Napunk folytatja útját a Tejúton; a Bak zodiákusban, a Nyilas és a Kígyó Farka csillagai alatt. A fényőrzésnek, feladataink felvállalásának, a lépéséről lépésre haladó kitartó munkának van ideje. Az égi minőségek magunkhoz vétele, ösztöneink felemelése zajlik.

Heti Holdnaptár

A héten a Hold csökkenőben van. Feleslegek eltávolításának, rossz szokások levágásának, az elengedésnek, fogyásnak van ideje.
Hétfőn és kedden a Mérlegben halad. Harmóniateremtés napjait éljük, a párkapcsolaton és emberi kapcsolatokon dolgozhatunk. Szabadidőnkben részesítsük előnyben a művészeteket. Szépítsük környezetünket, önmagunkat!
Kedden késő este a Hold a Skorpióba lép át. Misztikus varázsnapok jönnek. Felértékelődhet a szexualitás, de most mély lelkiséggel jár együtt. A felszín alatti titkokat kutatjuk. Ma és holnap a Hold az Angyal csillagai alatt halad, most lelkünkben érezzük égi testvéreink sugallatát.
Csütörtökről péntekre virradóra tovább áll a Nyilasba. Optimizmus járja át a napokat, új célkitűzések ideje van. Most könnyebben lelkesedünk. Érdemes rögzíteni a terveket, hogy a Bak Hold idején majd a megvalósításba is fektessünk energiát.
Szombatról vasárnapra lép át ugyanis a Bak zodiákusba a Hold, így innentől már a kitartást kívánó munkák elvégzésének és az idő megszentelésének ideje van. Este Újholdat ünnepelhetünk, s most céljaink között érdemes rostálnunk. Elengedve mindazt, ami nem méltó hozzánk, s ösztönerőinket kézben tartva csakis a Tejút felé tekinteni, ahogy álmaink megvalósítása felé indulunk.

Csillagüzenetek, bolygó fényszögek

HÉTFŐ délután a Mars eléri az Antarest. Ez erőink szívtérbe emelésének ideje. Amikor energiánkat mindannak szolgálatába állíthatjuk, ami van. Ami úgy vesz körül, úgy jár át, hogy eddig talán észre sem vettük – ahelyett, hogy akarni és erőlködni kezdenénk. A jelenbe érkezés, önmagunkhoz térés ideje van, a központosításé és belső koncentrációé. Ne tűzzünk ki elméből újabb és újabb célokat, hanem vegyük észre a valódit, ami szívünkbe van kódolva. Ebből a szívbéli szeretetből és szenvedélyből teremthetünk most nyíltan és bátran, önmagunkat meghaladva.

KEDDEN késő este a Hold a Skorpió zodiákusba ér, s az Angyal csillagai alatt halad.

SZERDÁN ugyancsak itt folytatja útját. Kora hajnalban a Jupiter a Halak zodiákusba érkezik meg. Mostantól kitágulnak a lehetőségek az ide kapcsolódó területeken. Az Egység titkai, az Unio Mystica, a mély lelkiség hangsúlyosak. Az egységgel, áldozathozatallal, önfeláldozással, függőségekkel kapcsolatos, múltban gyökerező hitrendszerek tisztítása zajlik. Kiemelt időszaka következik a meditációnak és imának.

A mély belső rendrakásra kapunk most lehetőséget, többet, mint egyébkor. Összegzünk és lezárunk, elvonulunk és erőt gyűjtünk.

Ez az időszak május közepéig tart majd. Február végétől március közepéig pedig a Nap is itt halad, így akkor még kiemeltebbek lesznek mindezen témák.
Kicsivel dél előtt a Merkúr a Vénusszal, s vele a Plútóval áll együtt. Nagyon jó alkalom ez arra, hogy szellemünket, gondolatainkat, kommunikációnkat szerelmes szenvedélyünk, sorsfeladatunk felvállalásnak szolgálatába állítsuk! Ez most jelentős fordulatot is hozhat.

CSÜTÖRTÖKÖN még az éjjeli órákban a Mars Szaturnusszal alkotott szextilje válik pontossá. Erő és koncentráció együtt működtetését tanuljuk.
Kora hajnalban a Nap ad kvintilt a Neptunusznak, érdemes figyelni álmainkat, teret adni ma a művészeteknek – katartikus élményünk lehet. Lelkünk mélyéről feltárulhat valami olyasmi, amelyre eddig egyáltalán nem volt rálátásunk.
Délelőtt egzakt a Merkúr-Plútó együttállás, Vénusszal karöltve – lásd, mint fenn. Ez az erőteljes lehetőség egyébként egészen december 24-től 2022. január 3-ig fennáll, de legintenzívebb napjai ezek.

PÉNTEKEN még az éjszaka folyamán a Hold a Nyilasba lép.

SZOMBATON a Szaturnusz megérkezik a Vízöntő múltba ömlő vize alá. Mostantól itt az ideje a múlt megtisztításának, a karmikus tartozások kiegyenlítésének. Itt az ideje megtenni mindent azért, hogy tisztán, szabadon élhessünk. És a következő kb. két év fog hozni ezzel kapcsolatos vizsgahelyzeteket bőven. Ami működik: az igaz, szeretetből fakadó dolgok, valamint engedni, hogy legyen, ami van, bízni a vezettetésben és türelemmel lenni az élet iránt.
Délelőtt a Nap Uránusznak adott trigonja pontosodik be. Erős lelkesedést érezhetünk most anyagiakkal, biztonsággal kapcsolatos dolgaink teremtő átformálására, megtisztítására. Arra, hogy egyszerre működtessük életünkben a biztonságot és a szabadságot. Tegyük el a szívünkbe ezen inspirációkat, mert nekiláthatunk lépésről lépésre történő megvalósításuknak.

VASÁRNAP még az éjszaka folyamán a Hold a Bakba lép, majd a reggeli órákban a Merkúr is jegyet vált: a Vízöntőbe érkezik. A szabadság szellemi áramlatai járnak át. Tiszta kommunikáció, tisztázó, felszabadító, nagy megbeszélések ideje van. Szellemi önfelszabadítás zajlik. (Ez az időszak körülbelül január végéig tart. Utána Merkúr visszafordul kicsit, de erről majd a maga idején.)
Este Újholdat ünnepelhetünk a Bak zodiákusban, a Nyilas és a Kígyó Farka csillagai alatt. Ideje elengednünk minden megkövesedett eszmét, azokat a berögződéseket, melyek szerint csak emberfeletti erőfeszítéssel és önsanyargatással lehet elérni a célokat. Ideje észrevenni, hogy az élet az Égiek által támogatott, örömteli lehetőség, melyben minden pillanatban vezettetve vagyunk, s a legmagasabb csúcsokat is elérhetjük, ha ösztöneinket kézben tartjuk. Ideje felvállalni a magas rendű minőségeket, s ezek mentén cselekedni, lépésről lépésre hozva le az anyagba a Tejút bölcsességét.

Boldog Új Évet kívánok!

Csillag Enikő, spirituális konzulens

Még több írás a szerzőtől itt: https://magikusno.wordpress.com/blog-2/

Facebook: https://www.facebook.com/magikusnoutja

banner

Photo by: pixabay.com