Ha töltődésről beszélünk, szerintem nem lehet kihagyni a masszázst sem.
Azt hiszem masszázs tekintetében én olyan vagyok, mint Gombóc Artúr a csokikkal. Szeretem a gyógymasszázst, a sportmasszázst, a svédet, az ayurvédikusat, az olajosat, a thait, a shiatsut, az aromaolajosat. Szülés előtt, után, lányként, anyaként, ruhában, ruha nélkül, fekve, ülve, hason, háton, télen, nyáron.

Ha Te is ilyen vagy, akkor tetszeni fog ez az összeállítás. Mert sok klassz masszőrt faggattunk arról, hogy mi a kedvenc masszázsa. Meg persze arról is, hogy hol érhetőek el.

Shiatsu & csend a 11. kerületben

Név: Molnár Móni
Elérhetőségek
Milyen masszázst végzel: shiatsu kezelés
Kiket vársz kezelésre: mindenkit, aki szeretne egy órát töltődni, relaxálni

Melyik a kedvenc masszázs fajtád és miért?
Hozzám a szelíd és a holisztikus szemléletű módszerek állnak közel, és a shiatsu pont ilyen. A kezelés alapja a kínai gyógyászat, az akupunktúra és a masszázs különleges találkozása. Egyfajta érintés terápia, melynek célja az egészség megőrzése, a testi-lelki harmónia megteremtése, a szervezet öngyógyító folyamatainak és az életenergia szabad áramlásának támogatása.  A shiatsu mélyen relaxáló, regeneráló és feltöltő hatású csodálatos holisztikus módszer, amit szívből ajánlok minden felnőtteknek, kamasznak és gyermeknek, aki szeretne kiszakadni a mindennapi pörgésből és szeretne visszatalálni és megpihenni csendes belső világában.

Hol dolgozol? Budapest, 11. kerület Hamzsabégi út 31.

masszázs
Molnár Móni munka közben


Olajok a legjobb kezekben

masszázs
Baukó Detty

Név: Baukó Bernadett – Deyurveda
Elérhetőség

Milyen masszázst végzel:
Ayurvedikus masszázsok széles választéka áll rendelkezésre, azon belül kismama masszázs is. Svédmasszázst és cellulit masszázst is végzek.

Kiket vársz kezelésre:
Frissülni és szépülni vágyó férfiakat és nőket egyaránt, várandós kismamákat.

Kedvenc masszázsfajta: 
Ez egy igen nehéz kérdés, mert mindegyik masszázsnak, amit végzek megvan a maga szépsége és előnye, de ha nagyon választani kell, akkor az Ayurvedikus masszázsok a kedvenceim, mert nemcsak a testnek tesz jót és lazítja el az izmokat, hanem a lelket is ápolja. Az Ayurvedikus masszázs még nem annyira elterjedt hazánkban, ezért szeretném, ha minél több emberhez eljutna. Különlegessége abban nyilvánul meg, hogy bőséges meleg olajokat használ és az olajválasztás mindig személyre szabottan történik, az Ayurvedikus személyiségtípusnak megfelelően, ezért maga a masszázs egy pár perces beszélgetéssel indul. További különlegessége, hogy a masszázs végén egy gőzölés történik, ami szintén nem elterjedt kezelés a többi masszázstípus között. 
Kismamáknak is szívből ajánlom az Ayurvedikus masszázsokat, nekik kifejezetten a Navarakizit. A Navarakizi egy különleges eljárási technika, a masszázs végén a várandós anyukákat, nem gőzfürdőben, hanem egy batyus átdörzsölésben részesítem, ezáltal táplálva a bőrt, energizálva a szervezetet. 

Hol dolgozol: 
Hétfő-Kedd-Péntek: 8194 Vilonya Bocskai u 7/A 
Szerda-Csütörtök: 1114, Budapest Hamzsabégi út 31. Fszt. 2. 

Shiatsu a belvárosban vagy háznál

Név: Sándy Gabriella
Elérhetőség

masszázs
Sándy Gabó

Milyen masszázst végzel: Shiatsu masszázs, Yumeiho, Thai masszázs és Gyógy/svéd masszázs elemekkel.

