoldások létrejöttének, melyek az egész közösséget emelik.

Csütörtökig az emelkedés, a rálátás ajándéka fokozottan jelen van számunkra. Csütörtökön aztán elhagyja a Sas csillagterét a Nap, de továbbra is a Bak csillagai alatt vándorolva arra hív, hogy a Vízöntő zodiákus idején se romboljunk le minden régit válogatás nélkül – sokkal inkább koncentráljunk a felvállalásra és értékőrzésre, s az igazi kincseket vigyük magunkkal, azoknak teremtsünk tiszta teret, új lehetőségeket, azokkal kezünkben szabaduljunk fel.

Egész héten érezhető még a Vénusz-Szaturnusz együttállás is, melyről az előző Csillagmandalában írtam:Szerelem, anyagiak, biztonság vagy épp a művészetek terén kitűnő alkalom adódik arra, hogy erőinket megsarkantyúzva emelkedjünk. Ehhez jól fog jönni a koncentráció, az összpontosítás – hiszen ennek hiányában bizony rombolva ugrándozhat a csikó. Szintén jó, ha megvan a hajlandóság arra, hogy meghaladjuk eddigi határainkat – mert az emelkedés néha félelmetesnek tűnhet…”

Heti Holdnaptár

A Hold a héten növekvőben van. A növekedés, táplálás, gyarapodás idejét éljük. A hét a Vízöntőben indul, így a hétfői napon fokozottan érvényesülnek a tisztulás, tisztítás, teherletétel lehetőségei. Hétfő este a Hold a Halakba lép. Misztika, romantika, álmok ideje van. Most inkább flowban létezünk, adjuk át magunkat az alkotásnak, a vízióknak – kevésbé konkrét, kevésbé racionális teendőinket érdemes a Halak Hold napjaira időzíteni. Szerda este a Kosba érkezik meg a Hold. Ha eddigre feltöltődtünk, most a kezdet áldozatait van ideje meghozni! Önkorlátozó hitrendszereink lebontása aktuális, lelkesedésünk új dolgok elindítását szolgálja. Szombatra virradóra Holdunk a Bikába ér, így a hétvége a pihenésé, az élet élvezetéé, a biztonság és harmónia megéléséé lehet. Érdemes most átgondolni pénzügyeinket is, miközben a hét második felében elindított dolgainkat stabilizáljuk.

Csillagüzenetek, bolygó fényszögek

HÉTFŐN a Hold a Halakba érkezik az esti órákban.
A Vénusz délutánig a Csikó csillagterében halad. Ma még friss, gyermeki, játékos, tüzes energetikával teremthetünk biztonságot, szépséget, harmóniát, szerelmet.

KEDDEN fejezi be útját a szerelemistennő a Bak csillagai alatt, így a nap első fele még nagyon alkalmas a sorsfeladatok felvállalására, innentől azonban már a múlt megtisztításának, a karmaletételnek és felszabadulásnak jön el az ideje vénuszi témákban!

SZERDÁN kora hajnalban a Nap szextilt ad a Jupiternek. Ma rálátok hitrendszereimre, megértem, mivel (milyen gondolattal, cselekvéssel, életmóddal) mit növelek életemben.

Az igazi értékeket felvállalva most lebonthatom gondolkodásom falait, ezáltal elindulok a felszabadulás útján – s ebben valamilyen, múltból visszatérő, most felismert varázs-erő is segít számomra!

Este a Hold a Kosba lép.

CSÜTÖRTÖKÖN hajnalban a Merkúr kvintilt ad a Neptunusznak. Már álmaink is varázslatos felismeréseket hozhatnak, miközben az érzék feletti világgal kerülünk kapcsolatba. Különösen délelőtt érdemes megnyitni érzékelésünket – akár meditációban, akár olvasás, írás, zenehallgatás, tanulás, stb. közben – fontos megértésekre tehetünk szert.

Hétvégi csillagüzenetek

PÉNTEKEN kora hajnalban Vénusz a Halakba lép át. Eddig a Vízöntő zodiákusban haladt, és a tisztítást, a terhek letételét, az újításokat tűzte zászlajára. Talán éreztük is e minőségeket az utóbbi hetekben (január eleje óta).

Mostantól az élettel való szerelmes egység hatja át napjainkat, ha ezt választjuk: élhetünk, mint hal a vízben! Felfedezhetjük, kik azok az emberek, mik azok a dolgok, akikkel, amelyekkel egységben vagyunk, akik, amelyek a boldog, termékeny öröm állapotába emelnek minket – s mi is őket, azokat.

Érdemes tehát a következő hetekben figyelni: mi borítja virágba a szívünket? Mi az, amit magunktól, minden erőfeszítés nélkül, könnyedén felvirágoztatunk? Mert a Halak után Vénusz február 21-én majd a Kosba lép, s ekkor új dolgokat lesz ideje elindítani a harmónia és biztonság teremtés érdekében.

SZOMBATON a Hold a Bikába érkezik. Első negyed napja van.

VASÁRNAP a déli órákban a Vénusz kvintilt ad az Uránusznak: ma is érdemes megnyitni az érzékelést, mert hirtelen bevillanó, zseniális ötleteink lehetnek, illetve varázslatos, intenzíven szerelmes napot élhetünk meg, miközben „magasról” érkeznek hozzánk az információk.
A mai napon már erőteljesen érzékelni lehet a hétfő hajnalban bepontosodó Nap-Mars, illetve Merkúr-Uránusz trigont.

Erőteljes, hirtelen bevillanó ösztönzést kaphatunk szellemi átalakulásra, a körülöttünk lévő anyag átalakítására, biztonságteremtésre, miközben arra is ráérzünk, melyik utat válasszuk, ha emelkedni szeretnénk a jövőben, mi hoz valódi stabilitást számunkra.

Áldott napokat nekünk:

Csillag Enikő, holisztikus életmód tanácsadó

Facebook Instagram YouTube MumPark Magazin

banner

Photo by: pixabay.com