Napunk a héten a Hydra, a Kehely és a Szűz múltból ellépő lábának csillagai alatt halad. Tovább vándorlunk lelkünk megismerésének hosszú útján, betakarítjuk a termést, szüretelünk és aratunk, ellépve a múlt meghaladott minőségeiből. A Kehely szimbóluma jelképezi, hogy szellemünk most egyaránt nyitott az ég s a föld felé – ideje befogadni és kiárasztani az örök, lelki tudást.

Az állatövet tekintve szerda estig még a Szűz cikkelyében halad a Nap, ami első sorban a rendszerek kialakításának, a külső-belső rendrakásnak kedvez. Most érdemes dolgozni a munkafolyamatokon, a napirenden, bármilyen rendszerezésen. De ideje van még a karmikus munkának, nemes szolgálatnak is.

Szerda este aztán elérkezik az őszi nap-éj egyenlőség pillanata, s a Nap átlép a Mérleg jegyébe. Hosszabbodnak az éjszakák, s lassan másik minőségbe lépünk.

Mostantól kiemelt ideje van a harmóniáért cselekedni kapcsolatainkban, környezetünkben. Teret kérnek a művészetek, fontossá válik a szépség, a békesség. Párkapcsolatunk is kiemelt jelentőségű lesz a következő időszakban. Számtalan alkalmunk adódhat, hogy társaink tükrében meglássuk önmagunkat, értsük, használjuk hát bölcsen a tükör törvényét. És ne feledkezzünk meg róla, hogy kivétel nélkül mindannyiunkban ugyanaz az isteni láng lobog – akkor is, ha elfedni igyekszik nagyon valami más.

Jelenleg a Mérleg zodiákusban tartózkodik szellemiségünk és kommunikációnk jelölője, a Merkúr és erőnk, akár harciasságunk képviselője, a Mars is. Ez azonban csak akkor hozna sehová sem vezető parázs vitákat, ha sutba vágjuk a tudatosságot. Használva mindazt, amit magunkról s a világ működéséről már tudunk, szintet léphetünk kommunikációnkban, egyértelmű határokat húzhatunk ott, ahol szükséges, szégyentelenül, odaadóan ragyoghatunk, és nyíltan, egyenesen, bátorsággal mutathatjuk ki szeretetünket. Önmagunkat, félelmeinket, s az ezekből táplálkozó dühöt és agressziót meghaladva dimenziót válthatunk kapcsolatainkban.

HÉTFŐN, szeptember 20-án a Halakban sétáló, növő Holddal indul a hét. Kora délután a fürge Szeléné Neptunusszal áll együtt, ráérzünk lelkünk mélyének titkaira. Szerda estig ideje van a táplálásnak, a tápanyagok beépülésének, a gyarapodásnak. Hétfőn különösen mély érzések, titokzatos hangulatok idejét éljük. Szívünkben érzékeljük az Egység üzeneteit. Áldásos lesz mellőzni a tudatmódosítókat, meditációt, relaxációt, álmodást gyakorolni, vagy csak hagyni, hogy magától mozduljon a kezünkben az ecset, formálódjon az agyag, áramoljon a zene.

KEDDEN, 21-én még jóval napkelte előtt a Merkúr trigont ad a Jupiternek. Már álmainkban is érezhetjük, s egész nap működtethetjük ezt az energetikát. Itt az idő kimondani az igazságot, tanúságot tenni hitünk mellett, kinyilvánítani jogainkat, a bölcsesség közvetítőjévé válni. Kapcsolataink tisztulhatnak ezáltal erőteljesen. Érdemes érzékenynek lenni a tényre, hogy egy kapcsolathoz két ember kell, és jogai, hite, igazsága, sőt: bölcsessége mindkét résztvevőnek van. Hitrendszere is. Ennek megfelelően most a harmóniára, a megegyezésre és a kölcsönös megelégedettségre törekedhetünk beszélgetéseinkben, ha szükséges, akár közvetítő, mediátor segítségével is.

Szintén még az éjszaka folyamán Telihold ragyog fel az égen. A Hold a Halak jelében, a Halak csillagkép visszaúszó halának csillagterében jár. Vele szemben a Nap a Szűz zodiákusban, a Szűz csillagkép múltból ellépő lába és a Kehely csillagai alatt van ezekben a pillanatokban. Cselekvő énünk tehát – ahogy erről föntebb már szó volt – rendet rak a múltban, learatja eddigi munkája gyümölcseit, ellépve a múlt lejárt helyzeteiből. Lelkünk egységbe kerül a Nagy Egésszel, s valami, vagy valaki visszatérhet most hozzánk a múltból is. Tehetség, lélekrész, varázserő, feladat… Kinek mi. E Telihold varázsidejében most az Egység titkait érzékelhetjük a rendteremtés jutalmaként, s e titkokra ráérezve teremthetünk rendet. Mély lelki tudás térhet most vissza hozzánk. Ránézhetünk saját mélységeinkre, feltárulhatnak titkaink – önmagunk előtt. Misztikus felismeréseink lehetnek. Álmaink üzenetét nagyon érdemes most figyelni.

