Randizni jó, randizni szuper, de miért csak Valentin-napon mennénk, mikor az év 365 napból áll?! 365 lehetőség, hogy feldobjuk a párkapcsolatunkat valami páros programmal. Íme a legmenőbb randitippek a MUM Park anyukáitól!

A sok teendő és a gyerekek ellátása mellett sokszor elmaradnak, kikopnak a közös randik, pedig a hosszú és boldog párkapcsolat titka, hogy figyelmet és energiát fordítunk célzottan egymásra is. Összegyűjtöttük hát a kedvenc randitippjeinket egy estés és egész hétvégés randikra.

ROMANTIKUS KIRUCCANÁSOK

A szerkesztőségben egyértelműen a teljes hétvégés intenzívebb, hosszabb randik felé billent a mérleg. Lehet azért, mert könnyebb nekünk nőknek úgy teljesen kikapcsolni, ha jó messzire elmegyünk otthonról? Mindenesetre a környezetváltozás, az új élmények, az új közeg biztosan ránk fér. Úgy tűnik továbbá a végleteket szeretjük, ha kiruccanunk hétvégézni vagy a teljesen nomád verziókat szeretjük vagy a luxust. Pasi legyen a talpán, aki kiigazodik.

Mindenesetre a vagabond énünket boldoggá lehet tenni azzal, ha szabadon kóricálhatunk kötöttségek és felelősség nélkül két teljes napot a természetben: 

SÁTRAZÁS / LAKÓAUTÓ / LAKÓFURGON ÉS EGYÉB VADULÁS

Minden jöhet, lényeg, hogy teljesen szabadok és gondtalanok lehessünk legalább egy hétvégre.

Sátrazás: Így tényleg szabadon és közvetlenül élvezhetjük a természetet, csak ne nekünk kelljen kitalálni és összepakolni ehhez! Minden beszerezhető a Decathlonból. Úgy az igazi, ha csak mi magunk vagyunk, vadkempingezés előnyben!

Lakóautóbérlés: Szuper járgányokat bérelhetünk magunknak akár egy hétvégére is. Itt és itt.

NISSAN Camper

De imádjuk, és nagyon romantikusnak találjuk az autóban vagy az autó tetején éjszakázást is. Lényeg, hogy kedvünk szerint aludhassunk a vadonban. Őrületesen menők az autónk tetejére szerelhető sátrak…

Mini-Countryman kétszemélyes autótető-sátor

… vagy alvásra átalakítható autók.

IZGALMAS NOMÁD SZÁLLÁSOK LUXUS KIVITELBEN

A luxus és sátrazás házasítását sem utasítjuk el, bizony, szeretjük a nomád jellegű luxuszállásokat is, a glampingeket. Mi az a glamping? A glamour életérzés és a kempingezés ötvözete. Bármikor indulunk, hiszen imádjuk ha valamiben van egy kis plussz varázslat, a szokásosból látunk eleget otthon.

Imádjuk ezeket a buborék-lakosztályokat: 

Szívesen ébredünk ezekben a luxusjurtákban is, itt garantáltan nem lesz gyerekzsivaly, mert ez csak felnőtteknek fenntartott szálláshely: 

Mesebeli álom lombok között. Itt nemcsak aludni, hanem lubickolni is lehet lombkorona magasságban:

Ötvöznétek a sci-fi feelinget egy barlanggal, mindezt fából? Nem hiszed, hogy lehetséges? A Hello Wood csapata mindenre képes! Vonuljatok el ezekbe a kétszemélyes Sziklákba. Ne tévesszen meg a zord külső, jacuzzi és infra-szauna is vár benne. Ki sem kell mozdulni, tényleg.

Ha már valaha vacsoráztál az Istvándy pincészet éttermében, akkor tudod, hogy milyen a minőségi romantika vendéglátás nyelvére lefordítva. Ha erre a hamisítatlan Istvándy romantikára vágysz egy kis Távol Afrikától feelinggel ötvözve, akkor próbáld ki az Istvándy Glampinget. „Erre a helyre, csak azok jöjjenek, akik igazán szeretik egymást!” ajánlja a végtelenül romantikus luxus-sátorszállást Istvándy Gergő, a tulajdonos.

