Szottyadt gyümölcsből isteni krémleves!
Hát igen! Aki ismer, tudja, hogy utálok ételt kidobni, főleg gyümölcsöt, ami manapság ugyebár kincsnek számít. Így, ha tehetem, mindet felhasználom valamihez. Amikor a gyerekekkel epret szedni mentünk a lekvárhoz, természetesen nem főztem be az összeset, hanem hagytam a hűtőben pár dobozzal enni is. Nos, ebből egy adag úgy elbújt, hogy mire megtaláltam, hát hogy is fogalmazzak… nem volt valami guszta! Viszont rögtön eszembe jutott, hogy mennyire örülnénk majd pár hónap múlva egy csodálatos eperkrém levesnek! Így az egészet összeturmixoltam kókuszkrémmel, egy evőkanál rizssziruppal és betettem a fagyasztóba.
Természetesen bármilyen más (maradék) gyümölccsel is el lehet készíteni! Sárga- és őszibarackkal kifejezetten finom. Ha aprómagvas gyümölcsöket használsz, úgy mint málna, szeder, ribizli, áfonya, egres, mindenképpen hagyj meg pár szemet egészben, majd keverd bele a végén és így fagyaszd le. Bármikor is eszed majd meg, egy csepp nyarat fog az asztalodra varázsolni.
Jó kísérletezgetést kívánok hozzá!
Fotó: Andi