Nem találsz női kört, amihez csatlakozhatnál? Sebaj, bármikor létrehozhatsz egyet! 

Sok dologgal előfordul, hogy nagyon szeretnénk, de nem találunk megfelelőt, és amíg várjuk, hogy a környezetünkben felbukkanjon, csak telik-múlik az idő.

Ha nem szeretsz másokra várni, vagy már türelmetlenül szeretnél részt venni egy női körben, de nem találsz elérhetőt a közeledben, akkor csinálj egyet Te magad!

Nem annyira bonyolult, mint gondolnánk, nőként biztos lehetsz benne, hogy minden képességed megvan hozzá, hogy alapíts egy női kört Te magad, vagy a barátnőiddel összefogva egy új kört alkossatok.

Íme 5 + 1 tippünk a női körök alakításához:

  1. TÉMA

Gondold át, hogy milyen témájú női kört szeretnél. Milyen tevékenység vagy téma köré szerveződne a közös alkalmatok. Egy üzleti női körben feldolgozhatjátok a vállalkozói élet kérdéseit, egy lelki női körben is szerveződhettek egy-egy speciális témára: anyaság, elvált anyukák, párkapcsolati kérdések, stb… Lehet környezetvédelmi női kör, tánckör, olvasóklub, drámakör, festőkör, kézimunkakör, főzőkör stb. A lehetőségek végtelenek… Mit szeretnél? Mi esne jól?

2. RENDSZERESSÉG

Miután a téma megszületett, át kell azt is gondolni, hogy milyen gyakran történnének a találkozók a körrel. Hetente, kéthetente, havonta, minden teliholdkor? Ezt lehet az alkalom is meghatározza, de a résztvevők igényeihez is alakíthatjátok. Arra figyeljetek, hogy ha nagyon ritkán történik, akkor lendületét vesztheti a kör, de jól kell, hogy illeszkedjen a családi élet egyéb eseményeihez is.

3. RÉSZTVEVŐK

A résztvevőket elsőként a saját ismeretségi, barátnői körödből kezdheted szervezni. Biztosan sokan vannak hasonló cipőben, és vágynak közülük szintén hasonló női feltöltődésre. Ha úgy döntötök, hogy bővítenétek a kört, akkor a téma és az időpont meghirdetésével toborozhattok a környékről további résztvevőket is. 

4. ETIKAI KÓDEX

Fontos előre meghatározni, hogy mi elfogadott és mi nem a körötökben. Hogyan előznétek meg a bántó magatartásokat, a parttalan párbeszédeket.

5. VEZÉRFONAL

A női kör akkor lesz különleges alkalom, és fog különbözni a sima barátnői csevegéstől, ha egy kicsit keretet adtok az alkalmatokkor a körnek. Ehhez az kell, hogy vezesse valaki a kört és időben struktúrálja, tematizálja az összejövetelt. Ezt vállalhatja egy valaki közületek, de nagyon izgalmas az is, ha egy-egy alkalomra más és más készül. Érdekes és sokszínű program tud így kialakulni, ha forgórendszerben minden alkalom témájához valaki más talál ki izgalmas kérdésfelvetéséket, vagy foglalatosságokat. Nagyon jó, ha vannak ismétlődő és változatos részei is az alkalomnak. Megnyugtató, ha van, amire lehet számítani, ami biztonságot ad, és ami a rátok jellemző arculatát adja a körnek – ezek azok az elemek amik ismétlődnek. Illetve van, amit a kör vezetője alkalomról alkalomra kitalál, megújít, variál.

+ 1.

Finomságok nélkül nem női kör a női kör. Mindenképpen vigyetek finom házikészítésű finomságokat egy terülj-terülj asztalkámra.

Photo by ELEVATE from Pexels

Tags :