Az élet lényege a fejlődés, az átalakulás. Az alkímia, az igazi mesteri munka is a tűzzel válik valódivá. Hogyan gerjesszem, ha épp hiányban vagyok ezzel a tűzzel? Tégy valami szokatlant. Lepd meg önmagad és ezzel engedd be a változás szelét az életedbe. 

Hogyan hozzam be a tüzet az életembe? – napi praktikák nem csak nőknek

Légy rugalmas!

Ha minden reggel busszal indulsz, keress új útvonalat, s figyeld az úton milyen élmények érnek.
Ha kellemes/ha nem, tudd ez is csak egy benyomás a sok választható nézőpont közül.

Minél nehezebb, legyen annál jobb! Mindig van választásod megkeresni a jót bármiben, hát gyakorolj.

Ha lekésed a villamost, vedd észre, milyen ajándéka lehet egy várakozásnak?! Lehet, hogy a bosszúság helyett lett időd átgondolni egy tegnapi találkát? Lehet, hogy eszedbe jutott egy régi ismerős, akivel miért is nem találkoztok már? Lehet, hogy fázni kezdesz és ebből megérted, hogy alul öltöztél, vagy felfigyelsz egy fára, az út köveinek mintájára, ami elvezet egy számodra fontos gondolathoz!? Kikkel/mikkel hoz össze a sors, s ezzel mire tanít? Milyen érzések ébredtek benned ettől? Hol nem kellett ott lenned, s ez miért jobb neked így – sokszor csak később, évek múltán érted meg. Mit láthattál meg, amire nem lett volna módod, ha eléred az előző járatot?! 

Légy spontán, adj melegséget!

Ha megszólítanak, légy naivan egyszerű és ragaszkodj az elhangzott szavak jelentéséhez, mintha életedben először hallanád. Válaszolj a szívedből, őszintén és melegséget sugárzóan – hagyd, hogy megérintsenek a helyzetek. Szólíts meg másokat, hogy már a kérdés feltevésével kapcsolódhass másokhoz és ezzel önmagadhoz. Nyiss Te, hogy mások is nyithassanak feléd. Légy önmagad…

Légy kezdeményező és “gyújts egy gyertyát”!

Ehhez tűz kell majd, bátorság, hogy ne a korábbi jó/rossz tapasztalatokból akarj reagálni. Hogy vagy?  – kérdésre ne válaszolj azonnal, hanem adj időt magadnak a kérdés felmelegítésére, beengedésére, s válaszolj ebből a pillanatból – mondd el bátran, hogy is ÉRZED magad. Azt, ahogyan igazán vagy. Lehet, hogy jól fog esni, belegondolni a pillanatba, s kimondva feldolgozni esetleges megakadásokat?!

Időt adtál, lélegzethez jutottál!

Beköszöntött az igazi tél, hogy fehér dunnával takarja be a földet. Igazi, ropogós hideg és ragyogó napsütés fogad, amikor reggel kinyitod a szemedet. Belső megéléseidet a rideg hideg merevségben tartja – tevékeny és egyben mozdulattalan is a lét. A képek élesek és tiszták – elvakít, ami körbevesz. Mi változott? Mitől fázol? Hogy mögéjük láss és megértsd a lényeget, mást kell nézz és máshogy.

Rakj tüzet, belülről melegedj!

Mert akkor kint lehet bármilyen zord az élet, magadban, odabenn otthonos és meleg vár majd. Ide megtérhetsz és másokat is meghívhatsz magadhoz, hogy együtt legyetek. Nem kell állandóra, nem kell örökre – okozz örömet magadnak, mert másokat megörvendeztetsz – tanítsd meg őket is tüzet rakni odabenn.

Legyünk olyan világító pontjai a mának, akik fényt tartanak, meleget hoznak és élnek a tüzükkel!
Tegyünk magunkért minden nap valamit!


Photo by Rachel Claire from Pexels; Kiemelt kép: Photo by Jonny Clow on Unsplash