Ha már Vénusz jegyet vált, s a Skorpió és Kígyótartó mélységes, titokzatos, gyógyító erőket megmozgató csillagterében jár, legyen szó a Nőről. Legyen Női Kör. Mit jelent ez nekem? Elmondom.

A női kör elnevezéssel először Kornhoffer Tünde női jógaterapeuta, számos női képzés vezetője ismertetett meg. Amikor elvégeztem nála az oktatóképzést, varázslat történt. Összejött egy nagy marék lány, nő, asszony, és igazi körré váltunk. Nagyon különböző hátterekkel, nagyon különböző életutakkal, különféle korosztályból, más-más erősségekkel, nagyon más természettel ültünk ott úgy tizenpáran, és méregettük egymást.

Később beszédbe elegyedtünk. Tünde vezetésével közösen gyakoroltunk. Istennőkkel ismerkedtünk, s felismertük őket magunkban. Megérintettük egymást. Összevesztünk, féltékenyek voltunk. Alkottunk, tervezgettünk. Főztünk, együtt ettünk, megosztottuk tapasztalatainkat. Tanácsokkal bombáztuk egymást, majd megtanultuk, hogy a kéretlen segítség erőszak. Sokat sírtunk, ahogy gyógyultak múltjaink sebei. Átszerettük egymást. Tisztelni kezdtük. Magunkat is.

Már csak akkor segítettünk, amikor annak helye volt. Megtanultunk együtt gondolkodni, tapasztalataink kincsekké váltak a kör számára. Néha csak ültünk döbbent csendben. Máskor visítozva, nevetve, egymást ráncigálva ugrottunk a vízbe, hosszú szoknyákban, belőtt hajjal.

Kisbabánk lett, unokánk született. Elgyászoltunk férjet, kihűlt kapcsolatot, szeretetlen anyát, hiányzó apákat. Pánikoltunk, széthasadtunk, fájtunk, világra hoztunk, születtünk – együtt.

Tanítottuk egymást. Mély bizalmat éltünk meg, sokan életünkben először. És nem egyetlen ember iránt: a közösség iránt. És megtartottak. Megtartottuk egymást, mindig, mindenkor. Együtt átéltük a női lét szentségét.

– – –

Jó, és akkor vége lett, és ki kellett vinni a világba ezt a minőséget. És elkezdődött: kapcsolatok változtak jó irányba meg, vagy foszlottak semmivé, anya-lánya viszonyok alakultak át, elkezdtek felsorakozni mögöttünk az ősök. Néhol új körök jöttek létre, női jóga órák indultak. De azt hiszem, elmondható: mindannyiunknak alapjaiban változott meg az élete azóta. És azt az erőt, ami elkísért a változások közepette, nagyon nagy részt a körnek köszönhetjük.

Mert a kör teljes. A körben akadálytalanul áramlik az energia. A körben szeretet van. A kör védelem. A kör megtart. A kör közös energia- és tudatmező.

Aki a kör tagja, az arra szövetkezik, hogy bármi történjék is, hű marad. Hű marad a kör szentségéhez. Felbukkannak érzelmek, ahogy fentebb írtam: féltékenység, düh, bosszankodás, miegyéb. De itt éppen az a lényeg, hogy mindezzel együtt fogjuk egymás kezét. És megoldjuk. Kitakarítjuk. Átvészeljük.

És utána megint: örülünk.

Az én női köröm most nem ilyen formális. Nincs jógaórám, nem járok képzésre. És különben is: nem jön mindig létre a varázs. Kell hozzá a kémia. Vagy valami sokkal több, sokkal titkosabb, suttogva szitáló mágia. Az kell.

Szóval, akár egyedül is lehetnék – de nem vagyok.

Az utóbbi napokban újra érzem, egyre szebben az áramlást. Csodálatos nők vesznek körül, akik inspirálnak, meghallgatnak, alkotásaikkal gyönyörködtetnek, akikkel közös célért szövetkezhetünk, együtt gondolkodunk, s van bennünk valami nagyon közös. Legtöbbjükkel nem is járok össze, egyszerűen csak átszövik a teret a kapcsolódásaink.

A facebook posztomban leírok nektek egy közel sem teljes listát a legszuperebb csajokról, akiket ismerek:

És arra biztatlak Titeket is, hogy tegyétek ezt (vagy bármi személyeset) meg a többi nőért, kifejezve a hálát, az elismerést, amit megérdemelnek – amit mindannyian megérdemlünk.

Csillag Enikő, spirituális konzulens

Weboldal: https://magikusno.wordpress.com/

Facebook: https://www.facebook.com/magikusnoutja

Photo by pixabay.com

Tags :