A Nap a Vízöntő zodiákusban halad, a Bak, és szerdáig még a Sas csillagai alatt. Továbbra is fontos a sorsfeladatok felvállalása, a fényőrzés. Most ennek segítségével szabadíthatjuk fel magunkat, karmaletétel ideje van.

Heti Holdnaptár

A Hold csökkenőben van. A fölöslegek eltávolításának, fogyasztásnak, szanálásnak van ideje. A hetet a Mérleg zodiákusban kezdi, így hétfőn még a harmóniateremtésen dolgozhatunk. Kedd hajnalban a Skorpióba lép. Misztikusabb napok következnek, a láthatatlan mozgatókat kutatjuk. Csütörtök reggel a Nyilasba lép, optimizmusunk erősödik. Célkitűzések, kisebb utazások ideje van. Szombat délelőtt a Bakba ér, így a hétvége az alaposságot kívánó munkáknak és gyakorlatoknak, az idő megszentelésének kedvez.

Csillagüzenetek, bolygófényszögek

HÉTFŐN kora délután a Merkúr eléri az Altairt, együttállásban a Nappal és a Plútóval – az igazság kimondása, a tiszta kommunikáció, önmagunk képviselete most fordulatot hozhat, szárnyalhatunk, megtanulhatjuk magasabb nézőpontból szemlélni dolgaink. Tovább folytatódnak a múlt héten már erős folyamatok, a transzformáció. (Erről bővebben a Transzformáló telihold c. cikkemben olvashatsz.)
A Mars a Bak zodiákusba lép, s innentől energiánkat hétköznapi feladataink megvalósítására fordíthatjuk. Arra, ami éppen kéznél van, amit el kell intézni, ami időszerű. A halogatás végét jelenti ez, önmagunk meghaladását, az erő beosztását, a lépésről lépésre való elszánt haladást.

KEDD hajnalban a Hold a Skorpióba lép. A Jupiter eléri a Denebet, a Hattyú legfényesebb csillagát.

Most egyértelműen megmutatkozik a lélek igazsága, kiteljesedést élhetünk meg, de a tiszta, örök szerelem üzenete is megjelenhet.

SZERDÁN kora hajnalban a Merkúr a Bakba lép. A pillanatban időzést, a szellemi utazásokat részesíthetjük előnyben. Nagyon jó időszak ez a jelenlét gyakorlatai számára. Méltóságteljes, megfontolt, szabatos itt a Merkúr, tehát az ennek megfelelő tevékenységeknek van ideje. Minden olyan kommunikációs, tanulással kapcsolatos vagy mozgással, utazással rímelő feladatunkkal jól haladhatunk most, ami figyelmet, fegyelmet, önmérsékletet kíván. Ezeket az erényeket, a lépésről-lépésre való türelmes haladást tanuljuk megvalósítani. A szellemi önképzés szuper időszaka ez.

Szombattól ugyanakkor a Hírnök a Nyilas csillagai alatt halad, tehát itt az ideje a beavató égi tudás magunkhoz vételének, s majd kiárasztásának!

Délután a Mars eléri az Al Nasi csillagot, a Nyilas ragyogó nyílhegyét, mely egyenest a teremtő középpontba, a Tejút felé mutat. Erőinket tehát most a legmagasabb, legfényesebb, legtisztább minőségek megvalósítására fordíthatjuk, méghozzá elsősorban az önlegyőzés, határaink meghaladása, az új dolgok elindítása terén. Itt az ideje a szeretet nyílt kimutatásának is. Bátran álljunk ki az igazi értékek mellett. (Tehát: nem valami ellen, hanem az igazi értékek mellett.)

CSÜTÖRTÖK délelőtt a Hold a Nyilasba lép.

SZOMBAT hajnalban a Plútó és a Merkúr találkozik. Komoly szellemi fordulatot élhetünk meg. (Aki a napokban jövet-menet, mozgást vagy kommunikációt, tanulmányokat érintve netalántán akadályokkal szembesül, az most nagyon komolyan gondolkozzon el rajta, hol ragadt be gondolkodásának korlátaiba, mert itt az idő változtatni!) Az isteni minőségek felvállalása visz előre.
A délelőtt folyamán lehorgonyoz a Vénusz, hogy karácsony óta tartó hátráló mozgása után hamarosan ismét előre induljon. Az elmúlt időszakban találkát adott a Merkúrnak és a Napnak is, miközben a Kígyó Farkának csillagaihoz s a Nyilas Nunki csillaga alá tért vissza, de az Uránusszal is kapcsolódik egy trigonnal. Nunki „Enki csillaga” a sumer kultúrában. Enki pedig világteremtő termékenységisten, a kultúra követe, az emberek védelmezője, istenek és emberek megsegítője. (Paksi Zoltán: Égi utak csillagüzenetei) A szerelemistennő tehát mindezeket az energiákat felvenni tért vissza a Nyilas csillagai alá, kiegészülve az ösztönök kézben tartásával (Kígyó Farka). Ahhoz tehát, hogy beteljesüljön a valódi fordulat, amelyet november vége óta érzékelünk,magunknak is fel kell szabadítanunk a bennünk élő Vénuszt, meg kell élnünk saját termékenységünket, bölccsé, védelmezővé és varázslóvá (Enki az igézés istene is), s ez által világteremtővé kell válnunk. Világteremtővé abban az értelemben, hogy tudjuk: amibe energiát teszünk, az gyarapodik, s ha igaz vágyunkat követjük, hát azt fogjuk megvalósítani. Saját termékeny erőink felemeléséről van tehát itt szó. És mindezen energiákkal telve fog majd február-március fordulóján együtt állni Vénusz a Marssal és a Plútóval, hogy átélhessük a valódi transzformációt a szerelemben, a termékenységben, önmagunk férfi és női részeinek egyesülésében, a valódi alkímiát, mely a felemelkedést hozza.
Mintha csak alá akarná ezt húzni: délelőtt a Hold a Bakba lép – az idő megszentelésének napjai jönnek.

VASÁRNAP késő este a Jupiter a Vízöntő Sadalbachia csillagát éri el. Az arab hagyomány szerint szerencsecsillag ez: belső bölcsességünk, saját igazságunk követésére, hitünk megtartására hív.

Csillag Enikő, spirituális konzulens

További írások a szerzőtől itt: https://magikusno.wordpress.com/blog-2/

Facebook: https://www.facebook.com/magikusnoutja


Photo by pixabay.com