Ez az egyszerű és nagyszerű mindenmentes túrófánk percek alatt megvan. Könnyű, mint egy bárányfelhő. Akár a farsangi bulira, akár csak úgy készül, minden édesszájú boldogan fogja majszolni. Sőt, az élvezetet még fokozni is tudod, ha házi lekvárral kínálod!
HOZZÁVALÓK:
- 25 dkg laktózmentes túró
- 2 tojás
- 15 dkg rizsliszt
- 1 zacskó sütőpor
- 3 ek nyers nádcukor
- csipet só
- hidegen sajtolt napraforgó olaj
A hozzávalókat az olaj kivételével alaposan összekeverjük. Az olajat felhevítjük. A masszából kisebb gombócokat formálunk, és bő olajban pár perc alatt aranybarnára sütjük. Meg fognak nőni, erre számítsunk, illetve tényleg bő olajban süssük, hogy szépek legyenek.
Jó, hát nem ez a túrófánk a legfittebb receptem, de nagyon finom, és abszolút kárpótol azért, hogy ki kell hagynom a mama fánkját farsangkor. Ha a fodmap vagy fruktóz diéta miatt nem szeretnél lekvárt használni, próbáld ki tejföllel, vagy csak magában, frissen 🙂
Jó étvágyat!
Kajtár Macska mindenmentes receptjeit itt, a Már megint a konyhában rovatunk receptjeit itt találod.