Az egész októberi hónapunk a női körökről szólt. Nekünk nőknek szükségünk van a körökre, egyszerűen ilyen formában tudunk jól működni. És anyaként pedig még inkább szükség van ezeknek a köröknek a megtartó erejére, mert egyedül nem megy. Mindenkinek kell legalább egy kör, ahova tartozhat, mert a női kör támasz, erő és védelem, kapcsolat és lehetőség. Egy hely, ami régen fonó lett volna. Ma nincs fonó, helyette vannak egyéb formációk. Mindenkinek másra van szüksége, szerencsére manapság már széles a paletta, jó esélyünk van megtalálni a nekünk valót. Lássuk a csoportokat, ahova csatlakozhatunk, ha jógázni, meditálni, sportolni vagy önismeretre vágyunk. Válogassunk kedvünkre!

Jó tudni

◉ Ha éppen kört keresel magadnak, legyél türelmes és figyeld meg, hogy hol vagy megtartva. Hol érzed azt, hogy bármit elmesélhetsz, kérhetsz segítséget és kapsz is.
◉ Ha úgy látod, hogy hiányzik a kedvenced, bátran írd csak meg nekünk a mumpark@mumpark.hu-ra , legyen ez egy közös gyűjtemény! Mert ugye együtt többre megyünk.

Jelmagyarázat

✿ személyes – igazi élő
★ online
☆ van online és személyes része is
♥ All For Mums szolgáltató is

JÓGA , MEDITÁCIÓ, SPIRITUALITÁS

Lélekpercek – Női Meditációs Akadémia ★ ♥

„Egy-egy női téma feldolgozása zajlik online női körünkben a kundalini jóga meditációi és vezetett meditációk segítségével. Hiszem, hogy a női élet boldog és teljes megéléséhez elengedhetetlen, hogy egy nő ne kapcsolódjon minden nap önmagával, lénye magjával. Ezek a gondosan válogatott meditációk, amelyeket ebben a körben megtanulhatsz és együtt gyakorolhatsz, egyfelől biztosítják ezt a napi lélekszintű feltöltődést, kapcsolatápolást, másrészt kellően ütőképesek abban, hogy aktuális női életterületünkben javulást eredményezzenek napi pár perc időráfordítással is. A mindennapos gyakorlatokat kiegészítő esti workshopok, pedig igazi slow alkalmak, ahol a női lét áldásait közösen is megünnepeljük.”

Ha van napi 10 perced magadra és szeretnél támogató közegben meditálni, fejlődni, akkor neked való ez a csoport.Ha pedig úgy érzed, hogy kellene még egy kis bátorítás, íme néhány gondolat a meditációról, és arról, hogy milyen képzeletbeli akadályok állítunk magunknak. A Lélekpercek csoport 2022-re hamarosan jelentkezhetsz, kövesd az Amala Garden híreit.

Aranycsillag jóga

Kornhorffer Tünde jógaterapeuta az egész karantén alatt tartotta bennünk a lelket, szinte minden nap élő bejelentkezésekkel. Az online tanítások folytatódnak, a kezdő gyakorlók az Aranycsillag jóga Facebook oldalán találnak tanításokat, a haladó gyakorlóknak, oktatóknak az Anaya csoportban lévő tanítások szólnak.

web: https://www.anaya.hu/
Facebook: Aranycsillag Jóga Facebook csoport

Csendben Nő

A Csendben Nő nemcsak anyákat vár, de anyaként is ott a helyünk.

Hogy mit kínál a Csendben Nő?

✳︎programok, workshopok, tanfolyamok, női körök, találkozók, elvonulások, fesztiválok személyesen és online
✳︎ modern és hagyományos szemléletű múzsák tudása – női alkotók, vállalkozók, terapeuták, gyógyítók, anyák és lányaik
✳︎ holisztikus kapcsolati háló 
✳︎ támogató és biztonságos tér a kibontakozásra

