A sült gesztenye isteni finom. Ha szereted, nem is kell mondanom, hogy milyen jólesik egy őszi/téli séta után. Ám, ha csak ketten vagytok, és nem akarsz egy egész tepsinyit sütni, akkor bőven elég – sőt sokkal takarékosabb –, ha air fryerben készíted.
HOZZÁVALÓK
- gesztenye
- víz
ÍGY LESZ AZ IGAZI
A gesztenyéket vagdosd be és tedd őket egy tálba. Forralj vizet és öntsd vele nyakon az őszi csemegét, úgy hogy a víz teljesen ellepje. Hagyd így állni 5 percig.
Öntsd le a vizet és tedd a gesztenyéket az air fryerbe. Állítsd be az air fryert 190 fokra és 20 percre. Indulhat is a sütés! (A gesztenye méretétől függően lehet 1-2 perccel kevesebb, vagy néhány perccel több is a sütési idő.)
Borítsd ki a szépen sült gesztenyéket egy tálra, várd meg, míg picit lehűlnek, és már ehetitek is az ősz csodálatosan finom ajándékát.
+1 ÖTLET
A férjem a kész gesztenyéket szereti még konyharuhába bugyolálni egy kis időre. Szerinte így lesz tökéletes. Én nagy különbséget nem látok, de próbáld ki, hátha neked is még ízletesebb lesz így.
Már megint a konyhában rovatunkban sok más pompás receptet is találsz!
Kiemelt kép: Mario Cvitkovic, Pixabay / Fotók: Gyömbi