Napunk hétfőn hajnalban zodiákust vált, s a Skorpióból a Nyilas cikkelyébe érkezik. A lélek most az igazságot, a rendezőelveket keresi, tanulni, tanítani vágyik. Ennek fontos területei a közösségek, az önzetlenül használt kreativitás, a karmatisztítás (amely az aktuális sorsfeladatok felvállalása által indulhat be). Keressük meg, mit jelent számunkra a szabadság, hogyan válhatunk szabaddá? Adjunk teret az újdonságoknak, a forradalmi ötleteknek!

Csillagképi értelemben a Nap a Mérleg jövőt megmérő serpenyője, a Skorpió, a Kígyó Feje és a Kígyótartó alatt vándorol. Ideje van erőink tudatos működtetésének, kézben tartásának. Az évnek ebben az időszakában sokat tanulhatunk az energiák működéséről. Folyamatos a mély transzformáció lehetősége. Keddig még a jövő mérettetik meg, fókuszban a „merre tovább”, „hogyan tovább” kérdéseivel. Egész héten ideje van nem működő, korlátozó szellemi működéseink levágásának. Most tudjuk igazán kézbe venni öngyógyító, gyógyító erőnket is. Maradjunk tudatosak életmódban, szellemi és lelki gyakorlatainkban.

Heti Holdnaptár

A Hold a héten csökkenőben van. Fogyás, fogyasztás, a fölöslegektől való szabadulás idejét éljük minden szinten.
Hétfőn hajnalban a Rák cikkelyébe érkezik. Érzelmes, romantikus napok jönnek, aktuális a család és az otthon témája, valamint a múlt kutatása.
Szerda délutántól az Oroszlánba lép. Itt az ideje, hogy lépéseket tegyünk életünk uralása felé, s gyakoroljuk a nagyvonalú szeretetet. Hajápolásra, hajvágásra jó napok következnek.
Szombaton kora hajnalban érkezik meg a Szűzbe. Alkalom adódik a selejtezésre, a rendrakásra, s minden olyasmire, ami gondosságot igényel. Gyakorolhatjuk az önzetlen szolgálatot is.

Csillagüzenetek, bolygó fényszögek

HÉTFŐN nagy erővel szabadulhatunk rossz szokásainktól, érdemes ebbe energiát fektetni. Hajnalban a Hold a Rákba, majd a Nap a Nyilasba lép. A délelőtt folyamán szellemi beavatódás, magasabb megértés, megtisztulás élménye nyílhat meg előttünk. Ennek jó csatornája a művészet.

KEDDEN a Vénusz eléri a Tejút egyik tartóoszlopát, a Lant csillagkép Vega csillagát. A lélek legnemesebb állapotában transzcendens szerelemben fonódik össze a mindenséggel. Szárnyal. Vajon az enyém is ezt teszi? Ha úgy érzem, még nem ebben a szépséges, termékeny, fényes valóságban élek, megvizsgálhatom, merre hívnak igaz vágyaim. Az égre nézek, s lépésről lépésre elindulok a Tejút fénye felé.
E folyamatban érintett élet- és akaraterőnk, lelkünk s tudatalattink titkai, és cselekvő énünk is. Felszabadító megértés születhet a múltról, kapcsolatainkról, legmélyebb mozgatóinkról – de anyaggal, termékenységgel, biztonsággal kapcsolatban is.
Délután a Nap eléri a Leszálló Holdcsomópont helyét. Ez a befelé fordulás, a belső figyelem idejét hozza, hogy tapasztalatainkból belső bölcsesség születhessen.

Megtisztulásból születő megújulás folyamata zajlik. Lelkünk a kettősség mögötti egységet keresi. Az állapotot, melyből megszülethet a szárnyalás az energiák egyesítése, az érzelmek kiegyensúlyozása által.

SZERDÁN kora reggel a (legtágabb értelemben vett) szerelemben szárnyalás s az ösztönerők kézben tartásának üzenete erősödik, ahogyan a Vénusz eléri az Alya csillagot.
Délután a Napot követve jegyet vált a Merkúr is, és a Nyilasba lép. Igazságkeresés, az ösztönök felderítése, a magas tudás megszerzése zajlik.
Szintén délután a Hold az Oroszlánba érkezik.
A Nap késő este éri el a Skorpió homlokát jelölő Dschubba csillagot. A tisztánlátás, a ráérzékelés, s az ezeknek szentelt gyakorlatok ideje van.

CSÜTÖRTÖKÖN a Vénusz a Nyilas térdéhez ér, a szerelemmel kapcsolatos égi tudás magunkhoz vétele továbbra is hangsúlyos.
Ma a Merkúr is eléri a Leszálló Holdcsomópontot; szellemi önvizsgálat, belső figyelem idejét hozva.

PÉNTEKEN ismét hangsúlyos a tisztánlátás, de életképtelen dolgainktól való cselekvő szabadulás, szellemi erőnk kézben tartása is.

SZOMBATON kora hajnalban a Hold a Szűzbe lép; egész hétvégén érvényesek a hét fentebb már részletezett energiái.

Csillag Enikő, spirituális konzulens

Aktuális energiák, még több írás a szerzőtől itt: https://magikusno.wordpress.com/blog-2/

Facebook: https://www.facebook.com/magikusnoutja


Photo by pixabay.com