Az egész októberi hónapunk a női körökről szólt. Nekünk nőknek szükségünk van a körökre, egyszerűen ilyen formában tudunk jól működni. És anyaként pedig még inkább szükség van ezeknek a köröknek a megtartó erejére, mert egyedül nem megy. Mindenkinek kell legalább egy kör, ahova tartozhat, mert a női kör támasz, erő és védelem, kapcsolat és lehetőség. Egy hely, ami régen fonó lett volna. Ma nincs fonó, helyette vannak egyéb formációk. Mindenkinek másra van szüksége, szerencsére manapság már széles a paletta, jó esélyünk van megtalálni a nekünk valót. Lássuk a csoportokat, ahova csatlakozhatunk szülés előtt és után. Válogassunk kedvünkre!

Jó tudni

◉ Ha éppen kört keresel magadnak, legyél türelmes és figyeld meg, hogy hol vagy megtartva. Hol érzed azt, hogy bármit elmesélhetsz, kérhetsz segítséget és kapsz is.
◉ Ha úgy látod, hogy hiányzik a kedvenced, bátran írd csak meg nekünk a mumpark@mumpark.hu-ra , legyen ez egy közös gyűjtemény! Mert ugye együtt többre megyünk.

Jelmagyarázat

✿ személyes – igazi élő
★ online
☆ van online és személyes része is
♥ All For Mums szolgáltató is

SZÜLÉS ELŐTT & UTÁN

Gáborjáni Réka kismama jóga és szülésfelkészítő csoportjai ★

Gáborjáni Réka összes csoportját jó szívvel ajánlom. Akár többször is. Ráadásul teljesen jól működnek a csoportok online is. Még „azelőtt” volt szerencsém mindenféle anyukás elfoglaltság miatt kipróbálni az online részvételt egy akkor még személyes csoportban, és Rékánál ez nem akadály. Legyen akár jóga nidra, Hold hétvége, nagy tavaszi böjt vagy téli kényeztető rasayaana, mind kiválóan működik online. És még a terembe is beférünk 🙂

Réka úgy készíti fel a szülésre a kismamákat, hogy segít megtalálni a saját erejüket. Saját ősi, női erőnket. És emellett tud még ezer csodát, de inkább őt olvassátok az oldalán, hallgassátok a Réka Rádiót, vagy menjetek a csoportjaiba. Mondom, többször is.

A következő szülésfelkészítő tanfolyam november 18-án indul.

Réka az instán és a Facebookon is.

gaborjanireka.com

Anyahajó Anyaközpont ✿

Akkor figyeltem fel rájuk, amikor komatálas összefogást hirdettek. És mivel Gyöngyvérrel együtt a gyermekágy az egyik szívügyen, rögtön szimpatikusak lettek. Azóta is követem a jobbnál jobb programjaikat, akkor is, ha messze lakom tőlük. Inspiráló és szívmelegentő amit csinálnak, ha a közelben laksz, csatlakozz. Ha messzebb, talán érdemes utánozni őket.

Sok közös programjuk a Facebook oldalukon, az Instán és menő honlap is van.

„Anyaközpont és családi kikötő a József Attila lakótelepen.
Ahol megpihenhetsz, kikapcsolódhatsz, feltöltődhetsz és egy közösség része lehetsz.
Önkénteseink által működtetett civil szervezetünk célja, hogy rendszeres találkozási lehetőséget biztosítson a környékbeli anyáknak, valamint szabadidős programokat, képzési lehetőségeket kínáljon az egész családnak. Közösséget építünk, ahol bátran kérdezhetsz, kérhetsz, kezdeményezhetsz – segítőkre, támogatókra, társakra fogsz találni anyatársaid között.”
(Forrás: https://anyahajokozpont.hu/)

anyahajo

Slow Gyermekágy Közösség ★ ♥

Gulyás Gyöngyvér gyermekágyas dúla, a Slow Gyermekágy tulajdonosa, a gyermekágy fontosságának szívemhez közel álló képviselője. A gyermekágyas cikkeit olvassátok a gyermekágy rovatunkban.
A Slow Gyermekágy Közösséget megtalálod a Facebookon.

A Slow Gyermekágy honlapján sok értékes információt találsz a témában, csakúgy mint az Facebook oldalán is.

