Ezt a receptet Esztertől tanultam, és tovább- illetve vissza is fejlesztettem. Kiderült, hogy akkor is tudok főzni, amikor a gyerek nem hajlandó érinteni a földet, sem a hordozót, így cipeled egész nap. Ezt a levest tényleg el lehet készíteni egy kézzel. Eszter, hálás köszönet, nem is tudod, hányszor kihúzott már a csávából.

Alapváltozat:

  • vöröslencsét felteszel főni (sok víz = leves, kevés víz = főzelék)
  • bele egy leveskocka (nem ítélkezünk)
  • ha már megfőtt, paradicsomlé
  • kókusztej, ha van (ha nincs, bármi jó: tejszín, tejföl, semmi)
  • ha szeretnéd, összeturmixolod — ez az egykezesnél kezdőknek kimarad.
  • kész!

Cifrázhatod:

  • évszaknak megfelelő fűszerezés
  • többféle lencse
  • zöldfűszerek (a friss kakukkfű mindent visz)
  • mellé: pirított tökmag, tökmagolaj, fokhagymás kenyérkocka, pirított bacon, kecskesajt…

Kiemelt kép: by Foodie Factor from Pexels