„ Jön a medvehagyma? Máris? Valami csodás ezeken a hideg, lehangoló napokon? Óriási rajongó vagyok, én mindenbe beleteszem. Legjobban nyersen, salátában szeretem, vagy tejföllel, de jöhet bármibe!!” – Kolleganőnk, Márti eképpen reagált arra, amikor megtudta, hogy indul a medvehagymaszezon.
Miközben Márti gépelte a Messenger-csoportunkba a fenti szavakat, addig Blanka már be is dobta a közösbe ezt a csodás levesreceptet, ami tele van élettel, csakúgy mint Blanka. De nézzük, hogy mitől is ilyen különleges ez a leves!
HOZZÁVALÓK
- Először is szerezz be egy csokor medvehagymát, majd ezeket dobd még a kosárba:
- 2 db burgonya,
- 1 kisebb fej hagyma,
- 1,5 l víz (ezt ne a kosárba dobd, kivéve, ha palackozott!),
- 1 nagy gerezd fokhagyma,
- 500 ml tejszín (lehet növényi is),
- pirított, szeletelt mandula
- só,
- bors.
EXTRA HOZZÁVALÓK
- csili
- koriander/ petrezselyem/ turbolya/ bazsalikom vagy a kedvenc zöldfűszered
INDULHAT IS A FŐZÉS!
A krumplit, hagymát, fokhagymát és a medvehagyma felét vágd fel tetszés szerinti darabokra, öntsd rájuk a vizet és kezd el főzni. Ha megfőtt, turmixold össze a levest. Mehet bele a maradék medvehagyma, majd a tejszín. Ismét jöhet a turmix. Ha kell, melegítsd fel a levest. Ízesítsd sóval, borssal, tálaláskor szórd meg a mandulával.
Amitől igazán különleges lesz a leves, az nem más mint a csili és a felaprított zöldfűszer. Annyit használj belőlük, amennyi jólesik! Teljesen más lesz így az íze, mint egy egyszerű, hagyományos medvehagyma-krémlevesnek – bár az is nagyon finom tud lenni.
Ha a gyerekek is esznek belőle, akkor főzd meg az összes medvehagymát egyből a többi hozzávalóval, és valószínű, hogy a csili sem a kedvencük, ezért csak a te tányérodba tegyél belőle!
További szuper receptjeinket a Már megint a konyhában rovatunkban találod.
Kiemelt kép: lostinfood.co.uk