Kiket vársz kezelésre:
Mindenkit, aki szeretne egy jó masszázst, akinek fáj valami, vagy egyszerűen feltétel nélküli figyelmet szeretne. Stresszes bármi miatt, és meghallgatásra vágyik. Aki azt érzi, hogy épp nincs segítsége. Van.

Hol dolgozol?
Budapest belvárosi jógastúdióban, és házhoz megyek. A lélekmasszázs pedig online is elérhető.

Melyik a kedvenc masszázs fajtád és miért?
Shiatsu: „Ujj nyomás”. Japán masszázs- és terápia. Alapja a Hagyományos Kínai Orvoslás energia- , yin-yang és 5 elem szemléletrendszere. Shiatsu. Masszázs ÉS terápia. A jelenlét érintése. Masszázs testnek ÉS léleknek.
Amikor a figyelő érintéseim nyomán a test fokozatosan mesélni kezd arról, hogyan érzi magát benne a lélek. Változatos nyomás, görgetés, nyújtás technikák által ellazulsz kívül-belül, felmerülnek a lappangó vagy épp feszítő kérdések és hamar válasz is érkezik. Többnyire saját kérdéseid és saját válaszaid. Pihenés, frissülés, stresszoldás, tisztulás-gyógyulás testben és lélekben. Végig kísérlek ebben.

Testnek és léleknek

masszázs
Kopjás Áron

Név: Kopjás Áron
Elérhetőség

Milyen masszázst végzel: gyógymasszázst, shiatsu masszázst

Kedvenc masszázsfajta:
Kedvenc masszázsom az a fajta, amikor a vendég betér hasogató fejfájással, amire egy hete hiába tömi magába a cataflam-ot, majd a kezelés végén derült arccal, fejfájás nélkül hálálkodik.Azt a masszázst is szeretem, amikor megbeszélünk egy órányi kezelést, majd amikor elmeséli a problémáit, inkább 1,5 órás lesz belőle, mintsem hogy félmunkát végezzek. Magamról annyit, hogy problémákat szeretek megoldani. Elvégeztem egy gyógymasszőr tanfolyamot, egy shiatsu-masszázs tanfolyamot, és egy thai-masszázs tanfolyamot. Ezek a képzések, és közel 3 évnyi munkatapasztalat lehetővé teszi, hogy meg tudjak oldani többféle problémát, akár mozgásszervi, vagy lelki eredetű.

Hol dolgozol: Budapest 3. kerület, Szentendrei út. és Budán házhoz is megyek.


Német Edina

Aromaterápiás masszázs

Név: Német Edina
Elérhetőség

Milyen masszázst végzel: Aromaterápiás masszázs, Shiatsu massázs

Kiket vársz kezelésre:
Ha úgy érzed, kilépnél a mókuskerékből, és nemcsak tested masszíroztatnád, hanem a lelked is, várlak szeretettel!

Melyik a kedvenc masszázs fajtád és miért?

Találkozásom az aromaterápiával egy pillanat műve volt, megérintett a visszafogottsága, a finomsága, az erővel teli szelídsége. Szeretem az időtlenségét, ahogy hordozza magában az előző korok szellemiségét, de mégis újszerű, tudományos és tiszta. Az illóolajok világa mentes minden mesterkéltségtől, maszktól. Egyszerű, de mégis összetett, bonyolult molekulák láncolata.
Az aromaterápiás masszázs: az érintés – és a pillanat művészete, érzések, intuitív pillanatok, kapcsolat két lélek között. Segít a helység falain kívül hagyni az életet és megélni a pillanat varázsát. Segíti feltölteni a lelket bátorsággal, erővel és hittel. A masszázs során nincs standard recept, minden vendégre személyre szabott olajkeverékeket készítek, az éppen adott lelki és fizikai állapotának megfelelően.