Kora hajnalban aztán a Hold a Kosba lép, s ezzel plusz kraftot ad az előzőekben foglalt varázsrepülésnek. A nap már energikusan indul, s ha képesek vagyunk központosítani az erre szolgáló praxissal, óriási lelki-erő nyilvánulhat meg. Ehhez még hozzáad kicsit a Hold-Mars szembenállás ebédidőben.

Estére aztán a Merkúr eléri a Spicát, a Szűz csillagkép legfényesebb csillagát: szellemiekben az aratás idejét éljük. A hajnali Telihold fényében most tisztán megmutatkozik, mit teremtettünk eddig: azt tudjuk betakarítani. Ha fénymagokat vetettünk kommunikációnkban, szellemi tanulmányainkban, kapcsolódásainkban, akkor most azok is szökkennek szárba. Ha nem – nos, azt látni, érezni fogjuk, és ez ösztönöz a változtatásra. A Spica angyali dimenziókapu, így kiemelt ideje van ma az angyalokkal való beszélgetésnek! A hét elejétől október elejéig, aztán a retrográd Merkúr direktbe fordulásának köszönhetően egészen november közepéig közvetlenebbül kapcsolódhatunk láthatatlan segítőinkhez!

SZERDÁN, 22-én már a fogyó Hold energetikája érvényesül. Mostantól a fölöslegek eltávolításának, az elengedésnek idejét éljük.

Kora délután a Merkúr és a Plútó negyedfénye pontosodik be. Ez szellemi-kommunikációs fordulatot hozhat. Kapcsolatainkban ideje van szellemiségünk, küldetésünk felvállalásnak.

Késő este a Nap átlép a Mérleg zodiákusába, bekövetkezik az őszi nap-éj egyenlőség. Átfordul az évkerék egy másik időminőségbe. Lassan érzékelhetővé válik az energiák visszavonódása. Hétköznapi szinten a harmóniateremtés jelenik meg célként, ami megalapozza a tél teljes befelé fordulását, hiszen amikor odakinn zimankó zajong, jó összebújni a meleg szobában – ha ott fény és béke van.

CSÜTÖRTÖKÖN, szeptember 23-án még az éjszaka folyamán a hátráló Jupiter eléri a Csikó csillagkép legfényesebb csillagát, a Kitalphát. Erővel, optimizmussal, játékos kedvvel telve ébredhetünk, használjuk ezt a csodás energiát!

A délelőtt folyamán a Vénusz az Uránusszal kerül szembe. Itt az ideje a karmatisztításnak, a váratlan, zseniális fordulatoknak, az igazság kimondásának és élésének – nem csak, de főként – szerelmi kapcsolatainkban! Nagy erővel fordíthatunk most sorsunkon, s ennek eredménye a felszabadulás és a tisztulás – ha arra megyünk, amerre a lelkünk hív. Az egész nap, és a környező napok teli vannak friss, tiszta, vidám, szabad, nagyszerű lehetőségekkel! A kapcsolatok is átalakulhatnak, egy pillanat alatt értékelhetjük át, mi jelenti számunkra a szabadságot, a biztonságot, a testvériséget.

Kora délután a Hold a Bikába lép, az életélvezet és anyagi örömök napjai következnek. Érdemes figyelni rá, hogy ne essünk fogyasztással, étkezéssel kapcsolatos szélsőségekbe.

PÉNTEKEN, szeptember 24-én a Vénusz eléri a Mérleg múltat megmérő serpenyőjét, s mostantól október elejéig a Skorpió ollóját jelképező csillagok alatt halad. Egyrészt tehát megmérettetnek a szerelemben a múlt igazságai, másrészt itt az ideje az október elejéig tartó időszakban levágni magunkról minden túlhaladott kapcsolati minőséget, s ehhez bizony időnként mélyre kell majd mennünk, hogy rátalálhassunk a felszín alatt rejtőző titkokra. Mindezt segíti szeptember végig az Uránusszal való szembenállás is, ami felszabadulást és tisztulást, nagy megértéseket hozhat, ha elvégezzük belső munkáinkat.

SZOMBATON, 25-én a Mars ad trigont Szaturnusznak. Ez egyértelműen az önmeghaladás ideje, első sorban kapcsolatainkban. Arra is felhívja a figyelmet, hogy csak az igaz és szeretettel teli minőségbe érdemes energiát tenni – abba viszont nagyon is. Ez is segíthet ellépni méltatlan helyzetekből.

VASÁRNAP, 26-án kora hajnalban a Hold az Ikrekbe lép, mozgékonyságot, felfokozott információáramlást, növekvő intellektuális érdeklődést hozva.

Csillag Enikő, spirituális konzulens

További írások itt olvashatók: https://magikusno.wordpress.com/blog-2/

Facebook: https://www.facebook.com/magikusnoutja

Photo by pixabay.com