Nagyon sok anyuka szembesül azzal szeptemberben, hogy ha a csemetéje elkezdi az óvodát, iskolát, neki vissza kell rázódnia újra a munkás létbe. Mindezzel ráadásul sok esetben több éves kihagyás, otthonlét után.

A covid idején megtapasztalhatta már mindenki más is, hogy mit jelent az, hogy hónapokig nem mozdulunk ki otthonról. Home-office-ban nyomtuk a mindennapjainkat, – és nem is kérdés, hogy ilyenkor az ember hajlamos kicsit elkényelmesedni, ha az outfitjéről van szó, és az sem kérdés, hogy ezután milyen nehéz újra belerázódni a csinos hétköznapokba.

A munkába frissen visszatérő anyukák esetében ez halmozottan igaz, hiszen nemcsak a kiesett időfaktor, hanem sokszor a megváltozott testkép az, ami jelentősen megnehezíti ezt a helyzetet. (Most jut eszembe: igazából ez is jellemző a covidra, hiszen átlagosan 5 kg plusz maradt rajtunk karantén után.) Szóval, amíg otthon simán elvoltunk a kényelmes, átlagos szettjeinkben, ahol az átvirrasztott éjszakák után a legnagyobb elvárásunk az volt a ruhával szemben, hogy tiszta legyen, – addig, amikor a régi munkahelyünkre kell visszatérni, vagy egy teljesen új munkakörnyezetbe beilleszkedni, kénytelenek vagyunk szembesülni vele, hogy milyen az, amikor nincs amiben ezt stílusosan, önazonosan, komfortosan megtehetjük. Ez pedig jelentős pszichés terhet ró az amúgy is pattanásig feszült idegeinkre.

Nézzük csak, mit tehetünk azért, hogy ezt a terhet kissé csökkentsük?

A legfontosabb: legyen egy reális önképünk! Tapasztalatból mondom azt, hogy mi nők, sokkal-sokkal gyászosabb képet látunk a tükörben a valóságnál. Ezzel az a gond, hogy ha egy rakás szerencsétlenségnek éljük meg magunkat, akkor nem lesz kedvünk öltözködni, úgy fogjuk érezni, hogy semmi nem áll jól nekünk, és ha mi így érzünk magunkkal szemben, akkor sajnos a környezetünk pont így fogja látni.

Amennyiben megváltozott a testünk a kisbaba születése után és az otthonlét ideje alatt, akkor a legfontosabb, hogy ezt el tudjuk magunkkal szemben fogadni, és ebből  az aktuális helyzetből próbáljuk meg kihozni a legjobbat.

Sok olyan programot találni a neten, amibe ha beütjük a centiméterben mért adatainkat, akkor megmutatja, hogy milyen az alkattípusunk és arra is nagyon sok oldal és szakkönyv létezik, amelyikben megtaláljuk, hogy az egyes típusoknak mik a legelőnyösebb szabásvonalak, minták. Ha egy kicsit is érdeklődőek vagyunk a téma iránt, akkor sok információ begyűjthető ezekről a felületekről.

Amit én az ügyfeleimnek szoktam ajánlani, az az, hogy szörfözgessenek a szabad perceikben a Pinterest oldalán és nézegessenek a stílusuknak megfelelő szetteket. Egy-egy képről nagyon jól eldönthető, hogy tetszik-e, megfelelő-e számunkra, – és ha igen a válaszunk ezekre a kérdésekre, akkor könnyen leutánozhatóak és adaptálhatóak.

Mi van abban az esetben, ha úgy érezzük, hogy elveszünk az információk között, mint a bábák közt a gyerek? Itt jön el az a pont, amikor az ügyfeleim meg szoktak keresni és segítséget kérni.

Ha szeretnétek tudni, hogy miben tud segíteni nektek: átlagos vagy kevésbe átlagos anyukáknak egy szín és stílustanácsadó, akkor legközelebb szívesen írok arról is egy cikket.

Addig is legyen szép napotok és szeptemberetek,

Szeretettel, Emese

Szín és/vagy stílustanácsadásra bejelentkezni a

hello@baloghemese.hu email címen, vagy a 06-30/430-1225-ös telefonszámon tudtok. https://baloghemese.hu/

Photo by ThisIsEngineering from Pexels