HERCEGNŐ FEELING

Magyarországon rengeteg kastélyszálló van, ahol bepótolhatjuk a hétköznapokból elmaradt eleganciát és igazi hercegnői bánásmódban részesülhetünk. Ezeken a helyeken végre zavartalanul iszogathatjuk eltartott kisujjal a még MELEG (!) kávénkat. Bármikor indulunk igazából bármelyik kastélyba, de ezek a kedvenceink:

Valódi hamisítatlan hercegnős hangulat, baldachinos ággyal:

Hercegnős feeling modern csavarral:

Kiruccanás milliárdos hercegnőknek:


DÉLUTÁNI – ESTI MEGSZÖKÉSEK

Ezekkel a fantasztikus szálláshelyekkel csak az az egyetlen baj, hogy utána haza kell jönni a kevésbé glampy otthonunkba, de sebaj, egy-egy estére azért itthonról is kiruccanhatunk, sőt mindenkit arra bíztat a teljes MUM PARK szerkesztőség, hogy tegyen így, minél gyakrabban, mert kettesben megszökni, még rövid időre is jó és érdemes.

KULTÚRSZÖKÉSEK

Színház a kedvenc randiprogramunk, ha egy estés randiról van szó. Vehetünk jegyeket itt vagy spontán aznap estére itt.

Új oldaláról ismerhetjük meg Budapestet az Imagine Budapest tematikus városi sétáin.

Szívesen csavargunk céltalanul is valahol. Csak úgy. Igen, ennyire egyszerűen is lehet nekünk örömet szerezni. A sok elintéznivaló, időre gyerektaxizás után végtelenül jól esik csak úgy bolyongani. Akár bátran el is tévedhetünk!

Ahol van folyó, vagy tó, ott szálljunk vízre. Találunk menetrendszerinti hajójáratot, de egy-egy nagyobb évfordulóra, akár bérelhetünk is motorcsónakot, elektromos hajót, vagy kenut.

Az opera megosztó műfaj, de több év felújítás után március 12-én teljes pompájában megnyílik a Magyar Állami Operaház. Ha elmegyünk egy operarandira, mi magunk is megtekinthetjük, hogy milyen csodálatos lett. Ne felejtsünk el pezsgőzni a szünetben a büfében!

GASZTROSZÖKÉSEK

Abban is egyetértettünk itt a MUM PARKnál, hogy randira mindig jöhet bármilyen vacsora, amit nem nekünk kell főzni! Válasszunk azonban valamilyen különleges éttermet, ne a szokásos családi éttermünkbe menjünk! Lepjük meg magunkat valamilyen különleges helyszínnel, ízekkel!

Becsokizhatunk a Csokoládé Múzeumban gyerekek nélkül, aminek nagy előnye, hogy nem kell úgy csinálnunk, mintha mi tudnánk tartani a mértéket.

MEGSZÖKÉSEK BUBORÉKOK KÖZÉ

Ha már nemcsak kastély, hanem spa világhatalom is vagyunk, miért ne mennénk el párunkkal egy spa randira?! Ne csak a teljes hétvégés wellness hotelekben gondolkodjunk, a termálfürdőink országszerte garantált felfrissülést adnak pár óra ottlét alatt is, de elmerülhetünk a buborékok között egy fancy day spa-ban is, ahol még masszázzsal is kényeztethetjük magunkat.

Nekünk ezek a bevált, hétköznapi rohanásból is garantáltan romantikus hangulatba hozó randitippjeink. Neked milyen a kedvenc randid?

Februári fő témánk a pákapcsolatok, érdemes ide is benézned!

Photo by cottonbro, Arina Krasnikova, Susann Photography, Duané Viljoen, Jep Gambardella from Pexels, Jimmy Conover on Unsplash