Szereted az esztétikus csomagolást, de nem szeretnéd terhelni a környezetedet évről évre a rengeteg felesleges szeméttel? Jól bevált megoldást osztok most meg, próbáld ki, érdemes.

Alapanyagok

Kelleni fog némi anyag és szalagok. Mielőtt bármit is vennél, nézz szét otthon, hogy nem lapul-e valahol megfelelő – még használt ruhákból, függönyök levágott anyagából vagy levágott nadrágok szárából is kiváló csomagolások születhetnek.

Ha ilyesmi nincs otthon, akkor menj be egy méteráruboltba, válassz egy szép karácsonyos, masszívabb anyagot, és hozzá illő selyemszalagokat. Vegyél ezekből sokat. Ha tudsz egyenes vonalat varrni akkor magad is varrhatsz belőle zsákokat, de ki is adhatod ezt a feladatot egy profinak. Ez a művelet nekem kb. egy óra hosszat vett igénybe, úgy, hogy nem vagyok egy nagy varrós. Szóval kibírható időbefektetés, ennél egy karácsonyi csomagolós session tovább tart általában.

Mi készüljön?

Több különböző méretű zsákot varrj. Nálunk a legnagyobba belefért egy lábbal hajtós beltéri járgány, a legkisebb az ékszerdoboz méretű. Semmi extra, csak sima egyik oldalán nyitott zsákok kellenek. Ha ezzel megvagy, akkor már teheted is fel a lábad, mert örök életedre kipipáltad a karácsonyi ajándékcsomagolás nyűgjét. Nemcsak a csomagolóanyag beszerzése, hanem a csomagolás tekintetében is.

Egyszerű és nagyszerű csomagolás, mert

✔ Elfelejtheted a szakadós csomagolópapírokkal folytatott küzdelmedet, a nemragadós celluxokkal folytatott harcot,
✔ Csak becsúsztatod az ajándékot a zsákba, összefogod a szájat és egy szép masnit kötsz a selyemszalaggal rá.
✔ Kevesebb, mint 3 perc, ha közben még egy pohár forralt bort is töltesz magadnak.
✔ Nem utolsó sorban nagyon szépen néz majd ki a fa alatt.
✔ Egyetlen hátránya hogy a kukáid üres pocakkal fognak ácsorogni a házad előtt karácsony után – de talán ez nem is akkora nagy baj.

Photo by Anastasia Shuraeva from Pexels