Szerdán elkezdődött a 40 napos böjt, ezért úgy gondoltuk, hogy e heti receptünk mindenképpen legyen húsmentes. Ha szereted a vega ételeket, akkor most örülhetsz, mert ez egy bombajó recept!

Gyors ebéd téli napokra. A zellerfasírt gyakorlatilag bármivel köríthető, rizzsel, krumplival, salátával, pürékkel. Szezonális, vega, glutén- és laktózmentes, ráadásul egész jó a CH tartalma (persze nem krumplival). Lássuk!

HOZZÁVALÓK:
  • 250 gr laktózmentes túró
  • 1 tojás
  • 1 kis fehérrépa vékonyra reszelve
  • 1/2 közepes zellergumó vékonyra reszelve
  • 1 tojás
  • 4 ek (apró szemű) zabpehely
  • só, frissen őrölt bors
  • hidegen sajtolt napraforgó olaj a sütéshez
ELKÉSZÍTÉS:

A hozzávalókat villával összetörjük, jól elkeverjük. Serpenyőben annyi olajat forrósítunk, ami majdnem ellepi. (A hidegen sajtolt napraforgó olajjal vigyázni kell, nem szabad nagyon felhevíteni – cserébe nem hűt, mint a kókuszolaj, így télen is szuper. Továbbá sokkal könnyebb a benne sült étel, mint a hagyományos sütőolaj esetén, és a kellemetlen olajszag is elmarad.) A keverékből kézzel közepes nagyságú fasírtokat formázunk, és egyszer megfordítva néhány perc alatt pirosra sütjük.

Ja, és a végeredmény fincsi 🙂

Kajtár Macska mindenmentes receptjeit itt, a Már megint a konyhában rovatunk receptjeit itt találod.