Te jártál már úgy, hogy nem ott kerested a Boldogságot, ahol kellett volna? Hiába szegődtél a nyomába, nem találtad? Lehet felmerült az is Benned, hogy lehet nem is létezik és akik boldogoknak néznek ki, azok biztosan csak úgy tesznek…

Az élet egyik legnagyobb csapdája az, hogy amikor nem találod magadban a Boldogságot, akkor elkezded tűvé tenni érte a világot. Keresed másokon keresztül, keresed különböző helyszíneken az Egyenlítőn innen és túl, keresed a boltokban, keresed mások gondolataiban, keresed felszentelt helyeken, de nem, nincs meg, vajon hol bújkál?

Ez a nemtalálás ez nagyon fájdalmas. Ekkor már nagyon régóta vagy úton a keresésben, így nem csoda, hogy elhalványul az, hogy honnan is jöttél és mi a csudát keresel tulajdonképpen itt?! Kezded elhinni, hogy csak emiatt a fájdalom miatt nem vagy boldog. Ezzel szépen bele is sétáltál a következő, még mélyebb csapdába, szélesre tárod az ajtót a fájdalomcsillapítók előtt. Egy kis csoki, egy kis scrolling, egy kis bor, egy kis joint, egy kis shopping, egy kis kupongyűjtés, egy kis altató, egy kis nyugtató, egy kis pornó, egy kis száguldozás, egy kis cigi, egy kis hatalom, egy kis kokó, egy kis pletyka, egy kis szerencsejáték, egy kis adrenalin.
Jó, jó már nem fáj, de az a baj, és ezt egyre nehezebb bevallani, még mindig nem vagy boldog. „Miért nem vagyok még mindig boldog?” – teszed fel a teljesen jogos kérdést – „Én már mindent megtettem a Boldogságomért!!!”

…és már lépsz is be a rejtekajtón a következő rettenetes csapda birodalmába: Biztosan a főnököm miatt. Biztosan a férjem miatt. Biztosan a szomszédom miatt. Biztosan a szüleim miatt. Biztosan a politikusok miatt. Biztosan a világgazdasági válság miatt. Biztosan a franciák miatt. Biztosan a klímakatasztrófa miatt. Biztosan a pénz miatt. Biztosan az adventisták miatt. Biztosan a vírusok miatt. Biztosan a gnosztikusok miatt. Biztosan az ufók miatt nem vagyok Boldog.

Ebben a három csapdában szépen el tud telni az élet egy szemernyi boldogság nélkül, ha nem történik veled meg a Nagy Paradigmaváltás, és nem jössz rá, hogy ha nem találod magadban a Boldogságot, az nem is akkora nagy ügy, mert sokkal, de sokkal kevesebb energiabefektetéssel, mint a fentiek, Boldogra tudod magad tréningezni!

„A boldogság az egy szokás. Egy tréning. Tudatossággal, koncentrációval és belátással, megszabadíthatjuk magunkat a háborgástól és az elégedetlenségtől, és ráébredhetünk, hogy éppen most is már éppen elegendő okunk van boldognak lenni.”

Thich Nhat Hanh

A Boldogságot ne keresd, hanem gyakorold!

Legyél annyira elhivatott a gyakorlásban, mint amennyire elhivatott voltál a keresésben!

Mit veszíthetsz, ha kipróbálod?