A Nap szerdáig még a Rák csillagai alatt vonul. Most van ideje az elengedésnek. Annak méghozzá, hogy útjára bocsássuk egyrészt eddig növelt, nevelt, táplált szellemi gyermekeinket, teremtményeinket, melyek felnőttek, s így alkalmasak az önállóságra.

Lesznek, akik most élik át új életszakaszba lépő gyermekük elengedését, és lesznek, akik most adják át a nyomdának a könyvet, amint eddig dolgoztak, vagy épp ezekben a napokban tárnak a nyilvánosság elé egy fontos projektet. Másrészt mindazokat a minőségeket, embereket, amelyeket-akiket már nem szeretnénk tovább táplálni méltatlan voltuk miatt, szintén ideje van elengedni.
Az Oroszlán csillagai egész héten érintettek: életünk urává emelkedni jött el az idő. Ezt pedig akkor tehetjük meg, ha megtanuljuk működtetni a feltétlen szeretetet – elsősorban önmagunk iránt. Az önelfogadás és önbizalom ideje ez, mikor kérdés nélkül megmutatkozik, ha ebben hiányt tapasztalunk. Méghozzá azért mutatkozik meg, hogy végre alkalmunk legyen meggyógyítani, átszeretni magunkat. Ennek az lesz az óriási haszna, hogy többé nem hiányból, megbántottságból és sebeink feltépkedésével próbálunk majd kapcsolódni egymáshoz.

Aki tudja, hogy szerethető, hogy értékes, az nem fog félni az őszinte kapcsolódástól. Nem fog attól tartani, hogy egyenrangú társa legyen valakinek: sem a munkahelyén, sem a párkapcsolatában, sem a gyerekével vagy a testvérével szemben.

Számára okafogyottá válik a harc, egymás lenyomása és az elkeseredett csapkodás. Nem próbál majd lerombolni mindent, mint egy durcás, magányos, elkeseredett gyerek, akire senki nem figyel, akit senki nem lát.

Heti Holdnaptár

Péntekig a Hold növekszik: a felépítésnek, gyarapításnak, a tápanyagok beépülésének ideje van. Hétfő estig a Nyilasban halad, új célokat tűzhetünk ki. Ekkor a Bakba lép át: most van itt az ideje lépésről lépésre, precíz munkával megvalósítani dolgainkat. A szentség napjai is ezek: a megszentelt idő mágiájáé. Alkalmas most kristályainkkal, csontjaink és fogaink egészségével is foglalkozni. Szerda estig aztán a Vízöntőben halad, tisztítás, tisztázás, felszabadulás hullámait hozva. A Telihold is a Vízöntőben köszönt ránk pénteken, erről az alábbiakban írok bővebben, mert nagyon erőteljes energiákat hoz. Péntek este a Halakba áll tovább, misztikus, romantikus időszakot nyitva, vizes tevékenységek ideje van. Szombaton már a csökkenő Hold energetikája érvényesül, ekkortól a fölöslegek eltávolításának napjai jönnek. Vasárnap késő este a Kosba érkezik; új utakra hív.

Csillagüzenetek, bolygó fényszögek

HÉTFŐN az esti órákban a Hold a Bakba lép.

KEDDEN reggel a Vénusz a retrográd Plútóval kerül szembe. Szerelemmel, biztonsággal, bizalommal, kreatív teremtőerőnkkel, termékenységgel kapcsolatban élhetünk meg komolyabb fordulatokat. Elsősorban a múltban gyökerező problémák oldásának, oldódásának van most helye, erre érezhetünk erőteljes késztetést. Bármi legyen is az, ami felszínre kerül, lépésről lépésre fogunk tudni dolgozni vele; egyszersmind valódi belső transzformáció lehetőségét hozza. Nagyon valószínű, hogy – Rák Vénusz lévén – érintett lesz a család, az otthon témája is. A magasrendű, szeretetalapú megoldások kidolgozásának jött el az ideje.