Babafészkelő ★

Ez itt a kakukktojás a listában, de itt a helye. Balogh Era olyan programot tart, ami segít leküzdeni az akadályokat. Jó vele lenni, jógázni,táncolni, beszélgetni. Az első kislányom foganása előtt én is neki sírtam el a bánatom…

„A Babafészkelő Neked szól, ha már nagyon vágysz kisbabára. Akkor is, ha van orvosilag diagnosztizált akadálya a gyermekáldásnak, és akkor is, ha nincs. A hormonproblémák megszüntetését bizonyítottan segíti a rendszeres mozgás. Az endometriózis, mióma, policisztás ovárium, mind pszichoszomatikus tünetek, a stressz oldásával ezek a tünetek enyhíthetők. Ha van valami eltérésed, 2-3 hónapos időtartam alatt akár már orvosilag is kimutatható változásokat érhetsz el a szervezetedben, a nyugtató, lélekmelengető, támogató hatást pedig már az első alkalomtól érezheted. A Babafészkelő hatékony kísérője lehet egy lombik programnak is, mert képes oldani az asszisztált reprodukciós eljárás által generált stresszt. Jöhetsz tehát akkor is a csoportba, ha lombikra készülsz, figyelemben tartjuk, hogy hol tartasz a programban. És jöhetsz akkor is, ha nincs orvosilag megállapítható oka, mégis várat magára a baba. Támogató, megértő női kör vár.”
(Forras: babafeszkelo.hu)

Bővebb infó a Babafészkelő honlapon és Facebook oldalon.

babafeszkelo

Lénárd Orsi – Kísérőd az anyaság útján ☆ ♥

Orsi, mint Anyakísérő végigkíséri az édesanyákat az anyává válás útján, a szülésre való csoportos készüléstől az egyéni szülés utáni szolgáltatásokig.

Lénárd Orsi
Lénárd Orsi Anyakísérő

Szülésfelkészítés, kismama masszázst, gyermekágyas tanácsadást, babamasszázs tanfolyamot és szülő-csecsemő konzultációt is találsz az oldalán, vagy kövesd a Facebookon, az Instán és a Pinteresten is.

Azt szeretném, hogy minden édesanya a saját útját járhassa, amikor várandós, és amikor kisbabáját a világra hozza. Azt szeretném, hogy a születés, a szülés a babának és édesanyjának életre szóló jó élmény legyen. Azt szeretném, hogy a babával töltött első évek nyugodtan és kiegyensúlyozottan teljenek, hogy a szülők jól értsék gyermekük jelzéseit, és boldog és biztonságosan kötődő kisgyermeket nevelhessenek.
(Forrás: lenardorsi.hu)

Mamakör ☆

Semmi kétség, hogy azok értik meg egymást leginkább, akiknek ugyanolyan korú babájuk, gyerekük van. Nagyon fontos a csoport, és a Mamakör minden anyukát vár – várandós csoportok, első babás és tesós csoportok is vannak.

„​A Mamakör az első hely, ahova rendszeresen felkerekedhetsz kisbabáddal. Feltöltődés, megerősítés, jó társaság, támogató szakemberek. Őszintén a kihívásokról és örömökről.”
(Forrás: mamamor.hu)

Mamakör a Facebokon és a honlapjukon is.

Anyaszületett ☆

Mi az Anyaszületett? KOMPLEX SZÜLÉS UTÁNI TORNA ÉS REGENERÁCIÓS PROGRAM Hortobágyi Andi vezetésével. Erre a programra szokták nagyobb gyerekes anyukák azt mondani, hogy jaj, de kár, hogy akkor még nem volt, amikor én szültem. Andi nagyjából mindent elvégzett már, amit a témával kapcsolatban tanulni lehet, és még hív is maga mellé további szakembereket, szóval egészen biztos, hogy jó kezekben vannak az ide érkező új anyukák. A covid egyik hozadéka pedig, hogy már ez a program is elérhető online formában is.

„Amikor egy kisbaba világra jön, anya is születik. Nőből édesanya, anyából két, három vagy több gyermekes anyuka varázsolódik. Igen, azt hiszem, hogy ez varázslat, a legnagyobb csoda, amit az élet számunkra tartogat. A szülés utáni regeneráció számomra ennek az átalakulásnak egy különleges állomása, amin nem kell átrohanni.”
(Forrás: anyaszuletett.hu)

Anyaszületett a Facebookon és a honlapján is.

Jóganyucik jógaórák szülés előtt és után ★ ♥

Pad Mariann jógaoktató az egész úton végigkíséri az anyukákat. Lehet menni várandósan, vannak klassz csoportok szülés után, és nagyobb gyerekes anyukáknak már anyaidő órák is. Mariann képzett és lelkes szakember, kétgyermekes anyuka, a korábbi beszélgetésünket a szülés utáni regenerációról itt olvashatjátok.