„Egy női körben egymás mellett foglalunk helyet.
Senki nem ül előtted vagy mögötted, alattad vagy feletted.
A kör egy szent hely, az egység alakítója, az egyenrangúság és az összetartozás megtartója. Amikor nők egy körben ülnek, csodák történnek.
Egy női kör teret ad az autentikus kapcsolódásra, amely emeli a barátságaink, párkapcsolatunk, családunk és közösségünk kötelékének minőségét. Érzelmeink letisztulnak, kreatív és intuitív erőink növekednek és a természet megtartó ereje által testünk is a gyógyulás útját választja.
Minden nő magában hordoz egy-egy lángot, amely az ősi erőt szimbolizálja, a Szeretet legtisztább fényét. Amikor a nők egy körben ülnek, a sok-sok láng, szikra, melegség megsokszorozódva alkot tüzet a kör magjában.”
Idézet a Csendben Nő Facebook oldaláról

Update: most épp nincs olyan Csendben Nő kör, amihez lehet csatlakozni, indul viszont a Mandoula – online szülésfelkészítő tanfolyam pároknak.

Solan Női kör ✿

Havonta egy vasárnap délután összegyűlnek a Solan Női Kör tagjai és felveszik a ritmust az adott évszakkal. A természet ritmusát a városi létben nem olyan könnyű elkapni, de együtt, csendes térben, női közösségben egészen más. Az őszi programból még az Őszi mesék vannak hátra, november 7-én Jenei Gabriella mesemondóval, és decemberben már a téli időszakról szól majd Molnár Móni workshopja.

„RITMUSBAN A TERMÉSZETTEL ÉS ÖNMAGADDAL
– egész éves programsorozat –

Ismerjük meg az évkör dinamikáját és saját ritmusunkat!
Áramoljunk együtt a Természettel, rezdüljünk együtt női körben!
Ismerjük meg az évszakok minőségeit és hónapról hónapra éljük át együtt az évkörben és Önmagunkban megjelenő változásokat!
Ebben segítségünkre lesz a jóga, az ayurvéda, a kínai 5 elem és a női archetípusok rendszere, valamint számomra kedves női vendégek is, akik saját hivatásuk bemutatásán keresztül még mélyebb megismerést nyújtanak a természet és a női minőségek végtelen gazdagságába és abba, hogy mindezt a hétköznapi életben hogyan tudjuk megélni.”
(Forrás: Solan-ACsendes Tér)

solan

MOZDULJ!

Dancer of Life – Kocsis Anita tánccsoportjai ✿

Mindig az újholddal indítja új csoportjai Kocsis Anita, és mindig az aktuális időminőséghez hangolja a foglalkozásokat. Valahol a tánc és a jóga között, újholdtól újholdig, női körben. Anita Facebook és insta oldalát is érdemes követni.

Női körben – táncterápiás csoport nőknek

Jarovinszkij Vera tanácsadó szakpszichológus, integrált kifejezés és táncterapeuta 8 alkalmas táncterápiás csoportja már június óta fut, így csatlakozni sem tudunk most hozzá. De akit megérintenek az alább idézett sorok és mély transzformatív folyamatra vágyik támogató női körben, annak érdemes követnie Vera munkáját a Facebookon és a honlapján is, bízunk benne, hogy hamarosan indul a következő csoport.

„A csoport a női lét témáit járja körül a szabad, önkifejező tánc, a testmunka, különböző művészetterápiás eszközök (rajzolás, festés, agyagozás) és a mesefeldolgozás eszközeivel. A tematikus alkalmak s a zárt csoport biztonságos, megtartó teret nyújtva segít felfedezni belső kincseinket, erőforrásainkat.
A Körben egymást támogatva, inspirálva lerakhatunk a múlt terheiből. Figyelmet szentelhetünk a bennünk élő és általunk éltetett női szerepeinknek, fontos életszakaszainknak, generációkon átívelő női mintáinknak, s a mesékben fellelhető női archetípusok gyógyító erejének.
Ajánlom azoknak, akik úgy érzik, még nem teljesedtek ki női mivoltukban, akik elakadást éreznek párkapcsolatukban,  anyaságukban,   szexualitásukban. Várom  azokat,   akik elégedetlenek testi adottságaikkal, küzdenek női betegségekkel, nehezen fogadják el testi változásaikat. S várom azokat is, akik vágynak kapcsolódni ahhoz a belső női bölcsességükhöz, amely talán már a születésünk óta ott szunnyad Bennünk!”

