A Magyar Shiatsu Társaság is a tettek mezejére lép. Egész nyáron ingyenes kezelések várják az egészségügyi dolgozókat. Ha ismersz valakit, akinek jól jönne egy egész testre ható, igazán feltöltő masszázs, küldd ezt neki tovább. Vagyis két kezelés, nem is egy – így áll a társaság alább olvasható közleményében. Országosan, jelenleg több mint 70 shiatsu-kezelő vagy végzett shiatsu-gyógyász várja az egészségügyi dolgozókat.

Hol és kinél lehet ezt igénybe venni? Kattints ide, itt a friss lista a kezelők elérhetőségeivel.

Shiatsu az Egészségügyért

A Magyar Shiatsu Társaság „Ingyenes kezelések az egészségügyben dolgozóknak – Shiatsu az egészségügyért” címmel kampányt indít!

A kampány időszaka 2021. június 1- és 2021. augusztus 31. közötti időszak.
A magyar shiatsu közösség ezúton szeretne hozzájárulni az egészségügyben dolgozók terheinek enyhítéséhez azáltal, hogy ingyenes részvételt biztosít shiatsu kezeléseken. Országszerte több mint 20 településen várják szeretettel shiatsu-gyógyászok és tanulók a töltődni vágyó egészségügyi dolgozókat.
A kampány időszaka alatt egy fő két ingyenes shiatsu kezelésen vehet részt.
Itt választhatják ki a kezelésre vágyók a hozzájuk legközelebb tevékenykedő kezelőt. A megadott elérhetőségeken tudnak vele időpontot egyeztetni.

Mi a shiatsu?

Aki esetleg még nem találkozott ezzel a terápiás módszerrel, röviden összefoglalva a lényeget:  A shiatsu az akupresszúrához hasonló, japán eredetű alternatív manuálterápiás gyógyászati módszer. Az ujjal, tenyérrel, könyökkel, alkarral, illetve térddel végzett jóleső nyomások mellett bizonyos esetekben alkalmazunk oszteopata illetve cranio-sacralis technikákat is. A kb. egy órás egész testes kezelés során aktiválódik a paraszimpatikus idegrendszer, amely hozzájárul a szervezet regenerálódásához, feltöltődéséhez. A kezelések ruhában, a földön, matracon történnek.

A shiatsuról további információ a Magyar Shiatsu Társaság honlapján található tájékozódhatunk, vagy a Magyar Shiatsu Társaság Facebook oldalán. A kampány Facebook oldalán pedig a nyári összefogással kapcsolatos információkat találhatjuk összegyűjtve.

Keretek

Amit kérni szeretnénk a kezelésre jelentkező egészségügyi dolgozóktól:

  • Kérjük, egy fő max. 2 ingyenes kezelésre jelentkezzen be a kampány időszakában.
  • A kezelés előtt kb. egy órával ne egyenek, max. pár falatot.
  • A kezelésre legyenek szívesek pontosan érkezni. Hozzanak magukkal maszkot, kényelmes ruhát (lehetőleg hosszú ujjú- és szárút), tiszta zoknit, illetve egy kisebb törölközőt a fej alá.
  • Kérjük, valamilyen formában igazolják, hol dolgoznak egészségügyi dolgozóként. Ez feltétele a kezelés megkezdésének.
  • A járványhelyzet miatt mindent megteszünk a szükséges óvintézkedések betartása érdekében. Kérjük, a kezelésre jelentkezők is így járjanak el.
  • A kezelés után néhány nappal kérjük, emailben írjanak a kezelőnek egy pár mondatos visszajelzést a kezelésről és annak hatásáról, amelyet a shiatsu népszerűsítése céljából – amennyiben hozzájárulnak, a nevükkel vagy becenévvel, illetve a foglalkozásuk megjelölésével  – megosztanánk a Magyar Shiatsu Társaság honlapján és különböző fórumain.

Saját shiatsu-s élményeinkről itt írtunk.

Photo by Karolina Grabowska from Pexels

Tags :