Általában a görögdinnyét magában fogyasztjuk. Ám nem árt tudni, hogy grillezve és salátába kockázva is lehengerlően finom tud lenni. Próbáld ki te is, ha egy kicsit más ízekre vágysz, mit a megszokott!
VEGÁN NYÁRS GÖRÖGDINNYÉVEL TURBÓZVA
Csak az alábbiak szükségesek hozzá
- kukorica (2 cső, előfőzve)
- zöld színű kaliforniai paprika (1 db)
- dinnye
- fokhagyma (3 gerezd)
- szójaszósz (4 evőkanál)
- olívaolaj (2 evőkanál)
- füstölt pirospaprika (1 evőkanál)
- só
- bors
Ilyen egyszerűen készül
Főzd a kukoricákat 15 percig. Közben kockázd fel a görögdinnyét és a paprikát. Egy nagy tálba öntsd bele a szójaszószt, az olívaolajat, keverd el benne a kinyomott fokhagymát, füstölt pirospaprikát, a felkockázott dinnyét és paprikát, valamit a felkarikázott főtt kukoricát. Mehet rá ízlés szerint egy kis só és bors, majd az egészet hagyd összeérni kb. 15 percig.
Izzítsd be a grillezőt, készítsd el a nyársakat (ha fapálcikát használsz, akkor áztasd be vízbe előtte egy picit, nehogy meggyulladjon) és mehet is grillezés kb. 5-5 perc oldalanként.
Ha elkészült az „azonnal add ide és felfalom” nyárs, akkor megszórhatod még zöldfűszerekkel, vagy fenyőmaggal, de mindezek nélkül is tökéletes.
+ EGY MEGLEPETÉS: GÖRÖGDINNYÉS GÖRÖG SALÁTA
Ha nincs kedved grillezni, de kipróbálnád a görögdinnyét máshogy is, mint csak magában, akkor neked találták ki ezt izgalmas, gyorsan elkészíthető salátát.
Hozzávalók
- koktélparadicsom (2 csésze, félbevágva)
- kígyóuborka (2 db)
- görögdinnye (4 csésze felaprítva)
- feta (sok)
- kalamata olívabogyó (1 csésze)
- friss bazsalikom (1 csésze, felaprítva)
- snidling (2 evőkanál, felaprítva)
- citrom (1 db leve)
- balzsamecet (3 evőkanál)
- méz (2 evőkanál)
- olívaolaj (1/4 csésze, extra szűz)
- só
- bors
Már mindjárt kész is!
Tedd egy tálba a felkockázott dinnyét és uborkát, a kettévágott koktélparadicsomokat, az olívabogyót és a rengeteg fetát.
Az öntethez valókat – azaz a balzsamecetet, az olívaolajat, a citromlevet, a mézet, a borsot, a felaprított bazsalikomot és snidlinget – rázd össze egy befőttesüvegben, és már csorgathatod is a salátára.
További érdekes receptjeinket keresd a Már megint a konyhában rovatunkban!
Kiemelt kép: lucyandlentils.co.uk, salátafotó: halfbakedharvest.com