A huszárcsók az egyik kedvenc édességem. A nagy bánatom az, hogy az anyósom nem süt már nekem ilyet soha többet. Ez sajnos a válásom egyik nagy vesztesége, de inkább lássuk, hogyan lehet hozzájutni ahhoz a sok-sok finom, kacér csókhoz.

Egyet már az elején szeretnék leszögezni: nem csak házi szilvalekvárral készíthető ez a süti! Próbálj ki több ízt egyszerre, kísérletezz bátran!

Ezek mind szükségeltetnek hozzá
  • 200 g vaj
  • 300 g finomliszt
  • 80 g őrölt mandula
  • 2 db tojássárgája
  • 100 g cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • egy csipet só
  • szilvalekvár
  • porcukor a díszítéshez
Kezdhetjük!

A puha vajat vágd nagyobb kockákra. Gyúrj tésztát a hozzávalókból – a lekvár és a porcukor kivételével.

Készíts a tésztából egy hengert és vágd kisebb darabokra. Ezekből a darabokból formázz golyókat. Helyezd őket egy sütőpapírral kibélelt tepsire, egy kissé lapíts le a gömböket és egyik ujjaddal nyomj egy kis mélyedést mindegyik közepébe. Mokkáskanállal tegyél lekvárt a kis gödröcskékbe.

Csúsztasd be a félig kész huszárcsók sereget egy 180 fokosra előmelegített sütőbe és süsd a huszárcsókokat 20 percig. Várd meg míg kihűlnek, majd hintsd meg őket porcukorral, ha szeretnéd. Kapd fel a legjobbképűt, emeld a szádhoz és érezd, hogyan csókol egy daliás huszár. Én megbolondulok érte! 😉

Utóirat: Férfiak is bátran kipróbálhatják, nem ciki!

Szuper receptjeinket megtalálod a Már megint a konyhában rovatunkban!