(Forrás: http://www.jarovinszkijvera.hu/)

Gyerünk Anyukám! ★

A Gyerünk, anyukám! mára nemcsak Facebook csoport és online edzős oldal, hanem önmagunk biztatása is a mindennapok akadálypályájának kerülgetése közben.

„A Gyerünk, anyukám! az ország elsőszámú, kisgyerekes anyukákat, és most már gyerekvállalás előtt álló nőket, nagymamákat, sőt apukákat is megmozgató online edzőterme. Az edzéseket az oktatók amellett, hogy végigcsinálják, folyamatosan figyelnek arra is, hogy az otthon tornázók helyes technikával dolgozzanak. Hiteles, jó fej edzők, időzített edzésvideók, magas szakmai színvonal és egy szuper lelkes közösség. – ezt tudja a Gyerünk, anyukám! A mára már mozgalommá vált anyukatornát Kádár-Papp Nóri személyes igénye hívta életre.”
(Forrás gyerunkanyukam.hu)

Anyatest Projekt ☆

Online és személyes edzések, különböző célközönségnek, szülés előtt, után és mindig.
A mottó már önmagában motiváló, és bizony erről is beszélgetett Fruzsi a program alapítójával, szakmai vezetőjével Kulcsár Vajda Enikővel.

Mottó: A mozgás a tested ünnepléséről szól, arról, hogy mire képes, nem pedig büntetés a tegnap megevett csoki miatt!

„Az Anyatest Projekt egy hiányérzetből indult…és most meg egy teljes szülés utáni tréningprogram lett belőle. Azóta pedig bővültünk mindenféle irányba : az Anyatest Projekt mostanra számos más edzővel és oktatóval dolgozik. Minden élethelyzetre kínálunk professzionális online edzésprogramokat és videócsomagokat, legyen szó várandósságról , izmosodásról vagy a csúcsforma eléréséről.” (Forrás: Anyatestprojekt.hu)

ÖNISMERET ÉS COACHING

Önismeret gasztronyelven ★ ♥

Anyaként a konyha és az önismeret nem is olyan összeegyeztethetetlen két fogalom. Mégis, amikor elindult a Gasztropszichológia oldal, azért voltak kérdéseink.

Az Önismeret Gasztronyelven c. tréning egy igazi kulináris-önismereti kalandozás, zárt csoportban, 6 hónap alatt, Czecz Fruzsina pszichológus kíséretével. Ha szeretünk enni, és kíváncsiak vagyunk az ételeink által hordozott mélyebb jelentésekre is, egy ilyen tanfolyam csak a javunkat szolgálhatja.

Művészetterápiás csoportok – Anyatérkép ☆ ♥

Feketéné Kovács Judit anyukákkal foglalkozó mentálhigiénés szakember, akivel időnként van szerencsénk beszélgetni a havi tematikánkról is. Vannak művészetterápiás csoportjai, Alkotóboxai, vidéki és budapesti csoportjai egyaránt. Most a januárban induló Anyává válni című csoportjára invitáljuk az anyukákat, jó kezekben lesznek.

Anyacsavar

Az Anyacsavar – azon túl, hogy irtó klassz nevű vállalkozás – egyénre szabott megoldásokat kínál (nem csak) kisgyerekes nőknek coachinggal. Paizs Dóra nagyon jól meglátta a lényeget, hogy nem ugyanaz a helyzet anyaként. Egészen más kihívásoknak kell megfelelni, egészen más pályán mozgunk. Ezért az egyéni és csoportos coaching is ilyen szemlélettel zajlik. A kedvencem a programok közül a „Vissza önmagamhoz”.
Az Anyacsavar a Facebook oldalát is érdemes követni.

