Az évnek azon időszakát éljük, mikor ideje az új dolgok elindításának. Most elég erősek vagyunk az akadályok elhárításához. A Fényt indítjuk útjára teremtéseinkben, s visszatérő lehetőségekkel, képességekkel találkozhatunk.

A Nap a Kos zodiákusban vándorol, a Halak visszaúszó halának és a Cetnek csillagai alatt. Mindeközben továbbra is beavató utunkon járunk, hiszen fő világítónk megmerül az Eridanus hullámaiban is.

Heti Holdnaptár

A Hold a héten csökkenőben van. A fölöslegek eltávolításának idejét éljük. A hetet a Skorpióban kezdi. Misztikus hangulat, szenvedély van jelen egészen kedd estig, amikor a Nyilasba lép át. Célkitűzések, kisebb utazások napjai következnek. Csütörtökön késő este a Bakba érkezik, s vasárnapig a lépésről lépésre végzett munkát támogatja. Kristályokkal foglalkozni is kifejezetten jó ilyenkor, de a csontrendszer erősítése is ajánlott. Vasárnap hajnalban aztán a Vízöntőbe lép, tisztítások és a közösségért végzett kreatív tevékenység idejét hozva.

Csillagüzenetek, bolygó fényszögek

HÉTFŐN a Merkúr és a Jupiter együtt áll a Fum al Samakah csillaggal, miközben stelliumba kerül velük a Neptunusz és a Nap is. A Fum al Samakah a Halak csillagkép visszafelé úszó halának szája, vagyis hozza az elnyeletés, a múltba, illetve a múltból való visszatérés analógiáit. Ahhoz ugyanis, hogy a jövő felé indulhassunk, karmikus köreinket le kell zárni. A továbblépés (a fölfelé úszó hal) előtt be kell fejezni a sorsköröket, meg kell oldani a visszatérő feladatokat, fel kell venni magunkba a visszakapható, korábban már megszerzett erőket.

Gondolkodásmódunk és hitrendszereink találkoznak itt a mélylélek hívásával (Neptunusz).

Minderről már a Tavaszi Nap-Éj Egyenlőség Csillagmandalájában is írtam. Visszatérhet tehát a múltból egyrészt a beavató tudás (Merkúr), másrészt a szeretet bölcsessége (Jupiter), s olyan dolgok, a lélek oly mély hívásai, melyeket eddig még önmagunk előtt is titkoltunk. Visszakaphatunk okkult tudást, akár előző életekből származó dolgokat, érzék feletti érzékelés tehetségét, magas művészi tehetséget, ihletet. Érdemes figyelemmel lenni magunkra, és meditálni is.

KEDDEN az esti órákban a Hold a Nyilasba lép.
Késő este a Mars az Uránusszal alkot pontos kvadrátot. Eközben együtt áll a Vénusszal, s tágabban már a Szaturnusz is csatlakozik hozzájuk. Mindenképpen erőteljes tisztulást indít be ez az energia az anyagi szinteken, biztonsággal, harmóniával, kreatív termékenységgel, szerelmi ügyekkel kapcsolatban.

Menni fog, aminek (akinek) mennie kell.


Jó lenne magas szinten működtetni ezt az energiát, különös tekintettel a világban zajló folyamatokra. S bár kis- és nagyhatalmak játékaiba viszonylag kevés beleszólással rendelkezünk, megtehetjük a magunkét. Méghozzá úgy, hogy mozgósítva minden belső erőnket, ezekben a napokban legyőzzük önmagunkat, félelmeinket, dühünket, agressziónkat, s a megértés felé fordulunk, amely meg tudja hozni a felszabadulást. Különösen érdemes lesz elengedni a biztonsággal, termékenységgel, anyagiakkal s úgy általában az anyaggal kapcsolatos merev gondolkodást. A Mars ma eléri a Vízöntő múltba ömlő vizének csillagterét, így új lendületet adva régi ügyeink tisztázásához is .

SZERDÁN a Merkúr és a Neptunusz együttállása pontosodik be. A mélylélek üzeneteit foghatjuk, illetve ez Egység titkaival kerülhetünk konkrét szellemi kapcsolatba.

CSÜTÖRTÖKÖN késő este a Hold a Bakba lép.

SZOMBATON a Merkúr Plútóval alkotott szextilje válik pontossá. Szellemi fordulat következhet be, megértés, rálátás, szintézis ajándékait élhetjük.

VASÁRNAP még napkelte előtt a Hold a Vízöntőbe lép.
Délelőtt a Merkúr is jegyet vált, s megérkezik a Kos zodiákusába. Innentől szellemi, gondolati szinten is új minőségeket indíthatunk el. Önkorlátozó gondolati köreinket haladhatjuk meg. Hirtelen impulzustól vezérelve indulhatunk kisebb utazásokra, s tanulmányainkban, de akár az üzleti kapcsolatokban is újdonságok, elindulások, s persze önérvényesítés ideje van.

Csillag Enikő

További írások a szerzőtől: https://magikusno.wordpress.com/blog-2/
Facebook: https://www.facebook.com/magikusnoutja
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UChR9wCpkH_hwlAbWzDRTucQ

banner

Photo by: pixabay.com