A Nap a héten a Rákban halad. Ebben az időszakban otthonunkat szépíthetjük kívül-belül, de elsősorban: önmagunkban. Otthon lenni magamnál – a Rák idejének kiemelt feladata lehet. Szerencsés most a családdal is sokat foglalkozni, és a romantika, a múltidézés is időszerű.

Csillagképi értelemben fő világítónk az Ikrek és az Egyszarvú terében halad. Így egyrészt hangsúlyos most az égi-földi, halandó és halhatatlan minőségek összeegyeztetése, másrészt a kettősség mögötti egység üzenete is.

Heti Holdnaptár

Hétfőn a Hold még az Ikrekben halad, kapcsolódni, intézkedni, tanulni jó nap ez. Kedden kora délután a Rákba lép át. A hét elején a fogyó hold tendenciái érvényesülnek, hatékony a fölöslegek eltávolítása.
Ennek maximumát a szerdai Újhold idején éljük, amikor elsősorban a múlt sérelmeit lesz alkalmunk elengedni végre.
Csütörtökön a Hold növekedésnek indul, innentől a gyarapodás energiái érezhetők minden szinten.
Péntek kora hajnalban az Oroszlánba érkezik. A nagyvonalú szeretet és sorsuralás napjait éljük.
Vasárnap délután a Szűzbe lép a Hold: most érdemes rendet rakni, rendszerezni, és takarékoskodási tervet készíteni.

Csillagüzenetek, bolygó fényszögek

KEDDEN még az éjszaka folyamán a Mars szextillel kapcsolódik a retrográd Szaturnuszhoz – akár álmainkban, akár a nap folyamán komoly felismeréseink születhetnek. Első sorban arról: hol, milyen területen van ideje meghaladni önmagunkat, az egó félelemalapú, s ezért akár agresszív megközelítéseit, s helyette a szeretet nyílt és egyenes kimutatását, az igazság kimondását és élését, az önazonos létezést választani. Minderre, s ezáltal egy komolyabb karmatisztításra most visszatérő lehetőséget kapunk.
Nem sokkal később, még mindig az éjszakai órákban, a Merkúr a Rigelt, Nimród lábát éri el: szellemi értelemben befelé indulás, beavató útra lépés ideje van (ha valami épp ma kezdődik el, nagy eséllyel ilyen beavató úttá válik).

Délelőtt lehorgonyoz a Neptunusz, hogy aztán hamarosan elinduljon (persze csak látszólag, a Földről nézve) visszafelé égi útján. A Halak csillagkép visszaúszó halának fonala, s az Eridanus beavató folyója alatt halad majd, hogy elhozza tanításait a lélek mélyéről, az egységről, az Unio Mysticáról, és visszatérő képességekkel, lélekmély erőkkel is megajándékozzon.

Kora délután a Hold a Rákba lép.

SZERDÁN kora hajnalban a Nap a Jupiternek ad kvadrátot. Ma kifejezetten ideje van annak, hogy bölcsességünket a hétköznapok világában működtessük, igazságunknak és hitünknek megfelelően cselekedjünk, s kézbe vegyük sorsunk irányítását.
A hajnali órákban beköszönt az Újhold a Rák zodiákusban, a Tejúton, az Ikrek és az Egyszarvú csillagai alatt.

Ideje van annak, hogy elengedjünk minden lehúzó, negatív, nem működő dolgot, amely még a múltban tartana minket. Fő témáink az otthon, család, házasság lehetnek.

A háttérben meghúzódó szellemi folyamatok lényege az, hogy hagyjuk érvényesülni a földön az égi törvényt, működtessük együtt a halandó és halhatatlan minőségeket, tanuljunk meg úgy általában együttműködni, jó testvérként, s fedezzük fel a széthúzás, a kettősség látszatvilága mögött a tiszta szeretet egységét. Közös a szívünk.
Kora reggel a Vénusz szextilt ad a Jupiternek, majd kicsivel később kvintillel kapcsolódik a Neptunuszhoz is. Vénuszi témákban most megértés születhet, ma is érdemes a művészetekhez és az érzékelés finomításához fordulni, mert varázslat történhet.

CSÜTÖRTÖKÖN már a növő Hold tendenciái érvényesülnek.
Délelőtt a Nap és Mars kvintilje lesz pontos, ismét varázsolhatunk – most elsősorban erőink, önirányításunk, örömre való képességünk lesznek fontosak.
Kicsivel dél előtt a Merkúr a Bellatrix csillagot éri el, szellemi, gondolati értelemben ma a függetlenedés napja van.

Hétvégi csillagüzenetek

PÉNTEKEN még hajnalban jegyet vált a Hold, s az Oroszlánba lép.
A Merkúr a Capellát éri el – érdemes lesz megfigyelni álmainkat, mert fontos belső üzeneteket hozhatnak, akár a lélek ismeretlen mélységeiből is.
A Vénusz ma eléri az Aldebarant, a Bika szemét – elsősorban szerelmi, anyagi téren, biztonsággal és kreativitással kapcsolatban a lehetséges jövősíkok megérzése, az utak érzékelése hangsúlyos.
A Merkúr a nap közepe táján az El Nath, a Bika szarva alatt is elhalad, a Tejút üzeneteit hozva el az arra nyitottaknak.

SZOMBATON a hajnali órákban Mars és Plútó kvadrátja válik pontossá.

Kiemelt ideje van ma az önmeghaladásnak, az egón való túllépésnek, a szeretet nyílt kimutatásának, de az önmagunkért való kiállásnak is. Mindez most sorsfordító jelentőségű lehet, szellemi önkorlátozó mechanizmusaink egy csapásra omolhatnak le.

A Nap folyamán egzakt a Merkúr Szaturnusszal alkotott trigonja, mely szintén az önmeghaladás, a szellemi szintlépés üzeneteit hozza.
Délután az Androméda alatt elhaladó Mars az önként hozott áldozat emelő erejéről tanít.

VASÁRNAP a Hold a Szűzbe lép.

Áldott napokat nekünk!

Csillag Enikő, spirituális konzulens

További írások a szerzőtől: https://magikusno.wordpress.com/blog-2/
Facebook: https://www.facebook.com/magikusnoutja
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UChR9wCpkH_hwlAbWzDRTucQ

banner

Photo by Quang Nguyen Vinh