Általában a görögdinnyét magában fogyasztjuk. Ám nem árt tudni, hogy grillezve és salátába kockázva is lehengerlően finom tud lenni. Próbáld ki te is, ha egy kicsit más ízekre vágysz, mit a megszokott!

VEGÁN NYÁRS GÖRÖGDINNYÉVEL TURBÓZVA

Csak az alábbiak szükségesek hozzá

  • kukorica (2 cső, előfőzve)
  • zöld színű kaliforniai paprika (1 db)
  • dinnye
  • fokhagyma (3 gerezd)
  • szójaszósz (4 evőkanál)
  • olívaolaj (2 evőkanál)
  • füstölt pirospaprika (1 evőkanál)
  • bors

Ilyen egyszerűen készül

Főzd a kukoricákat 15 percig. Közben kockázd fel a görögdinnyét és a paprikát. Egy nagy tálba öntsd bele a szójaszószt, az olívaolajat, keverd el benne a kinyomott fokhagymát, füstölt pirospaprikát, a felkockázott dinnyét és paprikát, valamit a felkarikázott főtt kukoricát. Mehet rá ízlés szerint egy kis só és bors, majd az egészet hagyd összeérni kb. 15 percig.

Izzítsd be a grillezőt, készítsd el a nyársakat (ha fapálcikát használsz, akkor áztasd be vízbe előtte egy picit, nehogy meggyulladjon) és mehet is grillezés kb. 5-5 perc oldalanként.

Ha elkészült az „azonnal add ide és felfalom” nyárs, akkor megszórhatod még zöldfűszerekkel, vagy fenyőmaggal, de mindezek nélkül is tökéletes.

+ EGY MEGLEPETÉS: GÖRÖGDINNYÉS GÖRÖG SALÁTA

Ha nincs kedved grillezni, de kipróbálnád a görögdinnyét máshogy is, mint csak magában, akkor neked találták ki ezt izgalmas, gyorsan elkészíthető salátát.

Hozzávalók

  • koktélparadicsom (2 csésze, félbevágva)
  • kígyóuborka (2 db)
  • görögdinnye (4 csésze felaprítva)
  • feta (sok)
  • kalamata olívabogyó (1 csésze)
  • friss bazsalikom (1 csésze, felaprítva)
  • snidling (2 evőkanál, felaprítva)
  • citrom (1 db leve)
  • balzsamecet (3 evőkanál)
  • méz (2 evőkanál)
  • olívaolaj (1/4 csésze, extra szűz)
  • bors

Már mindjárt kész is!

Tedd egy tálba a felkockázott dinnyét és uborkát, a kettévágott koktélparadicsomokat, az olívabogyót és a rengeteg fetát.

Az öntethez valókat – azaz a balzsamecetet, az olívaolajat, a citromlevet, a mézet, a borsot, a felaprított bazsalikomot és snidlinget – rázd össze egy befőttesüvegben, és már csorgathatod is a salátára.

További érdekes receptjeinket keresd a Már megint a konyhában rovatunkban!


Kiemelt kép: lucyandlentils.co.uk, salátafotó: halfbakedharvest.com