„A Jóganyucik egy szeretetteli női kör, Te vagy, én vagyok, mi vagyunk, ahol nem kell senkinek megfelelni, elég ha a szíveddel jelen vagy. Együtt, egymást felemelve haladunk az anyaság és nőiség útján.”

Jóganyucik infók az instán, a Facebookon és a Jóganyucik honlapon is.

Anyahangoló ✿

Anyalélek és könnyed pszichológia – két anyuka vagány oldala és közössége, ahol az online csoport mellett élő találkozók, foglalkozások is vannak.

„Rácz-Dienes Adrienn és Ungár Judit, relaxációs gyakorlatvezetők, coachok, BA diplomás pszichológusok vagyunk.Azért hoztuk létre az anyahangolót, hogy segítsük a kismamáknak a RÁhangolódást a közelgő anyaszerepükre, gyakorló anyukáknak pedig az ÁThangolódást, egy teljesebben megélt anyaságra. 
Az anyalélekkel, az anyává formálódással, az anyaszerep kérdéseivel, kihívásaival kapcsolatos – elsősorban pszichológiai vonatkozású – cikkeket írunk, anyahangoló gyakorlatokat osztunk meg, rövid elgondolkodtató, vagy megmosolyogtató tartalmat posztolunk oldalainkon, valamint relaxációs és anyahangoló foglalkozásokat tartunk kismamáknak és anyukáknak.”

(Forrás: anyahangolo.blog.hu)

Gyerünk, Anyukám! ★

A Gyerünk, anyukám! mára nemcsak Facebook csoport és online edzős oldal, hanem önmagunk biztatása is a mindennapok akadálypályájának kerülgetése közben.

Az órarendben találsz Kismama jógát, kismama pilatest, szülés utáni programokat és ami külön öröm: minden óratípusnál ott van, hogy szülés után mennyivel érdemes az adott órára bejelentkezni. Szóval, nincs több kifogás, gyerünk, Anyukám!

gyerunk anyukam

Anyatest Projekt ☆

Online és személyes edzések, különböző célközönségnek, szülés előtt, után és mindig.
A mottó már önmagában motiváló, és bizony erről is beszélgetett Fruzsi a program alapítójával, szakmai vezetőjével Kulcsár Vajda Enikővel.

Mottó: A mozgás a tested ünnepléséről szól, arról, hogy mire képes, nem pedig büntetés a tegnap megevett csoki miatt!

“Az Anyatest Projekt egy hiányérzetből indult…és most meg egy teljes szülés utáni tréningprogram lett belőle. Azóta pedig bővültünk mindenféle irányba : az Anyatest Projekt mostanra számos más edzővel és oktatóval dolgozik. Minden élethelyzetre kínálunk professzionális online edzésprogramokat és videócsomagokat, legyen szó várandósságról , izmosodásról vagy a csúcsforma eléréséről.” (Forrás: Anyatestprojekt.hu)

Korábbi részekben:

Menő anyukás Facebook csoportok:

Benne: Szívöntöde – A Mommynity társalgója, Mother Nature – Anyatermészet, Mamamibolt, Nem Ősanyák, Édesanyák, MOM WOW, Egyedülálló anyukák, Egyszülős központ, Anyatérkép, Working Moms’ Project és Mompreneurs – magyar vállalkozó anyák, Power Mom Club.

Önismereti, jógás, sportos és spirituális csoportok:

Benne: Lélekpercek, Csendben Nő, Solan Női Kör, Gasztropszichológia – Önismeret gasztronyelven, Anyává válni művészetterápiás csoport, Anyacsavar, Dancer of Life, Gyerünk, Anyukám! Anyatest projekt, Integrál Női Kör Róza Ráchellel

SAJÁT KÖRÖK

És ha nem találsz szimpatikusat, mindig ott a lehetőség, hogy létrehozz egyet. Női körökből nem lehet túl sokat csinálni. A saját körök létrehozásához olvasd el az Alkoss kört c. írásunkat vagy a könyvajánlót – mindkettőben praktikus tanácsokat gyűjtöttünk össze.

KÖZÖSSÉGEKET GYŰJTÜNK!

Ha van saját közösségetek, amihez lehet csatlakozni, regisztráljátok bátran az ALL FOR MUMS oldalunkra. A „Közösség” kategória pont ezért jött létre, hogy legyen egy gyűjtőhelye a közösségeknek, és megtalálhassák a közösségeket kereső anyukák. Mert mi tényleg az anyákkal vagyunk!

all for mums

Photo by Leah Kelley from Pexels