Hol dolgozol? Budapest, IV. kerület, Orgonaliget lakópark

Lélek masszázs Dunakeszin

Név : Stampok – Kovács Eszter 
Elérhetőségek

Milyen masszázst végzel: Lélek masszázs (Reiki, Metamorf, Szivárvány energiakezelés)

masszázs
Stampok-Kovács Eszter

Kedvenc masszázsfajta: a Metamorf masszázs.
A metamorf masszázs a mindennapi életben, életvitelben, életszemléletben, életkedvben hoz változást, javulást.Egy nagyon finom érintéses technika a lábfejen, a kézélen, a koponyán és az arcon.
A módszer kíméletes, de nagyon hatékony, gyerekeken is alkalmazható.A gerinccsatornában futnak az idegek, melyek a különböző impulzusokat az idegrendszerbe, illetve a nyúltagyba szállítják. Itt található a vegetatív idegrendszer központja, és a rejtélyes tudatalatti székhelye is. Minden lelki sérülés, megrázkódtatás, fájdalom ide kerül, és itt raktározódik el.
A metamorf masszázs segít mindhárom múlt-síkon feloldani a problémákat: segít az előző életekből áthozott tudattalan, hátráltató emlékek feloldásában, a magzati korban, valamint a születés utáni életben kialakult lelki blokkok oldásában.
Miben segít?
• önbizalomnövelés• teljesítmény növelés, pl. Sport. • vizsga, interjú, valamilyen nagy megmérettetés előtt• szexuális élet javításában• lelki eredetű problémákra• különböző betegségeket lehet vele kezelni• pánik, depresszió kezelés

Hol dolgozol: Dunakeszin, egyeztetés szerint házhoz is megyek. 

Kismamáknak

Tamás Veronika – mom2be trainings

Név: Tamás Veronika – mom2betrainings – online gyógytorna alapú mom2be kismama program
Elérhetőség

Milyen masszázst végzel: lágyrész manuálterápia, fascia kezelések kismamáknak

Kiket vársz kezelésre

  • babát tervezőket 
  • babát váró kismamákat akiknek fájdalmaik vannak, vagy csak szeretnék felkészíteni a testünket a szülésre 
  • szülés után minden anyukára ráfér egy kezelés, hogy segítse a gyorsabb, jobb regenerációt

Melyik a kedvenc masszázs fajtád és miért? 
Talán a lágyrész manuálterápiás kezeléseket szeretem a legjobban. Ez a kezelés a gyakoratban többféle masszázs technika komplex, célirányos alkalmazását jelenti.  Segítségével csökkenthetem a fájdalmat, lazíthatom a feszes izmokat, vagy  tónusba hozhatom a nem használt izmokat. A terápia hatékonyságát tovább tudom fokozni a megfelelő és célirányos gyógytorna gyakorlatok megismertetésével és betanításával. Célom, hogy az elért panaszmentes állapot otthon, egyénileg egyszerűen fenntartható legyen.

Hol dolgozol? 12. kerület – Margaréta utca. Felár ellenében házhoz is tudok menni.

Ayurvédikus masszázsok kismamáknak és anyukáknak

masszázs
Gulyás Gyöngyvér – Slow Gyermekágy

Név: Gulyás Gyöngyvér – Slow Gyermekágy
Elérhetőség

Milyen masszázst végzel:
ayurvédikus masszázskezelések, navarakizi a kismamáknak, abhyanga a gyermekágyban és bármikor később a megfáradt anyáknak, emellett csinálok részmasszásokat is: shiroabhyanga (fej, nyak, vállöv, dekoltázs, arc) és padabhyanga (indiai talp masszázs)

Kiket vársz kezelésre:
kismamákat (elsősorban a 2. trimeszterben) és szülés után bármikor, akár évekkel később is

Melyik a kedvenc masszázs fajtád és miért?
Azért szeretem az abhyangát, mert a testre szabottan kiválasztott, meleg olajjal, a fejtőtől a lábujjakig a teljes test gyengéd átsimításával, gazdag fogásvilágával és a lezáró meleg gőzöléssel valóban nem csak a testre, de a lélekre és a szellemre is hat. Ha választanom kell, hogy melyik a kedvenc részem, a shiroabhyangát mondanám, ami a fej, nyak, vállöv, arc és dekoltázs részmasszázsa.
A shiroabyhanga, amellett, hogy segít álmatlanság, memóriazavarok, feledékenység, fejfájás, migrén, szaglás/látás tompulása, hajhullás, a haj korpásodása és töredezettsége és idő előtti őszülés esetén, egyszerűen fantasztikusan ellazító, kényeztető élmény.

Hol dolgozol?
Budapest, XX. kerület
Gyermekágy alatt házhoz megyek, egyéb masszázskezeléseket a XX. kerületben végzek, dúlai konzultációk online érhetők el.


Photo by cottonbro from Pexels