Az eper és a tiramisu szerelemgyereke az epermisu. Tulajdonképpen ugyanúgy kell készíteni, mint a tiramisut, csak a kávé és a kakaópor helyett is epret kell használni. Elképesztően finom, üdítő édesség!

Ezek szükségesek hozzá
  • 50 dkg mascarpone
  • 4 db tojás
  • 5 ek porcukor (kb. 10 g)
  • 50 dkg eper (vagy 1 kg, hogy tudj közben csipegetni)
  • 1 ek citromlé
  • 40 dkg (kb. 24 db babapiskóta)
  • 1 csipet só
Kezdj az eperrel ?

Mosd meg az epret, majd az egyik felét szeleteld fel, a másik felét pedig turmixold össze a citromlével és – a gyümölcs édessége függvényében – kb. 1 evőkanál porcukorral.

Jöhet a krém

Válaszd ketté a tojásokat. Add a tojássárgájához a maradék cukor felét és habosítsd fehéredésig.

A fehérjét egy csipet sóval, tiszta habverővel kezdd el felverni, majd add hozzá a maradék cukrot és verd kemény habbá.

A cukros tojássárgáját keverd el alaposan a mascarponéval, majd mehet hozzá a tojásfehérjehab fele, amivel fellazítod a sárgájás részt. Ezt követően forgasd bele a hab másik felét is, ügyelve, hogy ne törd össze a habot.

Összeállítás, azaz a varázslat következik

Egy nagyobb tál aljára rakj egy kisebb adag krémet és egyengesd el. A krémre kerülnek az illatos epres keverékbe mártogatott piskóták – szép sorban, mint a katonák. Majd újabb réteg krém és egy sor szeletelt eper következik. Így rétegezd tovább, míg minden el nem fogy, csak az a fontos, hogy végül a tetejére krém, és arra a szeletelt eper kerüljön.

Tedd hűtőbe legalább 3 órára, de a legjobb egy egész éjszakát pihentetni, hogy jól összeérjenek az ízek.

Így is lehet

Amennyiben szeretnéd, hogy inkább a piskóta legyen jó cuccos, akkor csak az epermisu tetejére szánt epreket szeleteld fel és az eper nagyobb részét turmixold.

Természetesen pohárdesszertet is készíthetsz belőle, de akkor is a krémmel kezdj és a piskótákat törd darabokra, hogy elférjenek a pohárban.

Élvezd boldogsággal, mert megérdemled! ?

További receptjeinket keresd a Már megint a konyhában rovatunkban!


Kiemelt kép: lacucinaitaliana.com