Szenvedély. A Vénusz poláris párja, a Mars magasabb oktávja. Transzformáció. Tűz és víz. Szintlépés. Kirobbanó energia. Újjászületés.

A Plútó 15 év után elhagyja a Bak zodiákust, és 2023. március 23-án a Vízöntőbe lép.

Sorsfordító erő…

A fenti minőségeket mind képviseli, és még ennél is sokkal több a Plútó. Jelen bejegyzésben, bár e bolygó a tömegeket, a Vízöntő zodiákus pedig a közösséget is jelenti, nem foglalkozom e bolygó (nekem már csak az marad) jegyváltásának társadalmi vetületeivel. Egészen egyszerűen azért, mert: nem érdekel.
Ami engem tűzbe hoz, az a fantasztikus lehetőség, mellyel a Plútó megajándékoz mindannyiunkat e napokban, s amely lehetőségekkel dolgozhatunk a következő húsz évben. Bizony.

Mennyi idős leszel 20 év múlva?

Ha azt mondom, most fordíthatsz a sorsodon, gyökeresen átalakíthatod az életed, és megújulhatsz szent szenvedélyedben, mit szólsz? Megéri most beletenni magad? Gondold meg jól, de DÖNTS. Mert Plútó nem hagy választást hosszú távon.

Mindenképpen szembesülnünk kell mindazzal, amit eddigi életünk során teremtettünk. Mindenképpen ki fog derülni, mi az, ami jó alapokra épült – és mi az, ami nem.

A Plútó 2008 februárja óta tartózkodott a Bak jegyében. Belépésekor szorosan együtt állt a Vénusszal (szembe kerülve a Marssal), a Nyilas Al Nasi csillaga alatt. Azóta eltelt 15 év, s ez idő alatt bizony felkérdezett ezt-azt. A többi közt dolgozhattunk a szerelem, a szenvedély s a kreatív termékenység témakörén, lebonthattunk megcsontosodott rendszereket, kemény munkával, lépésről lépésre haladva dolgozhattunk önmagunkon. Ösztöneink kézben tartását tanultuk, és végre megláttuk a legmagasabb célokat, hívni kezdett az isteni minőség, a Tejút vonzása. Akkor az MC-n, mely célunkra mutat, a Mérleg zodiákus, a Szűz múltból ellépő lába és a Kehely csillagkép volt, valamint a Messier 87 nevű galaxis, s az abban rejtező fekete lyuk. Sikerült-e megvalósítanunk e 15 évben az ezek által kijelölt célokat? Tudtunk-e harmóniát teremteni kapcsolatainkban, szerelmünkben, környezetünkben mostanra? Ki tudtunk-e szabadulni a megfelelési kényszerből? El tudtunk-e lépni a múlt méltatlan minőségeiből? Lepároltuk-e az örök élet italát, tapasztalataink esszenciáját lelkünk alkimista műhelyében? Felvállaltuk-e az ismeretlenbe tett ugrást, mely teljesen átalakít? Érdemes e napokban elmerengeni ezen.

Dimenzió ugrásra felkészülni!

2023. március 23-án a Plútó a forradalmi Vízöntő jegyébe lép át. Csillagképileg egyelőre továbbra is a Sas égi rajza alatt tartózkodik. Átalakul majd bennünk a „szabadság, egyenlőség, testvériség” eszméje. Átformálja közösségeinket. Általa magunk is felszabadulhatunk, erőteljesen tisztítva a sorsutat. Felhívja a figyelmet elvégzendő karmikus munkáinkra, melyek szintúgy a szintlépéshez segítenek hozzá.
Ugyancsak fontos lesz a következő két évtizedben a lelki egészség, a lelki regenerálódás témája. Nem biztos, hogy az ember ezt mindig parádésan éli meg, de el lehet jutni odáig, hogy élvezzük, sőt, már-már rajongjunk érte. Mert lelkileg átalakulni, mély sebeinkből gyógyulni jó. És előre mutat. Ez az az út, melyet járva valóban átalakulunk, magasabb minőségbe lépünk. Ez a fejlődés egyszerre, vagy legalábbis kiegyensúlyozottan szeretne létrejönni mind lelki, mind szellemi szinten. Vagyis a személyiségfejlődés és a spirituális előrehaladás ugyanolyan fontosak. Ezért érdemes hangsúlyt fektetnünk mindkettőre.
Mivel a jegyváltás pillanatában a bolygó a 6. házban tartózkodik és kvadráttal kapcsolódik az IC-MC tengelyhez, a folyamat eléggé határozottan érintheti a munka és szolgálat témáit is.

