Napi két óra erdei séta már két alkalom után 50 százalékkal növeli az immunrendszer egyik sejttípusa, az ún. természetes ölősejtek aktivitását” – olvashatjuk a National Geographic februári számában.

Hát, ha az immunsejtjeinket nem is, de a saját aktivitásunkat könnyedén nyomonkövethetjük, és egy biztos, hogy a rendszeres erdei séták több különböző módon is hozzájárulnak az egészségünkhöz. Bármily meglepő, a sétára is rá lehet szokni, ugyanúgy, mint a csokoládéra, és egy idő után, ha az ember nem kapja meg a „napi adagját,” máris hiányzik.

Aki ezen a hétvégén Remeteszőlős környékén kirándult, az egy elvarázsolt világban találhatta magát. Igen, hideg volt – én is olvastam, hogy rekordokat döntött -, jól fel kellett öltözni, de a szél az erdőben sokkal enyhébb, és a nap is gyönyörűen sütött. Ahogy a fák ágaira ráfagyott az eső, a szikrázó napsütés gyémánt-szerű csillogást eredményezett. Tényleg olyan volt, mint a mesékben.

Ha most azt gondolod, hogy a február nem a te hónapod, és a kirándulásokkal inkább megvárod a tavaszt, akkor ideje új perspektívába helyezni a dolgokat, felkelni a kanapéról és útra kelni, mert hát tudod, az immunsejtjeid aktiválódni akarnak.


Fotó: Andi