A mélységek felé fordulás és transzformáció időszaka van: a Nap mellett a Vénusz és a Merkúr is a Skorpió zodiákusában halad. A hét végéig továbbra is fokozott angyali segítségre számíthatunk. Innentől aztán egyre hangsúlyosabbá válik a múlt dolgainak megmérettetése, s szellemi erőink tudatos kézbe vétele.

A hét meghatározó energiája a Merkúr, a Nap, a Vénusz és a Leszálló Holdcsomópont, vagyis a Sárkányfarok együttállása a Skorpió zodiákusban, a Hydra és az Angyal csillagai alatt. A teljes transzformáció lehetőségét hordozza ez az időszak; erről is lesz szó az alábbiakban. De előbb lássuk, merre jár a hét folyamán a Hold!

Heti Holdnaptár

A héten a Hold növekvőben van, így személyes életünkben is a növekedés, gyarapodás, a tápanyagok beépítésének idejét éljük.
Hétfő délutánig a Bakban jár – ma koncentráltan, lépésről-lépésre haladhatunk, kitartást igénylő munkáinkban lehetünk hatékonyak.
Hétfő délutántól a Vízöntőbe lép, most van ideje kipróbálni valami újat és tenni közösségeinkért! Sokat tehetünk a dolgok tisztázásáért, terheink letételéért. Frissítő tevékenységek, gyógyító fürdők, a függőségektől való szabadulás napjai ezek!
Szerda este a Hold a Halakba lép. Adjunk magunknak talpmasszázst, kényeztessük lábfejünket! Használjunk most bízvást illóolajokat is. Ha relaxálni szeretnénk, a vizualizációk is jól fognak működni.
Szombattól a Kosban halad tovább a Hold: tartsuk szem előtt, hogy hittel és akarattal mindenre képesek vagyunk! A hétvége nem a finomkodásé, de szenvedélyesek, bátrak és egyenesek lehetünk, s meglovagolhatjuk a szellemi emelő erőket. Érdemes áldozatot hozni a számunkra igazán fontos dolgokért.

A hét meghatározó energiája: a Merkúr-Nap-Vénusz-Sárkányfarok együttállás

Beavató tudáshoz juthatunk. A látható mögötti láthatatlan világok nyilatkoznak meg számunkra. Angyal testvéreink üzenetét, útmutatását tisztán érzékeljük. Lelkünk útjára látunk rá. Úgy is mondhatnánk: fellibben a fátyol ezekben a különleges időkben.
Nagy szellemi áttöréseket érhetünk el, teljesen új minőséget elindítva ezáltal életünkben. Hirtelen, váratlan ötletek, gyors cselekvés idejét éljük.
Ezáltal érzelmi biztonságunk is megszülethet, de csakis az életképtelen dolgok, érzések levágásával!
És, ami mindeközben nagy-nagyon fontos: A SZÍVBÉLI DÖNTÉS!!!
Csak ezáltal születhet meg a biztonság.

Összefoglalva tehát: óriási tudati áttörés valósulhat most meg, világossá válhat sok minden önmagunkkal kapcsolatban, s ebből fakadóan eljött a szív szerinti útra lépés ideje. Mindez együttjár a mély belső figyelem állapotával is.

Csillagüzenetek, bolygó fényszögek

HÉTFŐN délután a Vízöntőbe lép a Hold.
A Vénusz ma délutánig halad az Angyal csillagai alatt, így most még alkotásban, szerelemben, szépségben fokozottan érzékelhetőek az angyali energiák.

KEDDEN első negyed napja van.
A Merkúr ma eléri a Syrma csillagot, mely az Angyal esszenciáját hordozza. Keresve sem találhatnánk jobb időpontot angyaltestvéreink megszólítására, a velük való közös munkára.
A retrográd irányban mozgó Jupiter eléri a Halak csillagkép visszaúszó halának csillagait, mostantól tehát hangsúly kerül a visszatérésekre. Helyzetek adódnak, melyeket korábban még nem sikerült megoldanunk, most azonban a szív bölcsességét használva, hitünk és igazságunk szerint megoldhatjuk azokat. Ugyanakkor a lehetőségek tágulnak a múltból visszatérő képességek terén is! Az Al Rischa csillag pedig, melyet ma ér el a Jupiter, összegzésre szólít minket: tapasztalatainkból itt válik valódi, átszűrt, belső tudás.

SZERDÁN az esti órákban a Hold a Halak zodiákusba lép.
A Nap ma estig szintén az Angyal csillagai alatt halad. Igazán jó nap ez arra, hogy megköszönjük égi mestereinknek a folyamatos vezettetést, melynek segítségével életünk uraivá emelkedhetünk.

CSÜTÖRTÖKÖN a Vénusz eléri a Sárkányfarok helyét az égen.

A szív dolgait: harmóniát, stabilitást, szépséget és szerelmet, biztonságot illetően – de akár anyagiak tekintetében is – ideje magunkba nézni.

S ha válaszúthoz érkezünk, akár azt is kipróbálhatjuk, milyen a valódi, termékeny szenvedélyt követni.
Ma este a szerelemistennő megérkezik a Mérleg csillagkép múlt igazságait megmérő serpenyője és a Kígyó Fejének csillagai alá. Így mostantól egyrészt a múlt igazságai kerülnek mérlegre a fent említett témák kapcsán; másrészt ideje szellemi erőinket tudatosan kézben tartani mindezen dolgokban!

Hétvégi csillagüzenetek

PÉNTEKEN a Vénusz a Skorpió olló csillagai alatt halad – ez a nap nagyon alkalmas arra, hogy megszabaduljunk az elhalt minőségektől vénuszi témákban.

SZOMBATON a Hold a Kosba lép.
Hajnalban a Merkúr is elhagyja az Angyal csillagterét.

VASÁRNAP a Merkúr szintén eléri a Sárkányfarok pontját az égen: ma is fokozott figyelemmel érdemes bensőnk felé fordulni.
A Nap a Plútóval kerül kvintilbe. Önmagunkkal kapcsolatos nagy felismerések érkezhetnek ma, melyek sorsfordító jelentőségűek! Érzékelésünk kitágul, érdemes ma teret engedni az ezzel kapcsolatos gyakorlatoknak.
A Nap is megérkezik a Mérleg múlt igazságait megmérő serpenyőjéhez: ebben az időszakban tehát megvizsgálhatunk minden múltbéli igazságot, melynek szellemében életünket eddig szerveztük, és eldönthetjük, mi az, ami valóban a miénk – és mi az, amit ideje végre elengedni.

Áldott napokat nekünk!

Csillag Enikő, spirituális konzulens


Photo by: pixabay.com