Mi dolgom az emberek között? Mi jelenti számomra a nemes szolgálatot? Hogyan tudom kreativitásom a közösség érdekében kamatoztatni? Hogyan újulhatok meg a munkámban?

Itt az ideje, hogy hozott képességeim (IC) a sorsfordítás szolgálatába állítsam. E képességek valamilyen módon kapcsolódnak az angyali dimenziókhoz. Kivétel nélkül mindannyiunk számára. Egyfajta tisztánérzés lesz az, amelyet mostantól fogva ideje a gyakorlatban is használni. EZ fog segíteni, hogy felragyogjon az út valódi, lelki céljaink és életfeladatunk felé. És EZ fog kiemelni az ördögi körből. Egyfajta lelki hazatérés lehetőségét kapjuk most meg.
Ugyancsak hozzuk magunkkal a harmónia megteremtésének képességét. Környezetünk, kapcsolataink felragyogtatása, a művészetek, a szépség megélése mind-mind ide tartozik, és segíteni fog minket utunkon (IC a Mérleg zodiákusában).
Az MC a Kos zodiákusába, a Halak felfelé úszó halának fonalára mutat, és nem mást vesz célba, mint az Androméda galaxist, az Androméda csillagkép szívében. Miközben együtt áll a növekvő Holddal. Azzal a Holddal méghozzá, mely éppen 2 nappal ezelőtt, 2023. március 21-én volt újhold állapotában, s így egyértelműen az új kezdet, a növekedés energetikáját hozza.

Transzgenerációs minták tisztítása

A Kos MC üzenete mindig: a korlátok közül kitörve új utakra indulni. Androméda égi képe az önként vállalt áldozat nagyszerűségéről üzen. Az áldozatról, melyből áldás születik. Szorosan ide kapcsolódik a családi karma, a transzgenerációs minták megtisztítása is. Mivel pedig itt a Hold is, ez most kiemelten az anyai minőségről, az otthonról és a lélek dolgairól szól. És mindez a fölfelé úszó halacska alatt arról üzen, hogy ha jól csináljuk, e 20 éves folyamat végén a karma kerekéről való kiemelkedés vár, a szintlépés, amely elhozza a felszabadulást. Pont úgy, ahogyan Androméda elrepült a szörnyet legyőző Perszeusszal, hogy végre megéljék saját életüket. E félelmeikkel szembenéző, ösztöneiket megzabolázó, isteni származásukra ébredő, áldozathozatalra képes hősök igaz szerelméből királyi dinasztia származott.
S végül nem hagyhatjuk figyelmen kívül a szintézis fényszögét, mellyel a Nap e képletben a Plútóhoz kapcsolódik. Teszi ezt a 9. házból, a Kos zodiákusból, a Halak visszaúszó halának csillagai, s a Cet farka alól.

Az átalakulást, a lényegi szintlépést segítik tehát szellemi tanulmányaink, ösztönéletünk felfényesítése, megértése, a negatív, diszfunkciós gondolatsémákból való kitörés, s a visszatérő helyzetek, társak, „varázserők”.

Számtalan meglepetést, nagy-nagy szabadságot, kreatív közösségeket és mély transzformációt tartogatnak nekünk a következő évek is. Soha ne sajnáljuk soká, amitől elbúcsúzunk – e búcsúk fejlődésünket szolgálják. Ha szárnyalni szeretnél, nem kellenek súlyok.

Tudjátok, merre van előre: felfelé.

Áldott napokat nekünk!

Csillag Enikő asztrozófus, tarot tanácsadó

banner

Photo by: pixabay.com