A Nap a hét elején még az Ikrekben vándorol, majd kedden délelőtt a Rák zodiákusába lép át. Így a hétfő még az információk, tanulás, jövés-menés jegyében telik, a hét nagy része azonban már a családé, az otthoné, a romantikáé és a múltidézésé.

Csillagképi értelemben továbbra is hangsúlyos a belső útra lépés és az isteni minőségek felvállalása (Nimród). Szerdától az Ikrek csillagai alatt haladó Nap már az égi és földi, halandó és halhatatlan, szakrális és világi minőségek összeegyeztetésére hív.

Heti Holdnaptár

A Hold a héten csökkenőben van – fölöslegek kivezetésének, fogyásnak, selejtezésnek van itt az ideje. A hetet a Halakban kezdi, hétfőn még misztikus, érzelmes az alaphangulat, az egységet érzékeljük, álmokkal dolgozhatunk. Kedden hajnalban a Kosba lép a Hold, lendületet hozva – új dolgok elindításának, az akadályok elhárításának van ideje. Csütörtökön ebédidőben érkezik meg a Bikába, s innentől a stabilizálás, anyagba öntés és az élet élvezetének ideje jön el. Vasárnap kora hajnalban az Ikrekbe áll tovább: ismét kapcsolódósabb, könnyedebb napok érkeznek.

Csillagüzenetek, bolygófényszögek

HÉTFŐN kora hajnalban a Vénusz az Algolt éri el – hangsúlyos csillag ez az utóbbi időben. Most szerelemmel, szépséggel, kreatív termékenységgel, anyagiakkal kapcsolatos félelmeinkkel nézhetünk szembe bátran, ezáltal oldva fel azokat. Az égi esemény hozhat mély megértést az egységről, illetve a tudattalan dolgai is tisztulhatnak. Nagy fordulatra ösztönöz ez a nap, miközben alkalmat kapunk a határátlépésre, arra, hogy valóban, itt az anyagban is meghaladjuk, felülmúljuk önmagunkat, egy visszatérő helyzetben, vagy témában ráadásul – így segítve a tisztulást és karmaletételt.
Délelőtt a Merkúr szextilt alkot a Jupiterrel, ami ugyancsak elhozhatja a szintézist, az igazság megértését, sőt, a tudás most bölcsességgé válhat!
Szintén a délelőtti órákban a Nap a Nimród legfényesebb csillagával, a Betelgeuse csillaggal áll együtt.

A mai napon (és egész héten), megértésünk, bölcsességünk fényében kap igazán nagy szerepet az isteni minőségek felvállalása saját életünkben!

KEDDEN utolsó negyed napja van. Kora reggel a Hold a Kosba lép.
Ugyancsak reggel a Merkúr kvintilt ad a Neptunusznak – ez tulajdonképpen egy varázspálca, mellyel mágikus képességek hívhatók életre. De a katarzis fényszöge is, ami tulajdonképp ugyanaz. Tehát: érdemes most meditálni, művészetekkel foglalkozni, és érzékelésünket megnyitva kapcsolódni a világhoz, hogy megtörténhessen a varázslat.
Délelőtt a Vénusz Plútónak adott trigonja pontosodik be. Most igazán érezhetjük, hol érdemes gyökeresen változtatnunk a vénuszi analógiák körében.
Még mindig a délelőtt folyamán a Nap a Rák zodiákusba lép át. Mostantól tehát egyre hangsúlyosabb a család és az otthon témaköre.

Ideje lehet ránézni, honnan jöttünk, mit hozunk magunkkal, milyen áldások és egyéb örökségek kísérnek, vagy kísértenek? Mitől vagyunk, leszünk igazán otthon az életünkben, önmagunkban?

Nem mellesleg a családi együttlétek örömteli, kiemelt ideje a Rák hava, éljünk ezzel!

SZERDÁN a Vénusz eléri a Plejádokat, az istenek szerelmi fészkét – így mindenféle értelemben, de leginkább a szerelem, szépség, anyagiak, biztonság, alkotó kreativitás terén ma és holnap az év legtermékenyebb napjait éljük.

CSÜTÖRTÖKÖN kora hajnalban a Vénusz az Ikrekbe lép. Most könnyebben ismerkedünk, egyszerűbb kapcsolódnunk a szép és örömteli dolgokhoz, szívesen járunk társaságba, örömmel flörtölünk, és intellektuális megértésre juthatunk sok vénuszi témában. Különösen a hölgyek szívének lehet kedves ez az időszak.
A Merkúr ma eléri az Aldebarant, a Bika szemét, a világ egyik tartóoszlopát a hagyomány szerint. Ma tisztán érzékelhetjük az előttünk álló utakat, lehetőségeket, különféle lehetséges megvalósulásokat. Kiemelt napja van a meditációnak. Szellemi stabilitás nyilvánulhat meg.
Kora délután a Hold a Bikába lép.

Hétvégi csillagüzenetek

PÉNTEKEN a Mars a Cet Baten Kaitos csillagát éri el. Ez a Cet gyomra – erőinket most van ideje átalakítani. Ez egy folyamat egyik tetőpontja, tehát ma kiemelten dolgozhatunk önmagunkon.

SZOMBATON a Vénusz a Mirfakot éri el, amely a Perzeusz legfényesebb, alfa csillaga. Ma van ideje ráébredni isteni eredetünkre, s arra, hogyan kamatoztathatjuk ezt a szerelemben és egyéb vénuszi témákban?

Nagyon sok mindent kinyithat számunkra, ha tudatossá válunk arról, honnan jöttünk, hová vagyunk “bekötve” az anyagiak, a szerelem, a termékenység terén is. Ekkor tapasztalhatjuk: a boldog bőség, a szépség, a termékenység s biztonság, továbbá az igaz szerelem ajándékai bennünk, magunkban már készen vannak, s nincs is más dolgunk, minthogy hagyjuk azokat megnyilvánulni a világban.

VASÁRNAP a Hold az Ikrekbe lép át.

Áldott napokat nekünk!

Csillag Enikő, spirituális konzulens

További írások a szerzőtől: https://magikusno.wordpress.com/blog-2/
Facebook: https://www.facebook.com/magikusnoutja
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UChR9wCpkH_hwlAbWzDRTucQ

banner

Photo by: pixabay.com