Azon morfondíroztam, hogy mit tudnék karácsonyra ajándékba adni az édesanyámnak. Mivel nagyon szereti a természetet, arra gondoltam, hogy idén préselt mezei virágokból fogok egy képet készíteni neki. Próbáld ki te is! Még nem késő.

Irány a természet!

Kisétáltam a közeli erdőbe és elkezdtem gyűjtögetni, amit találtam. Ha azt hinnéd, hogy ilyenkor tél elején már nem találsz semmit, akkor tévedsz. Érdemes ilyenkor is kimenni a természetbe, és nem csak azért, hogy gyűjtögess, hanem azért is, hogy végre töltődj is egy kicsit.

Préselj pont úgy, mint gyerekkorodban

Mikor hazaérsz a kincsekkel, tedd őket könyvek lapjai közé – én a Magyar értelmező kéziszótárt választottam – és pakolj rájuk még néhány nehéz könyvet. Legalább egy hét kell ahhoz, hogy kiszáradjanak. Közben készíts magadnak egy különleges, fűszeres teát.

Mire van még szükséged a kép elkészítéséhez?

Ha van otthon régi képkereted, akkor szerencsés vagy, mert nem kell újra költened. Szükségeltetik egy tubus ragasztó is, én a gyerekektől csentem el a Technokolt. No és persze egy papírlap is, amire felragasztod a növényeket. A papírlap lehet fehér, merített, de még újságpapír, vagy egy kitépett könyvlap is.

A fehér lapra printelhetsz akár egy verset, vagy egy személyes üzenetet és mellé/köré helyezheted el a virágokat.

Fotó: Maya Kuzman
Most kiélheted a kreativitásodat

Annak ellenére, hogy a kézügyességem egyelő a zéróval, mégis élveztem elhelyezgetni a virágokat a fehér lapon. Ha megtaláltad a tökéletes kompozíciót, akkor óvatosan ragasztózd be a virágokat és ragaszd őket a papírra.

Már csak a keret hiányzik

Várj még egy kicsit, amíg megköt a ragasztó, utána helyezd a képet a keretbe.

Kész is. Kívánom, hogy tedd a képpel boldoggá azt, akinek készíted! Kellemes ünnepeket!

+ 1 tipp

Ha mégsem szeretnél a virágok préselésével foglalkozni, akár le is töltheted és utána ki is nyomtathatod ezeket a gyönyörű vintage képeket.

Ez is érdekelhet: