A decemberi hajtás után igazán ránk fér egy kis töltődés. Az ünnepi időszak az anyukáknak a legritkább esetben szól a pihenésről. De akkor mikor töltődjünk? Hát mondjuk januárban!

A január nem a kedvenc hónapom. Ennek részben a borús, esős, szürke idő az oka, de számomra az ünnepek alatt megélt „érzelmi- és energiaszint ingadozások” is rettenetesen fárasztóak. Van, hogy ugyanazon a napon élem át a „csúcson és a padlón vagyok” érzést, csupán néhány óra leforgása alatt. A felkészülés, a tervezgetés, az ajándékkészítés izgalmas, de egyben borzasztóan kimerítő is. Pont, mint amikor egész délelőtt lelkesen süt-főz az ember, készül a nagy családi összejövetelre, minden jól sikerül, mindenki elégedett, de amikor a rokonok lelépnek, te ott maradsz a „romokkal” a konyhában.

A korábbi lelkesedésnek már nyoma sincs, csak a rád váró feladathegyek maradtak.

Nem is olyan egyszerű ilyenkor megtalálni magunkban az erőt, hogy gyorsan és hatékonyan mindent elvégezzünk, hogy aztán mi is élvezhessük a munkánk gyümölcsét.  
Én egy kicsit mindig így érzek a januárral kapcsolatban.

Mintha a decemberi forgatag „romokat” hagyna hátra, amit a januárnak kell valahogy eltakarítani.

Ezért azt gondoltuk ki, hogy ezt a hónapot és az évet akár kezdhetjük úgy is, hogy feltöltődünk.

Anyatöltő tippek inspirációnak:

  • SZELEKTÁLJ a teendőid között. Ez a hónap nem arra van, hogy megváltsd a világot. Csak a legszükségesebbeket csináld.
  • VASALÁS HELYETT találj ki magadnak feltöltő programot. Ez lehet a nagy semmi is, de azt csináld rendszeresen. Ha eleve nem vasalsz, nagyon meg vagy dícsérve. Ha vasalsz, most ne tedd (vagy kéthetente egyszer, akkor is csak ingeket) – ez az idő most a TIÉD
  • LEGYÉL VEGÁN EGY HÓNAPRA. Inspiráló kezdeményezés a Veganuár, belekóstolni is érdemes.
  • MENJ KEVESEBBET BOLTBA, nézd meg, mi lapul a kamrában.
  • AJÁNDÉKOZD MEG MAGAD a három királyok nevében. Mi az amire már régóta vágysz, de mindig Te vagy a sor végén? Ez lehet egy nap csend, lehet egy masszázs, egy igazi örömnap.
  • TERVEZZ ÉVET: csináld magad, vagy csatlakozz évtervező programokhoz.
  • VEREGESD HÁTBA MAGAD, miközben számba veszed, milyen nagyszerű dolgokat hajtottál végre 2020-ban. Válogasd ki a kedvenc néhány képedet az évből.

Photo by Boris Pavlikovsky from Pexels Photo by cottonbro from Pexels

Tags :