A téridőnek ezen a pontján lehetőséget kapunk rá, hogy mi magunk legyünk az a tiszta csatorna, amely ég és föld között működik. Amelyen át a szeretet üzenete megjelenhet a világban. Mi magunk legyünk Krisztus vérének hordozója, a Grál.

Hogyan tehetnénk ilyen nagyképű kijelentéseket? Mit jelent ez a gyakorlatban? Mit tegyek, hogy magam is a szív alkimistájává váljak?

Átalakulás a szívtérben

A vér esszencia. Krisztus létének esszenciája pedig a szeretet. A szeretet, amellyel felemeli a világot, és az emberiséget egy magasabb tudati szintre hívja. Arra hív, hogy nyissuk meg a szív terét egymás felé. Ez a szívtér olyan, mint egy kapu, olyan, mint egy ablak, olyan, mint a menekülteknek megnyíló határok. Erősnek kell lennie és kidolgozottnak, hogy bírja a beáramló nehéz dolgokat. Ezek a dolgok ugyanis egyszerűen beáramlanak ide, a nagy fényességbe, és intenzív terében átalakulnak. Molekuláikra, legapróbb részeikre bomlanak fel, feloldódnak a szívtérben, és magasabb szintre emelkednek.

A szívtér biztonságában és szeretetében feloldódik minden félelem.

A kellően megerősített és felhangolt, megtisztított és felfényesített szívtérben minden negatív érzelem átalakul, és így átalakulva tovább táplálja ezt a fényes, erőteljes, átkaroló energiát. Tehát minden egyes befogadott és átalakított félelemtől, dühtől, agressziótól, stb. egyre erősebb és erősebb lesz az, aki megnyitja magát az átalakulásnak.

A szív ereje

Ez az erő azonban már nem a darwini evolúció lényeinek nyers, alsó csakrás gyökér-ereje többé, amely a túlélésért küzd, s éppen ezért mindenkiben ellenséget lát.
Ez az erő már a szív ereje, amellyel egymást emeljük egyre feljebb. Olyan tartományokba, ahol hit, szeretet, együttérzés, önazonosság, őszinteség, bátorság, testvériség, gyengédség, nyugodt erő vannak jelen. A problémák még ezen a szinten sem szűnnek meg, de már egészen másképpen jelentkeznek.
Gondolj csak bele. Amikor növekszel, időről időre visszatérnek az életedbe a kihívások. Amint megoldottad valamelyiket, ugyanazon a szinten, ugyanúgy, vagy még durvábban nem tud visszatérni. Amikor visszatér, egyre finomabb és könnyebben megoldható, kedvezőbb körülmények között. Ez azt jelenti, hogy közeledsz a probléma magjához, a lényeghez. Mint a hagyma héját, rétegről rétegre fejted le a róla a fátylakat, míg végül ott állsz szemtől szemben a probléma magjával. Látni fogod ekkor, hogy picike és gyenge, és immár könnyen megoldható. Rálátsz most már, hogy ami elsőre egy óriási, sáros hagymának tűnt, az voltaképpen: semmi, nem is létezik. Megszűnt, feloldódott a tudatosság fényében. Akár a szív terében a gondok.

Ajtót nyitni

Először saját félelmeid engedd be. Azoknak nyiss ajtót. Engedd be a szív fényes, meleg, otthonos, biztonságos és ölelő terébe ezeket a legmélyebb félelmeket, ezt a kis félőlényt, aki benned él, és szeresd át. Engedd, hogy megmelegedjen, megnyugodjon, feloldódjon. Mint egy gyerek, aki túl sokáig játszott odakinn a hóban katonásat, és mikor feleszmél, már valódi szörnyeket, valódi ellenséget lát masírozni a fák alatt. Beszalad az ajtón, beszalad a házba, hozzád akar bújni, megmelegedni a kályha mellett, hallgatni a nyugodt szívdobbanásaid, hogy feloldódhasson a lámpa fényénél, a tűz melegénél, az ölelés jó illatú puhaságában. Add meg most magadnak ugyanezt a gondoskodást, hogy megerősödj.

Tisztítsd ki a szív terét gyakorlatokkal, odaadással, lemondással (a hiábavaló dolgokról), kimondással.

Azért, hogy ilyen jó kis tér legyen. És amikor sikerül, engedd be a többieket is. Engedd, hogy átalakuljanak, hogy megnyugodjanak, hogy megmelegedjenek kályhád fényénél. Adj nekik enni. Adj nekik törődést. Oszd meg velük a szív terét. Azt fogják észrevenni, hogy jobban vannak a társaságodban. Valahogy sikerül megnyílniuk, elsírniuk a könnyeik, kiönteni a dühük, meglátni, hogy mitől félnek. És ha te elég erős vagy, eddigre már ez nem söpör el, hanem képes leszel a teret tartani. Minden megerőltetés nélkül. Mert te már tudod, hogy nincs mitől félned, a hagyma héjak alatt nincsen semmi.
És amikor elmennek tőled, ezt viszik tovább. Ennek ez emlékét. Talán nem tud örökké velük maradni az a tudatállapot, az egység és biztonság tudatállapota, a boldog bőség, a szeretet fénye, de emlékezni fognak rá, és innentől ők is majd ezt keresik, ezt építik, ezt próbálják tovább adni.

Mi más dolgod lehetne a földön, mint átadni mindezt a testvéreidnek?

Csillag Enikő

További írások a szerzőtől: https://magikusno.wordpress.com/blog-2/
Facebook: https://www.facebook.com/magikusnoutja
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UChR9wCpkH_hwlAbWzDRTucQ

banner

Photo by: pixabay.com