Kevés olyan erős indulatokat és érzelmeket kiváltó téma van, mint a párkapcsolatok. A lángoló szerelem és a végletes gyűlölet között színes és széles a skála, és nagyon úgy néz ki, hogy mindenből kijut majd nekünk így februárban.

Ki tudja, mit hoz elő belőlünk ez a hónap?

Lehet, hogy a dögös feleség vagy a tüzes szerető nyer. De az is lehet, hogy a gyerekes vihogó énünk kerekedik felül, aki sztárokért rajong és magazinokból tanul(t) csókolózni. Biztosan lesz szó a párkapcsolatok árnyoldalairól, bántalmazásról, válásról, haragról, a házasság négy évszakáról, és nehezített pályán mozgó homoszexuális kapcsolatokról.

Akárhogy is, mi az anyákkal vagyunk, legyünk bármilyenek is.

Párom, férjem, társam, Valentinom

Közeleg a Valentin-nap is, ez is egy jó apropó arra, hogy ne csak a giccset fokozzuk (szó se róla, azt is kell), hanem benézzünk a műanyag szívecskék alá, és megvizsgáljuk közelebbről is a párkapcsolatainkat. Sokat mond el rólunk, hogy kivel élünk, kikkel éltünk, hogyan kezeljük a konfklitusokat, milyen tükröt tartunk egymásnak a hétköznapokban.

Az egész ügy elveszett?

Folyton arról hallunk, egy mennyire el vannak csúszva a szerepek, elmosódva a határok, férfiasak a nők, nőiesek a férfiak… Talán már nincsenek is igazi férfiak?…
Én idealista vagyok, ezért azt gondolom, hogy minden változó helyzet egyensúlyi pontot is talál. És azt is gondolom, hogy jó ötlet a saját házunk táján sepregetni. Ezt is fogjuk tenni, mindig akadnak kisebb-nagyobb pormacskák a sarokban, ha csontvázak nem is esnek mindig a nyakunkba.

Egymás fényében?

Ahogy nincsen jin jang nélkül, úgy nincsen a női minőség sem a férfi minőség nélkül. Van, hogy egy nő akkor tud igazán nővé válni, ha a megfelelő férfi kerül mellé. Előfordul, hogy, ugyanaz a nő egy igazi sárkány egy kapcsolatban, a következőben egy kiscica. Ott lehet bennünk mindkét minőség, és ki tudja, mit hív belőlünk elő a másik. Ezért érdemes a nőt is nézni, nemcsak a férfit, egyben, párban.

A férfitól indulunk

Habár nem vagyunk a patriarchátus legnagyobb hívői, ehavi kalandjainkat mégis úgy kezdjük, hogy górcső alá vesszük a férfit. A férfit, a férfiminőséget, a bennünk élő animust, a mellettünk élő férfit, a férfit aki ott van, vagy aki nincs. A férfit, aki tükör és támasz, ellenség és vágyaink megtestesítője, védelmező vagy papucs, kizsákmányoló, megtört, gyönyörű, erős, gyenge, épp milyen.

Harmonikus és diszharmonikus működéseink, dinamikánk, felszín alatt és fölött. Romantika és erőszak, egyensúly és kibillenések. Interjúk és saját élmények, valóság és fantázia. Lássuk, miket tartogat ez a hónap.

PÁRKAPCSOLATOK, FÉRJEK, PASIK, JANG, ANIMUS, VALENTIN… Neked mik jutnak először eszedbe a párkapcsolatokról?

Tags :