Az Aranyfonal egy olyan egyszerű, könnyen követhető módszer, ami segíthet neked is rendet teremteni a tárgyaid között.  A lépéseket követve, az Aranyfonalba kapaszkodva megkönnyítjük neked a rendhez, a rendszerhez vezető utat.

Szabó Julia, a Rendberaklak tulajdonos osztotta meg velünk ezt a valóban hatékony módszert. A vele készült interjút olvasd el mindenképp, arról is van benne szó, hogy nem reális az anyák nyakába varrni az egész rendtartás témát 😉

Az Aranyfonal módszer lépései:

  1. Mágnesezés
  2. Kupacolás
  3. Selejtezés
  4. Elrendezés

1. Mágnesezés: Mindent egy helyre gyűjtünk!

Ha a ruhákat akarjuk rendszerezni, összegyűjtjük az összes ruhádat egy helyre úgy, mintha egy nagy mágnessel mennénk végig a lakáson, ami mindent, ami a te ruhád, magához vonz. Minden szekrényből, az előszobából, a téli és nyári ruhákat, fehérneműket és az ünneplő ruhákat is.

2. Kupacolás: Szétválogatjuk típus szerint!

Ha a ruháknál maradunk, külön kupacba tesszük a nadrágokat, pulóvereket, zoknikat és minden mást.

3. Selejtezés: Kivesszük, ami nem kell!

Most, hogy egy helyen vannak az azonos típusú ruhák, látjuk, hogy miből mennyi van. Átnézzük, és kivesszük, amire nincs szükséged, ami kopott, elnyűtt, nem szereted. Csak néhány darabot tartunk meg.
Fontos minden darabot egyesével megfogni és eldönteni, hogy kell, vagy nem! Határozd el mi lesz azzal ami nem kell: kidobod, eladod, elajándékozod!

4. Elrendezés: Mindent a helyére teszünk!

A végén már csak meg kell keresnünk a legjobb helyet a kupacoknak, és szépen be kell tenni az új helyére. Könnyű dolgunk lesz, mert sokkal kevesebb dolgot kell visszapakolni.
Forrás: rendberaklak.hu

Szerkesztői vélemény:
Ha úgy érzed, hogy jól jönne a segítség, mert egyszerűen nem bírod egyedül, hidd el, rendben vagy. Nem is lehet, túl sok feladat ez, csak úgy teszünk, mintha 3-4 embernyi feladatot is el tudnánk végezni. Nem kell. Kérj segítséget. A merev és elavult gondolkodást egy módon lehet megváltoztatni: egyszerűen ne csináljuk tovább.

Ne felejtsd el: Segítséget kérni végre már nem ciki, hanem menő!

rendberaklak

Photo by ATBO from Pexels

Tags :