Szeretnéd, ha nem kellene választani aközött, hogy jó anya, jó társ vagy jó kolléga legyél, hanem ezeket össze tudnád valamiképpen egyeztetni?
Nem szeretnél lemondani a rendszeres testi-lelki feltöltődésről, a folyamatos intellektuális és szellemi inspirációról?
A gyerekvállalás előtt a szakmádban sikeres voltál? Olyasvalaki, akinek fontos a kiváló teljesítmény, a folyamatos szakmai fejlődés, az alkotó munka?
Fontos értéknek tartod anyaként is a függetlenséget, az önmegvalósítást, a saját magadra és a körülötted lévő világra való reflektálást?
Háztartásbeliként küzdesz a függőség, az elbutulás, az intellektuális, érzelmi és kulturális izoláció ellen?
Úgy érzed, egyedül nem megy, szükséged van a környezeted támogatására?
Ha bármelyik kérdésre igennel válaszoltál, az Anyacsavar Neked szól!”
(Forrás: Anyacsavar.com)

Integrál Női Közösség Róza Ráchellel ★

Egy olyan élő közösséget indított el Róza Ráchel klinikai szakpszichológus, ahol havonta egyszer gyűlnek össze a nők. Lányok, asszonyok vegyesen, és járnak körbe hónapról hónapra különböző női témákat. A csoport indulásánál Andi is ott járt, és írt róla nekünk még a hónap elején. Facebookon és új honlapon is követhető Róza Ráchel munkája.

„Gyertek el és beszélgessünk – a Női közösségek ereje egy olyan kizárólagos női tér megteremtését teszi lehetővé, ami segít ledönteni a tagadás, az eltitkolás és a szégyen korlátait, amelyek eddig megakadályoztak minket abban, hogy egyátalán megnevezzük sérüléseinket.
Beszélgessünk az anyasebeinkről, beszélgessünk az öntudatra ébresztés lehetőségeiről.
Beszéljünk ezekről, mert egymásnak hinni fogunk és a személyesség tere lehetővé teszi a meghittséget, a bizalmat, az őszinteség és a megnyílás lehetőségét is.
” ( Forrás: www.rozarachel.hu/noi-kor)

Anyákra szabott képzések

Power Mom Club ★

A Power Mom Clubról írtunk is külön a hónapban, a tanulni, fejlődni vágyó anyukák mekkája.

„Anyának lenni kétségkívül a világ legcsodálatosabb feladata! De szülés előtt senki sem beszél arról, hogy a sok gyönyörű pillanat mellett azzal is számolni kell, hogy az amúgy kétórás rendrakást innentől kezdve 10 percbe kell belesűrítenünk vagy hogy minden kabátzsebünk tele lesz „kincsekkel” vagy hogy a szennyes torony néha magasabb, mint mi és hogy jó pár évig esélytelen, hogy egyedül menjünk mosdóra.
Énidő? Az mi? Jogos a kérdés. Nyugi, létezik ilyen! Hagyd, hogy segítsünk Neked! Ha csatlakozol a Power Mom Club-hoz, akkor olyan online önfejlesztő workshopokat kínálunk Neked, amelyeket otthon, saját időbeosztásod szerint elvégezhetsz! „
(Forrás: powermomclub.hu)
Facebookon a közösség, a honlapon a kurzusok.

A sorozat további részei:

Menő anyukás Facebook csoportok:

Benne: Szívöntöde – A Mommynity társalgója, Mother Nature – Anyatermészet, Mamamibolt, Nem Ősanyák, Édesanyák, MOM WOW, Anyatérkép, Egyedülálló anyukák, Egyszülős központ, Working Moms’ Project és Mompreneurs – magyar vállalkozó anyák.

Hamarosan: Szülés előtt & után:

Benne: Gáborjáni Réka szülésfelkészítő csoportjai, Mamakör, Slow Gyermekágy, Jóganyucik, Anyaszületett, Anyahajó Anyaközpont, Anyahangoló.

SAJÁT KÖRÖK

És ha nem találsz szimpatikusat, mindig ott a lehetőség, hogy létrehozz egyet. Női körökből nem lehet túl sokat csinálni. A saját körök létrehozásához olvasd el az Alkoss kört c. írásunkat vagy a könyvajánlót – mindkettőben praktikus tanácsokat gyűjtöttünk össze.

KÖZÖSSÉGEKET GYŰJTÜNK!

Ha van saját közösségetek, amihez lehet csatlakozni, regisztráljátok bátran az ALL FOR MUMS oldalunkra. A „Közösség” kategória pont ezért jött létre, hogy legyen egy gyűjtőhelye a közösségeknek, és megtalálhassák a közösségeket kereső anyukák. Mert mi tényleg az anyákkal vagyunk!

all for mums

Photo by Anastasiya Gepp from Pexels