Csak reménykedni tudunk, hogy ne essen az eső hétvégén. Biztos, ami biztos erre a hétvégére is összeválogattunk szuperizgalmas, érdekes, sportos, ennivaló beltéri és kültéri programokat is. Következzék a MUM Park családi programajánló!

BUDAPEST
Tavaszkert Dísznövény 2022 Szakkiállítás és Vásár, Budai Arborétum, április 22-24.

Szerettek kertészkedni? Szeretitek a szép növényeket? Szeretnétek többet tudni róluk? Akkor itt a helyetek!

Palánták, virágok, növények, kertészeti kellékek és szolgáltatások, gasztronómiai finomságok, természetközeli designalkotások, bonsai kiállítás, arborétumi séta, előadások, növényes és zöld programok és még sok minden vár titeket hétvégén a „Tavaszkert Dísznövény 2022 Szakkiállítás és Vásár”-on, a Budai Arborétumban, a Villányi úton.

Bio nyuszi az Öko Zsibongón, április 24.

Kerttől az asztalig! Ökológiailag tiszta alapanyagok, növények, glutén-, laktóz- és cukormentes élelmiszerek, szolgáltatások és programok vására. Ahol lehet finom, ami egészséges!

Ezen a rendezvényen a család minden tagja kaphat segítséget, hogy hogyan legyen környezet- és egészségtudatos. A gyerekek játékosan ismerhetik meg ennek csínját-bínját. A felnőttek Profi szakemberekkel konzultálva tágíthatják tudásukat!

Hogy mi várható még? Anyatuning, zöldségfelismerés, bátorságpróba csilivel, divatban az újrahasznosítás, okos háztartás, növényfelismerés, gyógynövény kisokos, mindenmentes falatok kóstolója és vására, kerttől az asztalig, okos torna, kultúrkocka kirakó, apa megőrző, szeress felelősséggel!, öko iskola, zümmögő kalandok, környezettudatos háztartás, bogarásszunk együtt, örömtréning, játékos kalandtúra, mit rejt a kert?, éltető víz, nyelvdaráló…

TerraPlaza nemzetközi egzotikus állat kiállítás és vásár

A Terra Plaza Közép-Európa egyik legnagyobb terrarisztikai és akvarisztikai börzéje. A börzén egzotikus állatok páratlan fajgazdagságával találkozhatok. Mivel a szakma krémje a TerraPlaza-n mind jelen van, ezért itt láthatjátok először a legújabb fajokat. Mindenkit szeretettel várnak, több mint 100 magyar és külföldi kiállítóval, 2600m2-en!

BALATON
V. Lélektől-lélekig A Színház Gyógyító Erejének Fesztiválja, Veszprém, április 22-24.

V. Lélektől-lélekig Színház Gyógyító Erejének Fesztiválján számos összművészeti programmal és változatos kulturális eseménnyel várják az érdeklődőket. Minden korosztály megtalálhatja az őt legjobban érintő és érdeklő témákat a különböző műfajok, így előadások, vetítések, mese, tánc, kiállítás, beszélgetések révén. A komoly, lelket érintő témák feldolgozását, a lélektől-lélekig ható érzést segíti az eseményeket végígkísérő kiegészítő programok színes kavalkádja.

Geotúra az ősember festészete nyomában, Lovas, április 24.

Ha jó idő lesz, érdemes végre kiszabadulni a természetbe. A túra során a Miske-sziklát, a Forrás-hegyi geológiai tanösvényt és a felsőörsi templomot is útba ejtitek, a közel 12 ezer éves lovasi őskori festékbánya cinóberszínű gödrei és sziklái között pedig kipróbálhatjátok a neandervölgyi emberek által használt földfestéket. A túra 6 és 12 km-es verzióban is teljesíthető.

Lovasi festékbánya / Fotó: bfnp.hu
Rügyfakadás Tavaszünnep, Gyenesdiás, április 23-24.

Köszöntsétek együtt a tavaszt ezen a szabadtéri családi rendezvényen a Balatonnál. Lesz főzőverseny szabadtűzön, régi korok konyhája, játékos programok, kirándulás, lovas- és íjászbemutató, sodrófahajító és malomkődobó verseny, zene, egyszóval kikapcsolódás az egész családnak.

Balaton Bike 365 – Bringázz egész évben a Balaton környékén!

Ez nem csak egy hétvégi program. Az a szuper benne, hogy akkor pattantok bringára, amikor csak kedvetek szottyan. A Balaton Bike 365 mindent megadunk nektek ahhoz, hogy az év bármely napján élvezhessétek a balatoni bringás kirándulást.

Több, mint 600 km kerékpározásra alkalmas utat tábláztak ki, amelyek mentén mintegy 20 ponton pihenhettek meg, és 3 szolgáltatóközpontban tájékozódhattok. Ezek feltérképezéséhez kitűnő eszköz a mobilapplikációjuk! Kifejezetten családok részére is vannak túraútvonalaik. Érdemes böngészni a weboldalukat.

Gasztrohegy 2022 – Vega Badacsony, április 23-24.

