A szeretet bölcsessége mutatkozhat meg a héten. Fontos lesz az önmeghaladás, de a régi aranyszabály is: becsüld meg magad!

A Nap az Oroszlán zodiákus vége felé halad, az Oroszlán és a Hydra csillagai alatt. Ideje életünk urává emelkednünk: önmagunkat megismerve, átszeretve; lelkünk útját követve.

Heti Holdnaptár

A héten a Hold csökkenőben van: a méreganyagok kivezetésének, a levezetésnek, fogyásnak, feleslegek elengedésének jött el az ideje. A hetet a Kosban kezdi, lendülettel itatva át a hét elejét. Új dolgokat indíthatunk most el. Szerda hajnalban a Bikába lép, ekkor a dolgok stabilizálásának, a földelésnek, az anyagi teremtésnek jön ideje. Finom ételek, szerelem, művészet és anyagi javak napjai ezek. Pénteken kora délután a levegős Ikrekbe érkezik, így a hétvége kedvez a kisebb utazásoknak, a baráti találkozóknak, összejöveteleknek, beszélgetéseknek és üzletkötésnek.

Csillagüzenetek, bolygófényszögek

HÉTFŐN a Vénusz eléri az Altarfot, a Rák csillagkép második legfényesebb csillagát, annak megnyíló ágán. A befogadó szeretet, a befogadó szerelem ideje van ma, a gyöngéd, szeretetteljes gondoskodásé – és azé, hogy arról hozzak döntést, kinek, minek jár ez az életemben épp most. Lelki terhek letételére, a szeretet múltból hozott bölcsességének megélésére hív ez az égi esemény. Családból, múltból merített jó, segítő, tápláló minták napja is a mai, ezeket is segíthet újra aktiválni.

SZERDÁN a Vénusz már a Preasepe alá ér, amely a jászol, a bölcső: a tápláló szeretet idejét hozza. Elsősorban a szerelemben, a családban, a művészi önmegvalósításban, de anyagiakban is (tehát ismét csak, mint hétfőn, minden vénuszi minőségben) ideje van ráérezni, mit szeretnék táplálni, mit szeretnék növelni. Ismét a szeretet bölcsessége és a hozott hitrendszerek segítenek a dolgok működtetésében.

Ha a hozott hitrendszerek NEM segítenek, ideje azokat a szeretet bölcsességének fényébe emelni, s ott átalakítani.

Hajnalban a Hold a Bikába érkezik.

CSÜTÖRTÖKÖN a Vénusz a Jupiterrel alkot pontos trigont – az eheti, föntebb leírt tendenciák csúcsa ez. Szerelmes vágyunkat követve a szeretet bölcsessége érkezhet meg hozzánk.

PÉNTEKEN utolsó negyed napja van.
A Merkúr ma éri el a Denebolát az Oroszlán nemző részén, miközben kapcsolódik az ég számos vándorához. Rendkívül termékeny lehet ma minden közvetítő tevékenység, beszélgetés, írás. A lélek legmélye szeretne most megmutatkozni ezáltal, az Egység szeretné kifejezni önmagát.
A Mars éjfél körül érkezik meg a Plejádok alá.

Önmagunk meghaladásának, a szeretet nyílt kimutatásának, az ördögi körből való kitörésnek van ideje. Gyengeségeink, önkorlátozásaink ismételgetését fejezhetjük most be egy jól irányzott mozdulattal, hogy korlátaink közül nyílt térre érhessünk. Ez hozza most el számunkra a termékenység szépséges ajándékait.

Kora délután a Hold az Ikrekbe ér.

Hétvégi csillagüzenetek

SZOMBATON a Mars jegyet vált, s a Bikából megérkezik az Ikrek zodiákusába. Erőinket mostantól első sorban egymás megértésére, kapcsolataink frissítésére használhatjuk. Ezen a téren is ideje lesz az egó meghaladásának, a határok meghúzásának, a félelem nélküli szeretetnek.
Kora délután az Alcyone alatt halad el, a Nappal és a Plútóval is kapcsolódva közben. A teremtő erő a misztikus középpontba érkezik, ahol nyugalom és béke honol – s innen tud most létrehozni, anyagba ültetni és transzformálni elsősorban kapcsolatok, tanulás, kommunikáció és akár utazások, térbeli és szellemi mozgékonyság terén.

VASÁRNAP dél körül a Mars elhagyja a Plejádokat, eddig azonban még érezhető a fentiekben ismertetett beavató erőtér.
Délelőtt kerül pontosan szembe a Neptunusz és a Merkúr: valódi, mély lelki beszélgetések, beavató tudás ideje ez, a lélek mélyének, az Unio Mystica megnyilatkozásának napja – a tudatmódosítókat azonban érdemes lesz kerülni.

Néhány hétig szabadságon vagyok, s bár igyekszem közben írni is, lehetséges, hogy a Csillagmandalák nem, vagy csak röviden érkeznek ide az oldalra. Addig is szeretettel ajánlom az úton előttem és velem járók írásait: első sorban Zentai Annát, Veres Mónikát, Molnár Ádámot és természetesen Paksi Zoltánt.

Csillag Enikő, spirituális konzulens

További írások a szerzőtől: https://magikusno.wordpress.com/blog-2/
Facebook: https://www.facebook.com/magikusnoutja
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UChR9wCpkH_hwlAbWzDRTucQ

banner

Photo by: pixabay.com