A Nap a héten az Ikrek zodiákus első felében jár. Élénkülő kapcsolatok, kommunikáció, üzleti élet jellemzőek; kisebb utazások ideje van.

Csillagképi értelemben továbbra is a Bika alatt halad, ideje van tehát a szerelemből teremtésnek, minden szinten. Csütörtök este belép a Nimród (Orion) csillagterébe is. Innentől kezdve egyre fontosabb lesz az isteni minőségek felvállalása teremtéseinkben, cselekvéseinkben. A következő időszakban életünk királyává emelkedhetünk. Ez mindig együtt jár a tudatosodás folyamatával.

Heti Holdnaptár

Hétfőn a nap közepén újhold köszönt ránk az Ikrek jegyében, a Bika csillagkép szeme alatt. Ideje van az elengedésnek, a rossz szokásoktól való szabadulásnak, kapcsolataink, kommunikációnk, ügyeink felülvizsgálatának.

Mi az, ami fölösleges, ami már csak hátráltat? Mindattól búcsút vehetünk, mert ez hozza el a stabilitást! Ugyanakkor érzékeljük is most az utakat, a jövőt.

Minderről bővebben még írok az alábbiakban.

Kedden a Hold már növekedésnek indul. Mostantól tehát a nagy elengedés után finoman megindul a gyarapodás, az építkezés, de már egy új minőségben – mindannak, aki élt az újhold átalakító varázserejével.
Szerda reggel a Rák zodiákusba lép át a Hold. A múlt megelevenedik, a családi kapcsolatok felpezsdülnek, középpontban az otthon áll.
Péntek este az Oroszlán cikkelyébe lépünk át; mostantól a nagyvonalú szeretet napjait éljük. Ajándékozzuk meg ezzel önmagunkat is!

Csillagüzenetek, bolygófényszögek

HÉTFŐN a hátráló Merkúr eléri az Algol csillagot. Ideje ránéznünk legnagyobb (visszatérő) félelmeinkre, ideje szellemi erőnket transzformálni a rálátás által. Amitől tartunk, arra a tudatosság fényét vetve láthatjuk, amint semmivé foszlik.
E napon kora délután teljesedik ki az Újhold, amelyről a Holdnaptárban volt már szó. Mivel Nap és Hold, cselekvő énünk és lelkünk, érzéseink találkahelye most a világtartó oszlop Aldebaran alatt jön létre, nagyon hangsúlyos lesz a rálátás. Az érzékelés. A jövő látása. Lelkünkben érezzük, merre visz az út fölfelé, az égi minőségek felé, és cselekvően rá is léphetünk!

Ez nem a Földtől való eltávolodás – ez a szakrális élése a mindennapokban, a láthatón túli világ érzékelése, annak megértése, hogy a szentség átszövi a létezést, és abban a pillanatban, hogy megszűnünk ezt tagadni, megnyilatkozik bennünk és körülöttünk valamennyi formájában.

Ezzel az újholddal most együtt jár az önmagunkra és az egységre való rálátás, az igazságra ébredés, a tudatosodás, a szintézis lehetősége, méghozzá erőteljesen: a Halakban együtt álló Mars és Jupiter ugyanis szextil fényszöggel kapcsolódik hozzá.

KEDDEN kora délután a Nap eléri az Aldebarant, tovább tart tehát a fentiekben említett folyamat. A cselekvés most stabilitást hoz, a jövő, a lehetséges utak érzékelése aktuális.
A Vénusz ma eléri a Mesarthim csillagot a Kos szarván – vénuszi témákban (szerelem, szépség, kreatív termékenység, bőség, biztonság, stb.) tudatosodás, gondolkodásbeli akadályok bátor s határozott lebontásának ideje van.
A Hold ma növekedni kezd.

SZERDÁN a Vénusz továbbra is a Kos szarva alatt halad.
A Hold a reggeli órákban a Rákba lép.

Hétvégi csillagüzenetek

PÉNTEKEN a Merkúr lehorgonyoz az égen, s eddigi látszólagos hátrálásából ismét előre indul, a földi irányba. Beindulnak ezzel együtt a vele kapcsolatos folyamatok is: közvetítés, kommunikáció, jövés-menés… De ami ennél sokkal fontosabb, hogy mostanra elhozza a beavató tudást mindenkinek, aki odafigyel üzeneteire. Egyrészt a félelmekkel való bátor szembenézésről, a félelmek legyőzéséről. Másrészt arról, hogy ezáltal válhat termékennyé a szellem. Megint csak megértések, s a megszerzett tudás gyakorlatba ültetésének ideje van.

Este a Hold az Oroszlánba lép.

SZOMBATON a Vénusz eléri a Hamalt, a Kos legfényesebb csillagát.

A szerelemben (és társművészeteiben) most itt az ideje lebontanunk minden önkorlátozást, szívből jövő áldozatot hozni a számunkra valóban fontos minőségekért, dolgokért, emberekért, a múltból tanulva megújulni.

Késő este a Szaturnusz horgonyt vet az égen, hogy megforduljon lassan, s (látszólag) visszafelé induljon, az égi irányba. Útja során számos lehetőséget ad majd nekünk az önmeghaladásra, s vizsgáznak majd teremtéseink is: a végére csak az maradhat, ami igaz és szeretetből fakadó. De erről majd később.

Áldott napokat nekünk!

Csillag Enikő, spirituális konzulens

További írások a szerzőtől: https://magikusno.wordpress.com/blog-2/
Facebook: https://www.facebook.com/magikusnoutja
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UChR9wCpkH_hwlAbWzDRTucQ

banner

Photo by: pixabay.com