A rengeteg aktív program közepedte se feledkezzünk meg a hasunkról. Ezért javasoljuk, hogy hódítsátok meg a gasztronómia csúcsait Badacsonyban! 10 vendéglátóhely vár tematikus gasztro-hétvégékkel – szerencsére pont ezen a hétvégén is – és Badacsony egy olyan arcával, ami csak ilyenkor, a nyugodtabb időszakban mutatja meg magát. Ilyenkor igazán van idő felfedezni a vidéket, a borokat és az ízeket. Izgalmas falatok, sztorik, fogások, és egy olyan gasztrotúra, amit te alkotsz meg magadnak. Ez a GASZTROHEGY!

Hogy működik ez az egész?

  • Tervezd meg te a gasztrotúrádat és járd be a hegyet!
  • Ha több helyen kóstolnál, érdemes kedvezményes gasztrobérletet váltanod.
  • Keresd a Gasztrohegy buszokat (egy út 1000 Ft).
  • Kóstolj több helyen: a Gasztrohegy fogások kóstoló adagok, hogy mindig legyen miért tovább indulni!
  • Belépő nincs, mindenhol a saját fogyasztásodért fizetsz!
  • Sokan vagytok? Akkor érdemes előre foglalni.
Kóstold Körbe Bor & Gasztrofeszt, Balatonfüred, április 23-24.

Ha messze lenne Badacsony, akkor ezen a hétvégén, Balatonfüreden is lehet jókat enni és inni. Hiszen itt, a Vitorlás téren folytatódik a Balatoni Kör Kóstold Körbe Bor & Gasztrofeszt rendezvénysorozata! Ha ez nem lenne elég, még egyéb programokkal is várnak titeket.

ORSZÁGOS
Reptérbúcsúztató családi sétarepülő hétvége és családi nap, Miskolc, április 23-24.

Reptérbúcsúztató családi sétarepülő hétvégét szervez a Legendák a Levegőben Miskolcon. A Miskolci Repülőtér 90 év után megszűnik, viszont az esemény szervezői még utoljára egy szuper családi hétvégét varázsolnak rengeteg meglepetéssel. A belépés mindenki számára díjmentes.

A látogatók játékokon és sétarepülésen vehetnek részt, emellett felszállhatnak Cessnával, Paiperrel valamint a siklóernyővel is. Természetesen ismét lesz helikopter, ki lehet próbálni az Autogirót, a legbátrabbak pedig sárkányrepülővel is repülhetnek. A Miskolci Repülőtér régóta állandó helyszíne a gyereknapoknak, ezért utolsó alkalommal még egy szuper gyereknapi program is kiegészíti a rendezvényt.

Szent György-napi Kihajtási Ünnep, Világörökségünk, a Puszta napja és Kézműves Vásár, Hortobágy, április 23.

A Szent György-napi Kihajtási Ünnep során a pásztorokkal és állataikkal ismerkedhetnek az érdeklődők. A Kilenclyukú hídon áthajtott jószágok, a csergető csikósok, a híres pusztaötös és a híd lábánál legelésző, impozáns szürke marha gulya feledhetetlen látványt nyújt. A hortobágyi vásártéren Kézműves Vásár és az eredeti pásztorételeket múltat idéző környezetben kínáló Hortobágyi Csárda várja mindazokat, akik fogékonyak a pusztai ízek és az egészséges ételek iránt.

Föld-napi madarásztúra Hortobágy-halastón

A Kihajtási Ünnep napján lehet tenni még egy szép túrát is. A túrázók a szakvezetéses gyalogtúrán megismerkedhetnek a terület legfontosabb értékeivel, a halastavak élővilágával. A túra részét képezi a távcsöves madármegfigyelés is, melynek során a résztvevők bepillantást nyerhetnek a tavaszi madárvonulás mozgalmába.

Hortobágyi halastó / Fotó: hortobagyinfo.hu
Barango-LÓ – Kalandtúra a Mátai Ménesben

Egy különleges családi programmal várják a lovak és lovas hagyományok, a csikósok mindennapjai iránt érdeklődő gyerekes családokat és vállalkozó kedvű felnőtteket egyaránt. A programon résztvevők térképes menetlevél segítségével kalandozhatják be a Mátai Ménes istállóit, s a játékos feladványok teljesítése közben ismerkednek a ménes mindennapjaival.

„Muzsikál az erdő” A Pannontáj szívében

A 19. éve zajló program első alkalommal látogat Sümeg és a Bakony térségébe, pénteken Sümegen a Püspöki Palota Kertben, szombaton Sümeg – Sarvalyon és vasárnap Farkasgyepű – Hubertlakon, ahol medvehagymás tavaszi virágszőnyeg várja az erdőt és a művészeteket kedvelő családokat a bükkóriások alatt. A változékony áprilisi időjárás nem akadályozhatja, hogy testi-lelki feltöltődésben legyen részünk, élvezzük a klasszikus és népzenét, az erdei sétákat, sporteseményeket, a hamisítatlan „muzsikál az erdő”-s élményt.

A Muzsikál az erdő egyik korábbi rendezvényén / Fotó: muzsikalazerdo.hu

„Muzsikál az erdő – ahol az erdő és a zene összefonódik. Jókedv, erdei értékek, művészetek, barátság, testi-lelki feltöltődés”!

Arra az esetre is van programjavaslatunk, ha valamiért nem tudnátok vagy nem szeretnétek kimozdulni otthonról: Süssetek, főzzetek együtt a gyerekekkel a Már megint a konyhában rovatunk receptjei segítségével.

Kellemes kikapcsolódást!

Kiemelt kép: pexels.com