SZERDÁN este a Hold a Vízöntőbe lép. A nap folyamán már erőteljesen érezhető a Nap és az Uránusz kvadrátja, amely a Felszálló Holdcsomó (a Sárkányfej) energiáit is beizzítja (ahogyan erről már múlt héten is szó volt). Ez pontosodik be

CSÜTÖRTÖKÖN, a kora délutáni órákban. Ráadásul a Mars még mindig hatókörön belül van itt is, így továbbra is nagy erejű megélésekre számíthatunk. Az Uránusz (egyik) jelmondata ez lehetne: A megértés felszabadít! Hirtelen, váratlan „megvilágosodásaink” lehetnek most, melyeket azon nyomban ideje van működtetni az anyagban is. A cselekvés szintjére lenne jó most hoznunk ezeket a megértéseket, az ebből fakadó tudást, bölcsességet. A lélek mélyéről bukkanhatnak fel a meglepetések, melyek azonnali átrendeződést is hoznak.
A Vénusz ma kvintilt ad a Sárkányfej-Uránusz-Mars hármasnak, így kifejezetten érdemes a művészeteket és az érzéki tapasztalásokat – hova tovább a szerelmes szexualitást – segítségül hívni, mert velük most ráláthatunk a nagy egészre.
A Vénusz ma az Oroszlánba lép át a zodiákus körön, és innentől kezdetét veszi az időszak, amikor a szépség igazán átragyogja a világot. Királynői minőségek aktiválódnak, nagyvonalúság a szerelemben, csillogás és méltóság… Csillagképi értelemben már kedd estétől a Rák alatt halad az ég királynője, így leginkább szerelmi életünkben, alkotásainkban, anyagi dolgainkban van ideje megvizsgálni, mit táplálunk, mit fogadunk be.

Erőteljes pénteki telihold

PÉNTEKEN a Telihold fényében vibráló energiák aktiválódnak bennünk. A Nap az Oroszlán zodiákusból, az Oroszlán csillagkép Alterf csillaga alól világítja meg a Holdat. Utóbbi a Vízöntő jegyében, a Bak és a Vízöntő múltba ömlő vize alatt vándorol. Épp ekkor a Deneb Algedi, a Nashira, a Sadalsuud és a Kitalpha csillagokkal is kapcsolódik, miközben együtt áll a retrográd Szaturnusszal.
Nap és Hold szembenállását ugyanakkor kvadrátolja a Bika zodiákusból, a Kos és a Bika csillagai alól az Algolt éppen elérő Mars, a vele együtt álló Uránusz és a felszálló Holdcsomópont is.
Fordítsuk le, igaz?

Életünk cselekvő uralásának van ideje, amelyet most önmagunk és környezetünk átszeretésével, a múltból való tanulással valósíthatunk meg. Lelkünkben érezzük, hol van ideje az önmeghaladásnak, a határok meglépésének, a komfortzóna elhagyásának – mindez most lépésről lépésre, igaz értékeink őrzésével, a múlt tisztításával tud létrejönni. S ezáltal nagy belső erőre tehetünk szert.

Ami pedig különösen izgalmassá és tétmeccsé teszi mindezt, az a Mars-Algol-Uránusz-Sárkányfej csapat. Innentől ugyanis nincs kecmec, se helye a maszatolásnak. Legnagyobb félelmeinket MEGHALADNI van ideje, önmagunk legyőzésével, BÁTRAN, nyíltan és SZERETETTEL. Szeretet alapon. Mit tenne most a szeretet? Ez a kérdés. A váratlan, nagy erejű, meglepő helyzetekben erre az iránytűre hagyatkozhatunk. Ideje, hogy hagyjuk megmutatkozni és integrálódni legtisztább lélekrészeinket. Ideje, hogy hagyjuk végre felragyogni saját fényünk, mely hatalmas, tiszta és örökkévaló. Óriási, robbanásszerű lelki-szellemi élmények várnak, mintha hirtelen magasra, még annál is magasabbra repülnénk, rálátva egész életünk fonalára, az univerzum és az élet titkaira – s a megértés végre felszabadít, megtisztít, segít letenni ezernyi karmát. Sok mindent átrendez majd ez a telihold.
Este a Hold a Halakba lép, s innentől az érzékenység még inkább megnyílik, az egység érzékelése könnyebbé válik.

Hétvégi csillagüzenetek

SZOMBATON a Hold már csökkenni kezd.

VASÁRNAP a nap eléri a Rasalast, így ma is kifejezetten hangsúlyos a múltból való tanulás, a hagyományok őrzése, az ősi bölcsesség működtetése.
A Mars ma látszik legközelebb az Algolhoz, a pénteki telihold üzenetei továbbra is hangsúlyosak. Késő este a Hold a Kosba lép át.
Áldott felszabadulós napokat nekünk:

Csillag Enikő, spirituális konzulens

További írások a szerzőtől: https://magikusno.wordpress.com/blog-2/
Facebook: https://www.facebook.com/magikusnoutja
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UChR9wCpkH_hwlAbWzDRTucQ

banner

Photo by: pixabay.com