Ezt a receptet Esztertől tanultam, és tovább- illetve vissza is fejlesztettem. Kiderült, hogy akkor is tudok főzni, amikor a gyerek nem hajlandó érinteni a földet, sem a hordozót, így cipeled egész nap. Ezt a levest tényleg el lehet készíteni egy kézzel. Eszter, hálás köszönet, nem is tudod, hányszor kihúzott már a csávából.
Alapváltozat:
- vöröslencsét felteszel főni (sok víz = leves, kevés víz = főzelék)
- bele egy leveskocka (nem ítélkezünk)
- ha már megfőtt, paradicsomlé
- kókusztej, ha van (ha nincs, bármi jó: tejszín, tejföl, semmi)
- ha szeretnéd, összeturmixolod — ez az egykezesnél kezdőknek kimarad.
- kész!
Cifrázhatod:
- évszaknak megfelelő fűszerezés
- többféle lencse
- zöldfűszerek (a friss kakukkfű mindent visz)
- mellé: pirított tökmag, tökmagolaj, fokhagymás kenyérkocka, pirított bacon, kecskesajt…
Kiemelt kép: by Foodie Factor from Pexels