Nem lesz unalmas hetünk – tovább ismerkedünk az ötödik elem, a szerelem mélységeivel és magasságaival, miközben folytatódnak a sorsvizsgák, nyílnak az időkapuk. Kulcsfontosságú a koncentráció, a cselekvés.

A Nap tovább halad a Vízöntő zodiákusban, a Bak és a Vízöntő múltat tisztító vizének csillagai alatt, miközben a Delfin és a Csikó energiáit is aktiválja. Egész héten érezhető még Szaturnusszal való együttállása is. Ideje a múlt megtisztításának, az önkorlátozások meghaladásának, régi hitrendszereink felülírásának. Ideje a sorsfeladat felvállalásának, hogy megszülethessen bennünk a friss, gyermeki szeretet-erő és az átalakító tűz ereje.

Heti Holdnaptár

A Hold növekvőben van: beépítés, felépítés, gyarapodás idejét éljük. A hetet a Kosban kezdi, ahol áldozatból áldás születik – tegyünk most céljainkért. Szerda dél körül átlép az Ikrekbe – itt első sorban kapcsolódásainkat, kommunikációnkat, tanulmányainkat, kereskedelmi ügyleteinket és kisebb utazásainkat támogatja. Tegyünk légzőszerveink egészségéért! Szombat-vasárnap a Rák zodiákusban halad, így kifejezetten kedvez a hétvége múltidézésnek, romantikának és családi programoknak, de otthonunk szépítésének is.

Csillagüzenetek, bolygó fényszögek

HÉTFŐN a Vénusz eléri a Nunki csillagot, közeledő együttállásban a Marssal. Erre a Bak zodiákusban, a Nyilas és a Kígyótartó csillagai alatt kerül sor. Mindeközben számos fénykapcsolat is létrejön, amelyek bevonzzák ide a Nap-Szaturnusz együttállást, de a Jupitert, a Neptunuszt és az Uránuszt is.
Nunki a sumer kultúrában „Enki csillaga”, aki világteremtő termékenység isten, a kultúra fenntartója, az emberek (és istenek) megsegítője (Paksi Zoltán).

És miből másból születne a Világ, mint Szerelemből?

Erről szól februárban is minden, hiszen Mars és Vénusz tánca végig kíséri a hónapot (de még márciust is, sőt…!). Szerelmes erejüket egyesítve, akaratot, erőt, egyenességet és szépséget, szerelmet, biztonságot vegyítve alkimista műhelyünkben születik meg a Világ, a mi világunk. Továbbra is fontos a felvállalás, a kitartó haladás lépésről lépésre. Sokáig sorolhatnám, mi minden érintett ebben, de fölöslegesnek tartom. Ki-ki érzi, mi nyílik benne e két bolygó csodálatos, izgalmas ölelésének kapcsán. Annak van most ideje boldogan, bizalommal, bátran teret adni. S ez hozza el a gyógyulást is, gyógyító erőink aktiválódását.
Mindezen megélések kapcsán most felbukkanhat valamilyen lehetőség, képesség a megnyilvánulatlanból, ha elég érettek vagyunk rá, hogy észrevegyük. Friss, gyermeki, tiszta energiák ébrednek.
Csodálatos egységélményeket élhetünk meg. Hirtelen, erőteljesen alakulhat át mindaz, amit a biztonságról, az anyag világáról tudtunk.

Megoldásokat hozhat a Jupiter a Vízöntő jövőbe ömlő vizének csillagai alatt: a hit, az igazság, az egység élése.

KEDDEN Mars és Uránusz trigonja válik pontossá – ez ösztönzi a hirtelen változásokat. A szeretet nyílt kimutatása, önmagunk legyőzése most elhozhatja a megértést, mely szabaddá tesz.

SZERDÁN a Hold az Ikrekbe lép.

CSÜTÖRTÖKÖN a Nap (együtt állásban a Szaturnusszal) eléri a Bak Nashira csillagát – aki felvállalta sorsvizsgáit, akár már most érezheti ennek jutalmát.

PÉNTEKEN a Nap a Kitalpha csillagot éri el, mely a Csikó legfényesebb csillaga. Itt az idő megélni táltos erőnket, parázzsal etetni a gebét, s a koncentráció segítségével magasra szárnyalni vele, sebesebben, mint a gondolat!
Ugyanakkor ezen a napon válik pontossá a Merkúr és a Plútó ismételt együttállása is, ami óriási szellemi fordulatot hozhat! Most aztán tényleg ideje felvállalni az igazságot, megbeszélni a dolgokat.

SZOMBATON a Nap a Sadalsuud és a Deneb Algedi csillagokat éri el – hangsúlyos a múltra való rálátás, annak cselekvő megtisztítása, a belső világ tudatosítása, a felvállalás. A Hold a Rákba lép.

Csillag Enikő, spirituális konzulens

További írások a szerzőtől: https://magikusno.wordpress.com/blog-2/

Facebook: https://www.facebook.com/magikusnoutja

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UChR9wCpkH_hwlAbWzDRTucQ

banner

Photo by: pixabay.com